Gönderen Konu: Fişek ve Tüfek Tavsiyesi Ustalardan Fitil yapan Fişek yardım lütfen  (Okunma sayısı 133974 defa)

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Osman Abim boşver fitili sarı suyu yakmayı yıkmayı. Benim de Seni ne kadar sevdiğimi bilirsin.
Telçeker dedin olay o zaman bitti o günden beri sana karşı daha fazla sevgi besliyorum.
Hayırlı Ramazanlar Diler ellerinden hürmetle öperim.
Bence konu kapanmıştır Hakkını Helâl et Osman Abimm   O0 
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN, Samet ERÇEL, Şerafettin TURAN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ustalar Yüce Gönüllüsünüz Vesselâm.  Selamlar....
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Osman Abim boşver fitili sarı suyu yakmayı yıkmayı. Benim de Seni ne kadar sevdiğimi bilirsin.
Telçeker dedin olay o zaman bitti o günden beri sana karşı daha fazla sevgi besliyorum.
Hayırlı Ramazanlar Diler ellerinden hürmetle öperim.
Bence konu kapanmıştır Hakkını Helâl et Osman Abimm   O0 

Sen çok yaşa emi Ziya abi.
Şurada biraz gırgır ,makara ,geyik olsun diye yazıyoruz. Yazarken  bazen takılıyoruz.Ama gerçekten iyi niyetli sevdiğimizden.

Lütfen küslük olmasın dargınlık olmasın.
Varsın fikirlerimiz ayrı düşsün ancak kalp kırıklığı olmasın.

Efemize de öyle küslük dargınlık yakışmazdı zaten.

Ellerinden öperiz efem.Sen bizim pek kıymatlımızsın....

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, İbrahim AYSU

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Estağfirullah Suat'cım el öptürmek haddimiz değil.
Güzel Türkiyemde nice Arif Zatlar var eli öpülesi.
Üç günlük dünya işte geldik işte gidiyoruz kalp kırmaya gönül yıkmaya gerek yok.
İnsan Oğlu eti yenmez derisi giyilmez sütü içilmez.
Saygı Sevgi, Hoşgörü, İyi Niyet, Hüsnü Zan, Dürüstlük Mertlik lazım gerisi bizi bağlamaz.
Bu bağlamda kimin gönlünü incittiysem Affola.
Osman Abimi,Sizleri ve Avlakforum.com üyelerimizi Allah(c.c) için Seviyorum. O0   
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN, Şerafettin TURAN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aynı sorunu bende geçen sene sezon açılışında yaşadım
3 çeşit fişekle av merasına gittim
1. Mirage 9 no 28 gr bior tapa    cansız düşdü
2. kendi dolum d20 28 gr bior 9 no saçma cansız düşdü
3. Kendi dolum mke 28 gr keçe tapa 10 saçma 3 dk baygın şekilde can çekişdi iğneyle delinmiş gibi kan aktı
4 no şokla avlanmıstım
Benim ozamanki yorumum hem keçe tapa olmasından dolayı fişegin yavaş olması hemde ince saçmanın delip geçmesi oldu
Belki gramı 2 gr artırıp saçma noyuda 1 numara kalınlaştırırsanız sorunu çözebilirsiniz belki
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aynı sorunu bende geçen sene sezon açılışında yaşadım
3 çeşit fişekle av merasına gittim
1. Mirage 9 no 28 gr bior tapa    cansız düşdü
2. kendi dolum d20 28 gr bior 9 no saçma cansız düşdü
3. Kendi dolum mke 28 gr keçe tapa 10 saçma 3 dk baygın şekilde can çekişdi iğneyle delinmiş gibi kan aktı
4 no şokla avlanmıstım
Benim ozamanki yorumum hem keçe tapa olmasından dolayı fişegin yavaş olması hemde ince saçmanın delip geçmesi oldu
Belki gramı 2 gr artırıp saçma noyuda 1 numara kalınlaştırırsanız sorunu çözebilirsiniz belki

