yıldızda mesafe farketmiyo. ben % 80 avlarımda mirage 28 gr bior tapayı kullandım. en iyi grupmanı 71 namluda 3 numara şokla veriyo mesafe farketmiyo. zaten bi kekliğe 2 fişek atmadım bu sene bu fişekle
ama bir pozisyonda kısa arayla kalkan iki kekliğe attım. ikiside vuruldu.
çullukda 61 namluyla iki defa attığım çok oldu. çünkü sık meşede bazen ilk seferde namluyu doğrultamadığım pozisyonlar oldu. ikinci atışlarımda yine yakın mesafede olduğu için sorun yaşamadım
üveyikde 71 namluyu 4-3 şokla denedim. ama ilk atışlarda genelde kaçırdım. ikinci atışda hiç şaşmadı. o yüzden üveyikdede 3-3 şoka geçtim. keklikdede öyle devam ettim.
61 namluyla keçe tapa kendi dolularımda 4-4 şoku tercih ettim. keçe tapalarda bu şokda çok randıman aldım.
bütün yıl 28 gr bior ve keçe tapa fişeklerle avlandım.
1 şokla geçen sene atış müsabakalırında tavşan adı verilen sabit hedef yarışmalarına katıldım. yarışma 32 gr 1 numara Yaf fişekleriyle yapılıyodu. 2 numara şokla katıldım ve a4 üzerindeki tavşan resmine 24 saçma topladı. daha sonra 1 şokla tekrar atış sırasına girdim. bu sefer daha fazla toplar düşüncesindeydim. ancak hem tepme daha fazlaydı hemde 18 saçma topladı
yani demem oki her şokla farklı bir grupman söz konusu. fişeğe göre şokun farklı grupman ihtimali çok fazla. bu yüzden mobil şok daha mantıklı. istediğin şokla istediğin gibi av yapıyosun
ben açıkcası tüfeğimden çok memnunum 61-71 namlu ve mobil şok sayesinde onlarca kombinasyona sahip bir av tüfeğim oldu.
bu sene nasipse mühreli ördek avı yapıcam Yıldız la. 32 gr 6 no 71 namlu 3-3 şok denicem. bakalım ne sonuç verecek