bütün avlar için geçerli bu durum ama ben özellikle keklik avında tecrübenin çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Fatih kardeşim , kafa ve senin bahsettiğin bölgelerden kuş saçma yiyince vurulduğunu her göz seçebiliyor . lakin , bazı bölgeleri varki kuşun , saçmayı aldığında hafif bir bozulma oluyor kuş uçarken,bunu "titreme"olarakta adlandıra biliriz. bu durumu iyi analiz edip kuşu uçtuğu yere kadar iyi gözlemek lazım .
konu açılmışken bana her zaman tasa olan yarı otomatik tüfek konusunu dile getirmeden geçmiyeyim. özellikle yarı oto tüfek ile kekliğe arka arkaya ateş eden arkadaşlarımız ; evet çoğunuz şu zihniyeti taşıyorsunuz ! sabahtan akşama dağ bayır geziyorum , bir defa fırsat geliyor ve ben o fırsat elime geçtiğinde tüfeğimin olabildiğince dolu olmasını istiyorum.
tav tav tav , yerden sökülen farklı kuşlara saydırdın . dikkatin ilk atığın kuştan diğerlerine savrulurken yaralı bırakılan onlarca kekliğe benim içim çok acıyor .
şahsi görüşüm şudur ; bütün uçar avları diye genelleme yapılmasında fayda görüyorum , ama en azından özellikle keklik ve tavşan avında y.oto silahların yasaklanması taraftarıyım.