Bazen vurdugum avlar kaskatı kesiliyor elektrik carpmis gibi ayni ama bu fitil olayi cok kafami karistirdi neden fitil olmuyor diye mantikli cevaplar bulmaya calisiyorum sanirim sacmalarla alakali bir durum bu artik eminiz bundan sarı su gelmesi olayina dikkat edicem bu sezon bakalim cok tesekkurler tavsiye icin aslinda yildizdan aldigim avlarda oldu ama ölmüyor kuş garip akil sır ermiyor bu tufek fisek olaylarina
1987-İSTANBUL

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
saçmalardan ziyade avın vurulma anındaki saçmanın hızı mesafesi bir çok şey etki eder....

hep standart ava aynı mesafede aynı pozizyondamı atıyoruz?

av cansız düşüyorsa sorun yoktur...

gerisi bana göre böyle uzar gider sohbet olur bir sonuç çıkmaz..

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Yıldızdan da aldıysanız bize maşallah demek düşer :D

Yıldızdan almak biraz zor oluyordur ama değil mi? :D

Bazen vurdugum avlar kaskatı kesiliyor elektrik carpmis gibi ayni ama bu fitil olayi cok kafami karistirdi neden fitil olmuyor diye mantikli cevaplar bulmaya calisiyorum sanirim sacmalarla alakali bir durum bu artik eminiz bundan sarı su gelmesi olayina dikkat edicem bu sezon bakalim cok tesekkurler tavsiye icin aslinda yildizdan aldigim avlarda oldu ama ölmüyor kuş garip akil sır ermiyor bu tufek fisek olaylarina
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman LİMAN

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yıldızdan da aldıysanız bize maşallah demek düşer :D

Yıldızdan almak biraz zor oluyordur ama değil mi? :D

Lafın gelisi ibrahim bey :) uzak avlarda halk dili yildizdan sinekten gibi terimler  ::)
1987-İSTANBUL

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Özgur bey sizin tufek hem yakmiş hem fitillemiş herhalde uyum saglamis tufekle fisek
bp 32 gr 7 no idi fişek ve arkdaşımında vurduğu  kekliklerdede aynı sonuç oluyordu
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben fitil yapan da çok gördüm, fitil yapmayan da, kemik parçası çıkaran da... aynı fişeğin fitil yaptığını da gördüm yapmadığını da.Her atış kendine özgüdür, mesafe, açı, basınç, hava sıcaklığı,... 100 tane parametre var ama hayati organlardan hasar alan hayvan ölür, bu anlık da olabilir, 3 dk sonra da, 30 dk sonra da. İyi bir vuruşla giden hayvan olmaz gidiyorsa vuruş iyi değildir. ( Domuzu diğerlerinin dışında tutuyorum, ciğerden, kalpten vurulup epey bir giden büyük domuzlar gördüm adrenalinle ama o da bir yerde düşüp kalıyor.) Cüneyt Arkın abimiz gibi vurulup ayakta ölen görmedim daha ama  :D
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ben hiç öyle yıldızdan av vuramadım.Bu uzun yıllardır hep böyle.
İyi mesafe tahmini de yaparım.Grupman denemelerinden edindiğim tecrübe de var tabi.

Bu zamana kadar  av vurduğum iki tane uzak atışım var.

Birisi bekasin diğeri Üveyik.

Alışıla gelmiş mesafelerin dışında vuruşlar olduğu için hemen adımladım.
Boyum 1.70.  Ayak açıklığım yaklaşık 60 cm.

En uzak vurduğum av 85 adım geldi.

0.65x85 : 51 mt

Ya bu yıldızlar benim tahmin ettiğimden daha yakın yada avcılarımız çoğu zaman anın heyecanıyla mesafeleri yanlış tahmin ediyor.

Buradan 50 Mt ve üzeri av vurulmaz demiyorum.Elbette vurulabilir.Ama gerçekte çok kişinin yıldız dediği yer 50 mt bile yoktur.

BİGA/1979

The following users thanked this post: Orhan AKSOY, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben hiç öyle yıldızdan av vuramadım.Bu uzun yıllardır hep böyle.
İyi mesafe tahmini de yaparım.Grupman denemelerinden edindiğim tecrübe de var tabi.

Bu zamana kadar  av vurduğum iki tane uzak atışım var.

Birisi bekasin diğeri Üveyik.

