Gönderen Konu: Fişek ve Tüfek Tavsiyesi Ustalardan Fitil yapan Fişek yardım lütfen  (Okunma sayısı 133914 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
Kelimelere bu kadar takılmayalım arkadaşlar :)
Fitilleme değilde avın içinde enerjisini bırakan fişek diyelim. O fişeğin içindeki saçmayada yumuşak saçma değil materyali yumuşak saçma diyelim, ha hasan ağa ha ağa hasan ;)
Avcılıkta kullanılan mühimmatın ister yivli ister yivsiz olsun,tabiri caizse avın içinde sönmesi istenen bir durumdur,bunu hepimiz az çok biliriz. Mesela teke avcıları 30 06 çap mermiyi tercih ediyorlar 308 daha büyük olmasına rağmen yaralı bırakabiliyormuş,istisnai düşünenler olabilir tabikide ama ekseri eğilim bu yönde...

reeder_P9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Suat Bey, bunlardan son olarak yanlış hatırlamıyorsam 200 adet kadar kalmıştı...  Bunlardan sonra, normal hazır fişek atmaya başladık ve böylece kaldı bu son parti... Babam rahmetli olmadan önce arada bir tek tük atıyordum ama rahmetli olduktan sonra bir anda gözümde değerlendi bunlar... Bunlar rahmetliyle birlikte doldurduğumuz son fişeklerin kalanları... Artık atmaya kıyamıyorum :) Çokça adette nem alıcı torbalarla birlikte bir çanta içinde saklıyorum.. Nem alıcı torbaları da senede bir değiştiriyorum :) Merkel'le belki bir ya da iki tanesini atarım :)

İbrahim hocam yakın bir zamanda yapacağım test te şu efsane mke fişekleri kullanalım.

Yani yazık ömürlerinin yarısını dolapta durarak küflenmeye yüz tutmalarına içim el vermedi.

Değerlendirelim diyorum.

Yıllardır ne dinlenmiştir bunlar.

+ 25 mt bonusu bile olmuştur bunların.

Yarın öbür  gün rutubetten şişer puf diye patlar Merkel  i  kirletir bunlar.

Hazır ihtiyaç sahibi bir kardeşiniz varken (bendeniz) verin de kurtulun.
Yoksa adınız fena kötüye çıkacak.

Merkel le MKE fişek atan adam diye.

.😁😁😀
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Fitilleme değilde avın içinde enerjisini bırakan fişek diyelim. O fişeğin içindeki saçmayada yumuşak saçma değil materyali yumuşak saçma diyelim, ha hasan ağa ha ağa hasan ;)
Avcılıkta kullanılan mühimmatın ister yivli ister yivsiz olsun,tabiri caizse avın içinde sönmesi istenen bir durumdur,bunu hepimiz az çok biliriz. Mesela teke avcıları 30 06 çap mermiyi tercih ediyorlar 308 daha büyük olmasına rağmen yaralı bırakabiliyormuş,istisnai düşünenler olabilir tabikide ama ekseri eğilim bu yönde...

1987-İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ayrıca şuda varki fazlasıyla fitillenmiş bir avı temizlemekte hoş değil, dış tüylerini yolduktan sonra iç tüylerinide yolmak zorunda kalıyorsunuz, etin içleri tüyle dolunca sıkıcı oluyor :)
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Hasan AKSU

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
        Fitilleme olayı gerçekte vardır, bende bu olayı fazlasıyla yaşıyorum,
Ama iyimidir kötümüdür, işe yarar  birşeymidir tam emin olamadım.
        Şaşırıyorumki yılların avcıları fitillemeyi duymamış veya avın üzerinde şahit olmamışlar,
ya avı siz temizlemiyorsunuz yada hiç otopsi kısmıyla ilgilenmiyorsunuz dikkat etmiyorsunuzda olabilir.

Fitillemeyi efsaneleştirmek yada yakma yıkma gibi devrim niteliğinde bir olaya çevirmekte biraz avcılığa mizah katmıyorda değil.

Bu olayı çoğu kişi fişeğe bağlamış, fişekte olabilir ama tamamen fişeğin yaptığı bir olay değil,
       çünkü;  ince kalın ne fişek attıysam fitilleme oluyor
fişekten olsaydı fitillememiş avlarımda olurdu çünkü çeşit fişek kullanıyorum,

Peki fitillemenin avın üzerinde etkisi iyimidir kötümü,?
        Hayati ORGANLAR dışında; Fitillemiş bir saçmanın ava girip durmuş pozisyonu ile fitillemeden girip durmuş bir saçma arasındaki farkları nedir,???

