Sevgili Ziya ;
seni severim ama yazdıkların abes ile iştigal etmiş.
Bir kere konuyu açan sen değilsin başka bir arkadaşımız, ikinci sayfaya kadar konuya iştirak eden de sen değilsin,
ayrıca ama ayrıca yazdığım kelimeler arasında Ziya Çobanoğlulları adı hiç geçmemiş, sen üstüne niye alınıyorsun.
Sanki senin fikirlerini çürütmek için kalkıp buraya yazıyorum. Maksat Tuncay ÖZBEY arkadaşımız bir konu açmış, olay bilimsel midir ?
hurafe midir ? herkes kendi fikrini yazıyor.
Nedir yani ? yalnız senin yazdıkların mı doğru. Biz kendimizi sen ilimsel,bilimsel,geleneksel bir doğru oluşmuş onu da yalnız sen bulmuş gibi
senin fikirlerini mi kabul edeceğiz.
Senin adın geçmiyor,sanın geçmiyor. Şu yazdığın hatta adımı anarak itham ettiğin yazıyı okumadan önce,konuya yazılanları baştan bir oku ondan sonra bir düşün derim.
Bu bir konu, tek bir doğru yok, herkes farklı fikirli de olabilir, olacakta. Kimse kimsenin fikrini,zikrini de beğenmek zorunda değil.
Sen de otorite değilsin ben de.
Kal sağlıcakla.
@Osman DÖŞLER Abim resmen dalga geçiyorsun.
Elbette bütün vuruşlar %100 fitil yapmıyor.
Lâkin fitil olayı var ve afedersin bi tarafımızdan uydurmuyoruz.
Böyle bir satış tekniği tabikide abesle iştigal olur.
Şimdiye kadar böyle değişik bir aşağılanma ile ve dalga geçme ile karşılaşmadım.
Böyle bir durumla karşılaşacağımı bilseydim bir sürü foto video çekerdim.
Ama sezonda fitil olayı ile ilgili foto ve videoları siteye atacağım umarım gözünle gördüğüne inanacaksın diye düşünüyorum.
Gözünle gördüğüne de inanmayacak olursan diyecek hiç bir şeyim kalmıyor.
Fitilleme olayı iyi midir kötü müdür orası kişiye göre değişir.
Lâkin genelde cansız kansız düşen avlarımın çoğunda fitil vardı.
Dışına çıkmayan kan hayvanın kapkara içine oturmuştu.
Temizlerken belki kimimize zor gelir orası da var.
Vallahi yeminle kendimi kötü hissettim ; yalancı uydurukçu üç kağıtcı biriymişim de kendimden haberim yokmuş sandım yahuu
Derdimiz gayemiz tüfeğimize uygun randımanlı fişekle avı kansız cansız ele geçirmek değil mi?
Ben başımdan geçenleri bire bir yaşadıklarımı yazdım bi tarafımdan da uydurmadım.
Bırakın fitillemeyle sarı suyla bilmem neyle namluyla sidikle uğraşmayı.
Ben torbaya kansız cansız giren skora bakarım.
@Tuncay ÖZBEY Kardeşim ağızdan gagadan sarı su gelmesi zehirlemeyle falan alakası yok.
Fitilleme kadar da sık karşılaşılan bir durum değil.
Biz insanlar nasıl ki kötü bir etkiye veya darbeye maruz kalınca zaman zaman kusuyorsak ağzımızdan burnumuzdan su kusmuk vs.bişeyler bazende kan geliyorsa bunun gibi bişey olmalı.
Sonuçta ava etki eden vücuduna baskı darbe şok yapan bir nesne yani saçma var.
Sebep bu olabilir.
Artı şunu da aklıma gelmişken yazayım namlunun avı yakması falan olamaz.
Yakma diye bişey olduğuna ihtimal vermiyorum.
Yıkma diye bir şey kesinlikle var.
Etkili sağlam vurulan av YIKILIR.
Etkili sağlam vurulmuyan av YIKILMAZ.
Mesele merminin saçmanın üstündeki basınç güç veya enerji ne derseniz deyin Ava sirayet etmesi.
Boksör nasıl bir yumrukta rakibini nakavt ediyor hatta bayıltıyor, hatta ve hatta öldürüyor ..
Allah korusun trafik kazalarında insanı sürat öldürmüyor süratle oluşan basınç darbe öldürüyor.
Örnekler çok uzar gider.
Tuncay Kardeşim avın yaralı kalıyorsa çok kan çıkıyorsa gramajı arttır ya da biraz daha yavaş fişek kullan.
Sarı su ile ilgili video kesinlikle atmam kuyruğuma kimseye teneke bağlatmam.
Bu kadar Tİ ye alınmak yeter.
Benden bu kadar