Alışıla gelmiş mesafelerin dışında vuruşlar olduğu için hemen adımladım.
Boyum 1.70.  Ayak açıklığım yaklaşık 60 cm.

En uzak vurduğum av 85 adım geldi.

0.65x85 : 51 mt

Ya bu yıldızlar benim tahmin ettiğimden daha yakın yada avcılarımız çoğu zaman anın heyecanıyla mesafeleri yanlış tahmin ediyor.

Buradan 50 Mt ve üzeri av vurulmaz demiyorum.Elbette vurulabilir.Ama gerçekte çok kişinin yıldız dediği yer 50 mt bile yoktur.

Suat bey tabiki oyle uzak avlar icin tabiri caizse bu terim kullaniliyor genelde o maksadla soyledim yoksa ne haddimize estagfurullah :) 40-50 mtden av vurduk mu iyi yerden aldik diyoruz o hesap yani yoksa 40 dan sonrasi cok sans isi biraz saygilar
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben fitil yapan da çok gördüm, fitil yapmayan da, kemik parçası çıkaran da... aynı fişeğin fitil yaptığını da gördüm yapmadığını da.Her atış kendine özgüdür, mesafe, açı, basınç, hava sıcaklığı,... 100 tane parametre var ama hayati organlardan hasar alan hayvan ölür, bu anlık da olabilir, 3 dk sonra da, 30 dk sonra da. İyi bir vuruşla giden hayvan olmaz gidiyorsa vuruş iyi değildir. ( Domuzu diğerlerinin dışında tutuyorum, ciğerden, kalpten vurulup epey bir giden büyük domuzlar gördüm adrenalinle ama o da bir yerde düşüp kalıyor.) Cüneyt Arkın abimiz gibi vurulup ayakta ölen görmedim daha ama  :D

Evet sonay bey dogrudur tamamen sacma.etkisi bu isler artik 30 mt ile vurulan av 15,mt ile ayni olmaz tabiki etkisi farkli olur illaki ama sert sacma ve yumusak sacmalarda bu mesafelerden etkisi degisebilecegine inaniyorum
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Sonay ŞEMEN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Sn Tuncay Kardeşim

Aslında 50 mt çok uzak imkansız mesafe değil.

Ancak her babayiğidin %50  vuruş başarısı yapabileceği yerde değil.
 Çok iyi önleme iyi bir atıcı ördek büyüklüğündeki hedefler rahatlıkla vurulabilir.

Bu mesafelerde iyi odaklanan ve antremanlı bir atıcı  uygun şok fişek organizasyonu yaptığı zaman rahatlıkla av vurur.

Ancak senede bizim gibi 250 fişek atıp antremansız olan kişiler için yinede uzak bir mesafe.

BİGA/1979

The following users thanked this post: Orhan AKSOY

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Yazılanların hepsini okudum :)...Burada bir analoji(benzeşim)yapmak gerekirse sanıyorum yine bu başlık altında anılan yivli silahlarla olan karşılaştırma ve yivli mermisinin etkisinin mantarlaşması ile artışı örneği konu ile doğrudan ilgili olsa gerektir...Mantarlaşma,mermi çekirdeğinin bünyesinde barındırdığı muazzam enerjiyi olduğu gibi ava aktarmasına ve avın bu şok ve basınç dalgası ile de hayati organlarında hasar oluşmasına neden olmaktadır ve stopping power durdurucu güç denen olay ortaya çıkmaktadır,oysa mantarlaşmadan formunu aynen muhafaza eden mermi büyük oranda eğer kemik vs e denk gelmezse vücudu delip geçmekte ve enerjisinin çok daha az bölümünü ava aktarmaktadır ve şok etkisi oluşmamaktadır,okla vurulan avlar da bu kapsamda değerlendirilebilir avın hayati yerlerinden vurulsa bile epey iz takibi gerektirdiğini videolardan görmüşüzdür...Bu bağlamda formu bozulmuş yumuşak saçmalar,yivsizlerdeki bu fitilleme tabiri ile tarif edilen,saçmanın ava bütün enerjisini aktarabildiği etkili vuruşlara sebep oluyor diyebiliriz sanırım,fakat modern anlayışta grupmanı olumsuz etkilediğinden yumuşak saçma da pek istenen bir şey değil benim görebildiğim kadar...