Yara üzerinde tahribat ve ölümcül etkisi ne olabilir bizim işimize yarayacak kısmı burası,
Doktor, Veteriner hekim arkadaşlarımız bu kısma cevap verirlerse daha iyi olur...

Saçmanın çok hızlı olupta avı delip geçmesi, uygun bulmadığımız bir olaydır bunda hepimiz hem fikiriz
       Şöyle düz mantık ile düşünürsek, fitilleme EĞER yaraya bir TAMPON oluşturuyor İSE, kanamayı nispeten azaltacak, durduracaktır,
            (EĞER böyle ise fitillemenin iyi bir olay olduğunu söyleyemeyiz. )

Fitillemesiz saçma yarada kanamayı artıracağından, bunun daha tercih edilir bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz,

İki görüştende emin olamadım, dediğim gibi bilimsel bir açıklama gerekiyor,
Ayrıca kendim fitilleme olayını fazlasıyla yaşıyorum ve vurduğum avımın, tetiği çekme ile düşüşünde, ele geçmesinde sorun yaşamıyorum, avı aramıyorum düştüğü yerde çoğunlukla ölü yada ölmek üzere iken buluyorum.

Görüşlerinizi alalım.

Cok guzel bir yazi olmus ayni @Ziya ÇOBANOĞULLARI abimin yazisi gibi keyifle okuyorum fitilleme ve sacmanin av uzerindeki gozlemlemerini bizden cok daha tecrubeli avci abilerimiz gormuslerdir kesin valla keyifle okuyorum yazilanlari inanin hepinize cok tesekkur ederim yardimlasmak boyle biseymis hergun yeni yeni bilgiler ogrenmeye baslicaz galiba
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Ziya ÇOBANOĞULLARI, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar, "bazen" saçma hayvanın gözünü de içine sokuyor ... E tabii iki tane göz var... Tüy adedine göre daha az ihtimal... :) Bazen de saçma kıçından giriyor hayvanın :) O daha da az ihtimal, zira o da bir tane... :D Tüye denk gelir tüy girer hayvanın içine... Ama bunu "şu tüfek ve/veya şu fişek fitilleme yapıyor" şekline dönüştürebilmek için, o tüfeğin ve/veya fişeğin, sürekli ve istikrarlı her atışta bunu gerçekleştiriyor olması lazım :)

Sevgili @Tuncay KAHRAMAN ,

Üreticilerin farklı türden saçmaları üretmesinin sebebi ve beklentisi "fitilleme" değil biliyorsun. Hayati organlarda travma meydana getirebilmek asıl amaç. Sen de öyle yazmışsın ama cümlenin başı fitillemeyle başlayıp, sonunda da "üreticiler de ...." şeklinde bitince ikisi birbiriyle ilişkiliymiş gibi bir anlam çıkabilir diye bu açıklamayayı yazayım dedim :)

Şu kadarını söyleyeyim, yabancı tüfek üreticilerinin de fişek üreticilerinin de, "fitilleme" diye bir şeyden haberleri yok... Yani böyle bir beklentinin varlığından bile haberleri yok :)

Bir de şunu söyleyeyim, hayvanda fitilleme olmasını/beklentisini konuşan tartışan dünyada tek milletiz, yani avcılar grubu olarak :)

İbrahim bey sanirim yabancilar bu tur olaylara dikkat etmiyorlar fitilleme gibi bir olayi bilmemeleri ilginc acikcasi :)
1987-İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Tesekkkur ederim bilgileriniz icin fatih bey valla ne zamandir boyle guzel muhabbetler okumamistim forumda
1987-İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
:D

Forumdan faydalanıyor olduğunuzu duymak ve bilmek biz forum yönetimini çok mutlu ediyor @Tuncay ÖZBEY :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
Birçok arkadaşımız bahsetmiş ama eskilerin imkanlarıyla kıyaslayarak anlatayım bildiklerimi

Büyüklerimiz elle dolduruyordu fişekleri bende fantazi deyin ama bazen doldururum yeteneklerin sönmemesi için ,

