genel yargım ,
2023 e dek şöyle yada böyle kurallar çerçevesinde legal avlanacağız,..
sonrasımı ?..
para, para, para, ...
parasını veren şu veya bu avlakta izin alarak karallar gibi av yapacak,
nasılki bir teke vurmak için atıyorum 3/5 gün müsaden var tekeyi vurdun vurdun, uygun tekeyi vurmadanda av günü bitebilir yasal presedür izinler dahili nasıl işlerse avcı dağlarda gezdiği avlakların güzelliğini maddiyat ile yaşar durur yetkili rehberi gözetmenler eşliğinde .
o saatte ben küçük kanatlı avı yapacam avbis veya bilmem hangi ultra sisitemden izin alacam ava gidecem ve
bıldırcına ... tl
üveyke ... tl
tahtalıya...tl
tavşana...tl
keklike..tl
yelfeye...tl
ördeğe...tl
kaza...tl
domuza...tl
vs. avladığım avlara limitlimi limitsizmi bilinmez o vakitteki kanun neder bilinmez vurduğum av başına avlakta para ödeyeceğim
şimdi nolacak arkadaşlar?..
ileriye bakmak lazım, bu gün tekeye atıyorum 1,50 veya 15 bin tl. ödeyenmi bir bıldırcına 15 tl veremeyen bu sebepten ava gidemeyenlermi avcı olacak.
malumunuz av zaten yok denecek kadar yok olmanın yolunda sanki avlaklar av popilasyonundan kırıla gitmekte ve iş böyleyken sayın avcı arkadaşlarım,..
benim isyanım tamda orada başlıyor legal avcı hep mak kurumunun yanında ama mak avcının üvey evlat olmasını bir türlü unutamıyor benlere hep paragözle yasakla bakıyor hiç bir vakit bakış açılarını samimi bulmadım ve bulamayacağımda haritalar açıklansın siz o zaman görün isyan dolu kelimeleri sitede boy boy okuyacağız allah izin verirse.
sürçü lisan ettimse affola.
etik olan avcıya selam olsun.
mersin den en derin sevgi saygı ve sevgilerimle.