Sonuç olarak sanırım fitilleme bir gerçek ve tek saçma ile avın kalmasına sebep olduğu da bir gerçek olabilir ama bu bir tercih meselesi ve uzak atışlarda başarı yüzdesini düşüreceği kanaatindeyim...Teşekkürler :)...
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 22:58:24 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kullandığınız fişeklerle 36 metre mesafeden bina izalosyonlarınbda kullanılan 5 cm kalınlıktaki köpük levhalara atış denemeleri yapın. köpükdeki saçmanın açtığı deliklerdeki deformasyon az çok size bilgi verecekdir.
bir saçmanın fitil yapabilmesi için dönmesi ve hızlı olması gerek ki böylelikle ava giren saçma fitil yapabilsin.
bunun en basit yolu kromsuz namluyla keçe tapa fişek atarak mümkün
yada yamuk saçmalı fişeklerde olabilir mesela  ;D
ramazandan sonra nasipse bu köpük denemelerini bende yapıcam.
videoları atarım forumda hep beraber değerlendiririz
bu arada fitilleme neden bu kadar önemli anlamış değilim en son tavşanı yerken azıma yumak yumak tüyler geldiği için masadan kalktığımı hatırlıyorum  ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yazılanların hepsini okudum :)...Burada bir analoji(benzeşim)yapmak gerekirse sanıyorum yine bu başlık altında anılan yivli silahlarla olan karşılaştırma ve yivli mermisinin etkisinin mantarlaşması ile artışı örneği konu ile doğrudan ilgili olsa gerektir...Mantarlaşma,mermi çekirdeğinin bünyesinde barındırdığı muazzam enerjiyi olduğu gibi ava aktarmasına ve avın bu şok ve basınç dalgası ile de hayati organlarında hasar oluşmasına neden olmaktadır ve stopping power durdurucu güç denen olay ortaya çıkmaktadır,oysa mantarlaşmadan formunu aynen muhafaza eden mermi büyük oranda eğer kemik vs e denk gelmezse vücudu delip geçmekte ve enerjisinin çok daha az bölümünü ava aktarmaktadır ve şok etkisi oluşmamaktadır,okla vurulan avlar da bu kapsamda değerlendirilebilir avın hayati yerlerinden vurulsa bile epey iz takibi gerektirdiğini videolardan görmüşüzdür...Bu bağlamda formu bozulmuş yumuşak saçmalar,yivsizlerdeki bu fitilleme tabiri ile tarif edilen,saçmanın ava bütün enerjisini aktarabildiği etkili vuruşlara sebep oluyor diyebiliriz sanırım,fakat modern anlayışta grupmanı olumsuz etkilediğinden yumuşak saçma da pek istenen bir şey değil benim görebildiğim kadar...

Sonuç olarak sanırım fitilleme bir gerçek ve tek saçma ile avın kalmasına sebep olduğu da bir gerçek olabilir ama bu bir tercih meselesi ve uzak atışlarda başarı yüzdesini düşüreceği kanaatindeyim...Teşekkürler :)...

teşekkür ederim kamil bey evet birçok kişininde doğruladığı gibi Fitilleme olayını sizde doğruladınız ve çoğu kişininde gördüğü bir olay bu

internettende bulduğum resimler bunu doğruluyor gibi şu anda tam olarak fitil denilen olay bunlar galiba...

@Ziya ÇOBANOĞULLARI

« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 23:26:05 Gönderen: Tuncay ÖZBEY »
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kullandığınız fişeklerle 36 metre mesafeden bina izalosyonlarınbda kullanılan 5 cm kalınlıktaki köpük levhalara atış denemeleri yapın. köpükdeki saçmanın açtığı deliklerdeki deformasyon az çok size bilgi verecekdir.
bir saçmanın fitil yapabilmesi için dönmesi ve hızlı olması gerek ki böylelikle ava giren saçma fitil yapabilsin.
bunun en basit yolu kromsuz namluyla keçe tapa fişek atarak mümkün
yada yamuk saçmalı fişeklerde olabilir mesela  ;D
ramazandan sonra nasipse bu köpük denemelerini bende yapıcam.
videoları atarım forumda hep beraber değerlendiririz
bu arada fitilleme neden bu kadar önemli anlamış değilim en son tavşanı yerken azıma yumak yumak tüyler geldiği için masadan kalktığımı hatırlıyorum  ;D