1- elle dolumda ya ideal hızdan sert oluyordu av ölmüyor yaralı fizanı buluyor ama "fişek süper patlıyor"
2- yine elle doldurulan fişek ideal hıza yakın veya eşit oluyor bu avı öldürüyor yada fazla uzaklaşmasına engel olup çabuk durduruyor
3- elle dolumda basınç düşük oluyor bunu patlamasından bilen büyükler bıldırcın hariç ( fare -köstebek hariç ) kullanmıyorlardı

ideal olan ikinci seçenekte barut kapsül kovan tapa ikincil etkendir majör olan saçmanın üretim ilkelliğine bağlı olarak istenmeden de olsa iyi bir yumuşak yapıya ve alaşımsız oluşuna bağlı olarak hedefe uygun hızda gidişinde ( yivli büyük kalibrelerin bazılarında uygulanan mantarlaşma ve çarmpa anındaki yüksek basınç değerlerine ulaşılması ) şok etkisi ile birlikte fitilleme denilen kurşunun yumuşak oluşundan ilk çarpma anında vurduğu noktadaki kıl tüy herne ise içeriye taşıması ve birkısmının avın içinde kalması olayıdır.

Günümüzde yapılabilecek şeyler :

tüfek otomatik veya çifte poze pompalı  uygun basınçlarda ve şartlarda patern tesi yapılsa da asıl olan penetrasyon testidir bu delicilik ve ideal aralıkda durma testinin gramaj ve  hamuru sınıflandırılmış kağıtların üst üstte 50 yaprak atışı yapılarak kaçıncı yaprağa kadar deliyor bakılıp denenerek bulunacağı kanaatindeyim.

kağıt testini gördüm  ama standartlarını bilmiyorum bilenden öğrenmek lazım !!!
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Tuncay ÖZBEY

• Müdavim Üyemiz
Birşey değil Tuncay bey ne demek, forum bunun için var.

• İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Birçok arkadaşımız bahsetmiş ama eskilerin imkanlarıyla kıyaslayarak anlatayım bildiklerimi

Büyüklerimiz elle dolduruyordu fişekleri bende fantazi deyin ama bazen doldururum yeteneklerin sönmemesi için ,

1- elle dolumda ya ideal hızdan sert oluyordu av ölmüyor yaralı fizanı buluyor ama "fişek süper patlıyor"
2- yine elle doldurulan fişek ideal hıza yakın veya eşit oluyor bu avı öldürüyor yada fazla uzaklaşmasına engel olup çabuk durduruyor
3- elle dolumda basınç düşük oluyor bunu patlamasından bilen büyükler bıldırcın hariç ( fare -köstebek hariç ) kullanmıyorlardı

ideal olan ikinci seçenekte barut kapsül kovan tapa ikincil etkendir majör olan saçmanın üretim ilkelliğine bağlı olarak istenmeden de olsa iyi bir yumuşak yapıya ve alaşımsız oluşuna bağlı olarak hedefe uygun hızda gidişinde ( yivli büyük kalibrelerin bazılarında uygulanan mantarlaşma ve çarmpa anındaki yüksek basınç değerlerine ulaşılması ) şok etkisi ile birlikte fitilleme denilen kurşunun yumuşak oluşundan ilk çarpma anında vurduğu noktadaki kıl tüy herne ise içeriye taşıması ve birkısmının avın içinde kalması olayıdır.

Günümüzde yapılabilecek şeyler :

tüfek otomatik veya çifte poze pompalı  uygun basınçlarda ve şartlarda patern tesi yapılsa da asıl olan penetrasyon testidir bu delicilik ve ideal aralıkda durma testinin gramaj ve  hamuru sınıflandırılmış kağıtların üst üstte 50 yaprak atışı yapılarak kaçıncı yaprağa kadar deliyor bakılıp denenerek bulunacağı kanaatindeyim.

kağıt testini gördüm  ama standartlarını bilmiyorum bilenden öğrenmek lazım !!!
[/quote

Agziniza elinize saglik ali bey
1987-İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Birşey değil Tuncay bey ne demek, forum bunun için var.

Etmeyen etmiyor fatih bey neleri var goruyoruz gercek hayattada
1987-İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• Müdavim Üyemiz
Sosyal paylaşım sitelerinin nimetleri bunlar tuncay bey,insanları katagorize edip iletişimi hızlandırıyor,bilgiyi yayıyor.

• İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
@Tuncay ÖZBEY Kardeşim gagadan ağızdan sarı geldiğini gösteren bir iki video çekmiştim şimdi o videoları buraya atarsam çadır hepten karışır.
Adımız çıkmış dokuza inmez sekize.
Onuncu köyün muhtarı olmak istemiyorum.
@Tuncay KAHRAMAN Kardeşim bir veteriner olarak  olayı çok iyi izah etmiş.
Saçmanın kütlesinden dolayı gidiş hızıyla doğru orantılı olarak   üstünde enerji oluşur.
Çok hızlı saçma deler geçer yavaş saçma tesir etmez.
Kararında ayarında hıza sahip saçma avın içinde kalır üstündeki enerji ava sirayet eder ve avı etkisiz hale getirir konu bu.
Tuncay'ın dediği gibi şimdiki hızlı mühimmatlarda saçma avı delip geçmesin diye saçmalar farklı bir teknik veya usulle üretiliyor olmalı.
Yivli silahlarda da mantarlaşan mermi çekirdekleri tercih ediliyor diye biliyorum.
Mantarlaşan mermi çekirdeği daha fazla tahribat ve etki yapıyor demek ki.
@İbrahim AYSU Kardeşim merkelin ustalarıyla bir de beni görüştür bakalım dediklerimi dikkate alacaklar mı?
Belki dikkate alırlar. :)
Ya da dediklerimi benim namıma anlat dikkate almazlarsa zaten şaka yaptım dersin :)

Avda iki tüfeğimi aktif kullanıyorum randıman aldığım fişeklerle fitil olayını çoğu kez yaşıyorum.
Ömrüm yeter de Allah ava gitmemi av vurmamı nasip ederse fitillenmiş avlarımın foto ve videolarını Avlakforum.com  SİTEMİZE atacağım.
Fitilleme var mı yok mu kararını Siz verirsiniz o vakit.

Söz uçar yazı kalır aha da işte buraya yazıyorum.

Haaa bu arada avı öldürmeyen yıkmayan YAKMAYAN tüfeğiniz varsa yaşlı dul bi garı namludan atlasın faydası olur.
Ya da bayıra karşı namluya bi hoca işesin o da faydalı.
Hiç olmazsa namluya fare sidiği sürün o da olur.
Daha bir kaç yöntem var da buraya yazamam Ramazan mübârek günü günah olur.
Özelden isteyene söylerim.

Hadi Rasgeleyin.

O0

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
@Tuncay ÖZBEY Kardeşim gagadan ağızdan sarı geldiğini gösteren bir iki video çekmiştim şimdi o videoları buraya atarsam çadır hepten karışır.
Saçmanın kütlesinden dolayı gidiş hızıyla doğru orantılı olarak   üstünde enerji oluşur.
Kararında ayarında hıza sahip saçma avın içinde kalır üstündeki enerji ava sirayet eder ve avı etkisiz hale getirir konu bu.
Tuncay'ın dediği gibi şimdiki hızlı mühimmatlarda saçma avı delip geçmesin diye saçmalar farklı bir teknik veya usulle üretiliyor olmalı.
Yivli silahlarda da mantarlaşan mermi çekirdekleri tercih ediliyor diye biliyorum.
@İbrahim AYSU Kardeşim merkelin ustalarıyla bir de beni görüştür bakalım dediklerimi dikkate alacaklar mı?
Ya da dediklerimi benim namıma anlat dikkate almazlarsa zaten şaka yaptım dersin :)

Avda iki tüfeğimi aktif kullanıyorum randıman aldığım fişeklerle fitil olayını çoğu kez yaşıyorum.
Ömrüm yeter de Allah ava gitmemi av vurmamı nasip ederse fitillenmiş avlarımın foto ve videolarını Avlakforum.com  SİTEMİZE atacağım.

Haaa bu arada avı öldürmeyen yıkmayan YAKMAYAN tüfeğiniz varsa yaşlı dul bi garı namludan atlasın faydası olur.

Hadi Rasgeleyin.

O0

Ziya ustam ben bu tur fiziki olaylara inaniyorum olmayan birseyi anlatmazlar kimse sanirim dimi durup dururken kusun agzindan sari su gelmez sacmanin mutlak biyerlere etkisi mevcut ben buna inaniyorum Yazilarinizi keyifle okuyorum video ve resimlerinizi mutlaka bekliyorum lutfen inanip inanmamak ayri birsey herkes gorsun en azindan sabah arkadas fitil yapmis bir av resmi atti gercektente tuyler burgu burgu icine girmis bariz fiti olayi..

1987-İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Hadi Rasgeleyin.

