İbrahim bey merhaba,
Öncelikle değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
İlk bakışta horozlu bir çiftenin savunma amaçlı (Arac savunmasi gibi dar alanda ve evde yakinimda) kullanımı bana mantıklı gelmişti
Çünkü;
1- küçük, araba icinde pratik kullanımı kolay istediğiniz gibi elinizde oynarsınız.
2-horozlu cunku, horozsuz çiftede namluya mermi surup kapattiginizda tufek kuruluyor.Kazaya cok musait. Huğlu hrz de ise namluyu kapattiginizda tufek kurulmuyor, elinizle horozu kuruyorsunuz. Horuzu cektim silahi bir yere carptim veya ne bileyim ayagim takildi tufegin ustune dustum ve horoz dustu tufek patlamiyor, horozun igneye ulasmasi icin parmagimin tetige basiyor olmasi gerekiyor. Bunlarin haricinde, kullanmayı düşünmüyorum ama horozlar cekiliyken emniyeti acsam tetige basilmiyor ikinci bir emniyet bu.Evimde iki mermi surup horozlari cekmeden (Horozlari çekik de olsa horoz dussede patlamiyor) ve namluyu guvenli bir yere cevirmem kaydiyla, yakinimda bulundurmam guvenli.
3-bu çiftede çift patlama imkansiz,bunun olmasi icin, iki parmagimin da tetige basiyor olmasi gerekir(Çift tetik) atışda ikinci horoz dusse de patlamaz horuzu tekrar cekip atis yapilabilir.
4- Görünüsü cazip geldi menevis, horozlu bir cifte cok asil.
5- otomatik kararini verememis olmam.
a-Hangi marka nisangahini duzgun oturtabilmis, saglikli bir mekanizma, uretim standarti ve satis sonrasi hizmette de bir sıtandart yok.ayni tufek ama kimisi memnun kimisi memnun degil.
b-yerli fisek ureticilerimizin ayni kutudan cikan farkli fisekleri
standart uretim yapamamalari.
c-gazli mi, kinetik mi?
d-yerli mi, yabanci mi? Derken kafa karisikligi sebebiyle çifteye yöneldim.
Huğlunun sorunumu çözecegine inaniyorum.En fazla 300 atim sorunsuz gecince emekliye ayirip, butcemi ayarlayip, yerli bir otomatik almayi dusunuyorum.
Herkese ilgisi ve bizlerden esirgemedigi bilgisi icin sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum.
Saygilar.