Herkese Merhaba ..Erol abi davet etmiş ama biz işler güçler derken sezona daha var derken biraz takipten uzağız bu aralar..
Otomatik tüfeği sevmemekle birlikte ördek avı için Browning Maxus Composit alacağım sezon kadar..fabarm xlr yi sattım yerini doldurmam lazım.
Herkesin gönlünde bir tüfek yatar..Büyük konuşmamakla birlikte tezkereye italyan tüfeği yazılmayacak!
barut konusunda tecna için ısrar etmeyin..aslında bana göre ülke genelinde kullanımı çok az olabilecek bir tip barut..ördekçiler kaz ve tahtalı avcıları sadece - dereceler ve soğuk yağmurlu sabahın ilk ışıkları gibi anlarda randımanlı kullanabilirler..güneşli havalarda çekilmez bir fişek olur..
nobelsport ta A1 Vectan barutu daha genel bir barut 28-34 gram her fişekte kullanılabilir.. A0 ise çok güzel bir barut ancak satışı yok.. Sipe de olsa tadından yenmez... biz hep nobele odaklanıyoruz ancak fiocchi barutları pellagri cheddite barutları da bazı fişeklerde bariz çok iyi bunu belirteyim..
yerli firmalar barut konusunda değişik avrupa ülkelerinden özellikle romanya çek cumhuriyeti gibi ülkelerden barut alabiliyorlar...bugatti bir örnektir buna
BPS ne yaptı bilmiyorum..eskiden olsa ilke deneyenlerden olurdum ama dediğim gibi işler güçler biraz uzağım..
http://www.explosia.cz/en/?show=streliviny#s2 dediğiniz barut firması ciddi bir firma ...sellier bellot barutu buradan alıyor diye biliyorum... tecna muadili bir barut üretmiş (çift tabanlı) firma..muadil fişekler alternatif olabilir. firmanın daha önceki üretim planlanmasında iddialı standartların üzerinde bir üretim planı vardı..Umarım başarılı olacaklardır.