O0

Bide @Ziya ÇOBANOĞULLARI  ustam birsey dsnismak istiyorumm size  Sarı su ile zehirleme alakalı mı acaba? Bana şöyle anlatıyorlar ve bence mantıklı yani.Yani tüfek saçmayı öyle ısıtıyor ve yakıyor ki, erimeye başlayan kurşun hayvanın kanına karışıyor, ee kurşun da zehirli bir madde, dolayısıyla hayvan havada zehirlenip ölüyor ve yere düştüğünde zehirlenmenin etkisiyle ağzından sarı su geliyor ? Olabilir mi ki
1987-İSTANBUL

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
Aslında herkes aynı şeyi söylüyor, ama anlam kargaşası oluştu. ve konu karıştı.
Arkadaşlar fitilleme vardır. Fitilleme fişek ve de tüfekten bağımsız olup, sadece av etinin üzerinde olur. Tüfekten çıkan saçmaların bazıları kuşu deler geçer bazıları ise tüğüne rastgelir ve ete tüğü ile saplanır durum böyle olmakla beraber; barutu ciddi oranda azaltılmış bir fişekle çulluk üzerinde  tüğüne rast gelmese bile ete gömülmüş saçma, yani fitilleme görmek mümkün olabilir.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 13:39:04 Gönderen: İlhan GÜNEN »
1984 ORDU

The following users thanked this post: Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Offf :D

Arkadaşlar, müsadenizle konuyu Avcılar Kıraathanesi bölümüne taşıyorum.

Muhabbetimiz  bol olsun, en kötü günümüz böyle olsun :D

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Offf :D

Arkadaşlar, müsadenizle konuyu Avcılar Kıraathanesi bölümüne taşıyorum.

Muhabbetimiz  bol olsun, en kötü günümüz böyle olsun :D

Amin amin😊
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
@Ziya ÇOBANOĞULLARI  abi,

Biliyorsun anlatmıştım, bu konuları konuştum zaten Merkel fabrikasında, adamlar dikkate aldılar ama şok olarak dikkate aldılar :D "Böyle bir şey varsa bizim nasıl haberimiz olmaz" diye... :D Adamlar zaten ne olursa olsun ciddiyetle dinleyip dikkate alıyorlar... O ayrı bir konu da...  Bir saat kadar bu konunun mevzusu konuşuldu ama sonunda sakinleştiler, kaçırdıkları bir şeyin olmadığına emin olduktan sonra  :)

Boşver abi , bir gün oralara birlikte gitmek nasip olur inşallah... Tüfek fişek bahane olur, biz muhabbetimize bakarız abi :D

Hadi Rasgeleyin.

O0

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Alp BALABAN, Orhan AKSOY

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Tamam bu kadar yazıdan sonra kabul ediyorum.

İtiraf da ediyorum fitilleme vardır. :)

Çoğunluğun arasında azınlık itiraz ediyorsa, kalabalık olan kuralı geçerlidir. :)

Rastgele
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Bizim fişek üreticileri pazarlamayı bilmiyor.

Kutuların üstüne yazsalar FİTİLLEME YALNIZ BİZİM FİŞEKLERDE diye. :)

Varya ortalığı kasıp kavururlar,satış patlması yaşanır.

FİTİLLEME BILDIRCIN,ÜVEYİK 7-8-9-10 NO

FİTİLLEME ÖRDEK,KAZ  3-4-5 NO :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Bülent ERDEM, İbrahim AYSU, Orhan AKSOY, Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Tuncay bey işte tamda o noktada abartı başlıyor,zehirlenme falan olmaz.
Ağzından su gelmesi zaman zaman oluyordur belki ben görmedim ama oda tüfeğin veya mühimmatın etkisinden değilde hayvanın anatomik yapısı ve aldığı yaranın bölgesiyle ilgili olabilir ama bu tahmin tabi.

• İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Resim attım fitilleme hurafe diyen arkadaşlar için 2. Sayfada  :D sarı su büyük ihtimal hayvanın mide sıvısı olabilir. Veya kanın içindeki (trombosit ) sudur. Zehirleme olamaz o kadar hızlı kobra zehirli mi bu fisekler  :D
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 14:00:53 Gönderen: Yasin TORAN »
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ, Tuncay ÖZBEY

Çevrimdışı Tuncay ÖZBEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tuncay bey işte tamda o noktada abartı başlıyor,zehirlenme falan olmaz.
Ağzından su gelmesi zaman zaman oluyordur belki ben görmedim ama oda tüfeğin veya mühimmatın etkisinden değilde hayvanın anatomik yapısı ve aldığı yaranın bölgesiyle ilgili olabilir ama bu tahmin tabi.

@Ziya ÇOBANOĞULLARI abideki videolari gormek isterim acikcasi sari su olayini cok merak ettim ilk kez gorucem bekliyoruz ziya ustam paylasimi
1987-İSTANBUL