Bence en önemli etken ağırlık... namlu özelliği daha sonra geliyor.. forumda birkaç yerde yorum yazmıştım zaten, ağır tüfek herzaman konforludur özellikle de beklerken yapılan avlar için.. arthemis 2950 gr kinetik tüfekle 5 adet 34 gr attım omzum 10 dk ağrıdı. stoeger m3500 modeliyle 36 ve 40 gram seri atışlar yaptım hiçbir şey hissetmedim
bu ikisinin de namlu çapları ortalama değerlerde aradaki fark ağırlık..
şuan gt1 kullanıyorum ahşap kundaklı hali 3350 gr sentetiğe çevirdim 3450 gr oldu. terazide ahşap el kundağı 170 gr sentetik el kundağı 250 gr geldi.. sentetikler ahşaptan daha ağır oluyor.. tüfeğimin namlu çapı da geniş 18.75 mm olarak geçiyor.. Tepme olayı çok az.. yani kinetik tüfek olarak gazlılardan bile rahat bir atış konforu var diyebilirim..
Videoda attığım fişek sterling palla 32 gr kurşun.. 750 bar civarı basıncı var, 40 gram ayarında bir fişek diyebilirim.. tüfeği sıkmadan normal ve kontrollü şekilde tutuyorum.. 25. saniyeden sonra baktığınızda tepme ve şahlanma neredeyse yok gibi.. aynı fişeği poze veya başka bir otomatikle attığımda ciddi tepiyor..
Bu videoda 36 gram fişek atışı var.. tüfekte sentetik kundaklar takılı. Tüfeği biraz gevşek tuttum..