En başta profesyonel bir pattern testi için gerekli zaman ve teknik bilgi konusunda yetersiz olduğumu belirmek istiyorum. Zaten bu tür denemeleri çok yaparım ama bu sefer bir uyarıda bulunmak amacıyla paylaşma gereğini duydum...
Bugün sadece bıldırcın ve çulluk avında kullanmak için aldığım aldığım 12 no, 65 cm. namlulu Rizzini Omnium Light O/U tüfeğin paradox şokunu kabaca bir test ettim..
Ağırlıklı olarak çulluk avına gittiğim için 9 no. - 30 gr. bior tapa meca fişek ile 115x125 cm. ölçülerindeki hedeflere 15 metre mesafeden şiddetli rüzgarda atış yaptım...
4 atış sonrası da 115x125cm. ebatındaki hedeflerin merkeziyle beraber her köşe ve kenarına saçma isabet ettiğini hatta saçmaların hedef dışına bile taştığını net şekilde gördüm...
Bu tablodan sonra da paradox şokun özellikle alçak ve çoğu zaman köpeğe yakın mesafede uçan bıldırcın avında kullanılmaması kanaatine kesin olarak vardım...
Ayrıca 12 no ve 2,790 gr. ağırlığındaki bir alaşım kasa tüfeğin insana nasıl dayak attığına da şahit oldum
resim uploadresim gönder