şükrü bey fitil yapan bir saçma av üzerindeki etkisi inanılmaz diyorlar Yıkışı çok etkili olduğunu söylüyorlar tesir olarak o yüzden ilgileniyorum ama şu hayvanın ağzından sarı su ve kan gelmesi olayını hala tam olarak anlamış değilim bilginiz varmı ?
1987-İSTANBUL

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
aslında avcı olan fitillemeyi iyi bilir. bu cümleden biz avcı değilmiyiz hayıflanmayla hemen ayranınız kabarmasın  ;D
olaya birazda mizahi açıdan yaklaşırsak,mevcut ülkemizdeki avcılık düzeni avcılığı çoğu zaman burnumuzdan fitil fitil getirmiyormu...bazılarımızın eşleri aynı şekilde,çok şükür benimki evlendiğimizde çabuk kabullendi bu konuda biraz şanslıyım diyebilirim ;)
keza özellikle yerli silahlarla yaşanan aksaklıklar ve bunun beraberinde getirdiği sinir harbi yine fitil fitil...vs. vs.
hülasa fitillemenin en kralını avcılar bizzat yiyor,hemde envai çeşit mühimmat ve yakın uzak mesafelerden :D
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Osman LİMAN, Tuncay ÖZBEY

• Expert Üye
teşekkür ederim kamil bey evet birçok kişininde doğruladığı gibi Fitilleme olayını sizde doğruladınız ve çoğu kişininde gördüğü bir olay bu

internettende bulduğum resimler bunu doğruluyor gibi şu anda tam olarak fitil denilen olay bunlar galiba...

Evet görünüşe göre öyle :)...Saçmanının formu kah namlu içinde kah ava çarpma tesiriyle yamuk yumuk olduğundan köşelerinden birini tüye takıp etin içine çekiyor olmalı,tabi bu sadece bir vakıa,ava olan etkinin artışında tüylerin içeri girmesinin pek etkisi olduğunu sanmıyorum,etkiyi asıl yaratan yamuk saçmanın avı delip geçememesi bence,avda hiç tüy olmamış olsaydı(fitil görünümü olmamış olacaktı)sonuç gene avın ele geçmesi yönünden aynı olacaktı...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet görünüşe göre öyle :)...Saçmanının formu kah namlu içinde kah ava çarpma tesiriyle yamuk yumuk olduğundan köşelerinden birini tüye takıp etin içine çekiyor olmalı,tabi bu sadece bir vakıa,ava olan etkinin artışında tüylerin içeri girmesinin pek etkisi olduğunu sanmıyorum,etkiyi asıl yaratan yamuk saçmanın avı delip geçememesi bence,avda hiç tüy olmamış olsaydı(fitil görünümü olmamış olacaktı)sonuç gene avın ele geçmesi yönünden aynı olacaktı...

Fitillemek sanırsam araba lastiklerinde kullanılan bir terim patlayan lastiğe fitil yapmak gibi =) ordan mı geliyor acaba bu işin adı
1987-İSTANBUL

• Expert Üye
Fitillemek sanırsam araba lastiklerinde kullanılan bir terim patlayan lastiğe fitil yapmak gibi =) ordan mı geliyor acaba bu işin adı

Onu duymamıştım...Patlayan lastiğin neresine fitil yapılıyor...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Sizin tüfek nasıl bu konularda ?  :angel:

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Onu duymamıştım...Patlayan lastiğin neresine fitil yapılıyor...

Lastiklere Fitil atılıyor hatta bir sürü Set halinde piyasada geziyor burgu şeklinde lastiğe sokarak fitil yapmak deniyor sanırım saçmada burgulu şekilde içeri girdiği için fitil lafı burdan gelmiş...

http://www.lastik.tv/fmgf~u~fitil-tamir-seti-abtk02
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK