Son gün , geçen senelerle kıyaslandığında , oldukça tenha sayılabilirdi.
Geçen senelerde bu fuarı gezen ve bu sene gelemeyenler için belirteyim, Firmalar nerdeyse önceki senelerdeki stantlarında ve tamamına yakını bir önceki seneki modellerini sergilediler.Ve hatta neydese her model bir önceki seneki yerinde sergilenmiş vaziyetteydi.
Bu sene , yivsiz olarak üretilmeye başlanmış iki farklı modelde teşhirdeydi. İlki AK-47 benzeri yizsizler , diğeride 12 Cal lever action yivsizler.İki farklı modelide şahsi olarak gereksiz buldum.
Arazide Ak-47 tarzı bir tüfekle dolanırsanız , terörist diye kolluk kuvvetlerin ihbar edilmeniz ve operasyonla göz alına alınmanız içten bile değil.
Lever actionlarda mekanizmayı boş iken bile çalıştırabilmek oldukça güç gerektiriyor. Ufak tefek bir adamda değilim ama sıfır tüfek böyle zorluyorsa , belirli bir kullanımdan sonra ve de birde el dolumu fişek yüklüyken , yen fişek sürebilmeniz oldukça büyük güç uygulanması gerektiğine kanaat getirdim. Dolasıyla pekte akıcı kullanıma sahip değiller hissi uyandı. ( Şahsi fikrimdir.)
Bu senede geçen seneki gibi standt görevlilerine denk geldim. Tamam stant mankenlerini anlarım, da arkadaş zaten hepi topu 4 gün sürecek bir uluslararası fuarda , ürününü tanıtacaksın ve diğer firmalardan farkını ön plana çıkartacaksan , Allah rızası için stant görevlisi olarak en azından hayatında bir kez ateş etmiş , haydı ondanda geçtim tüfek tutmayı bilen birilerini görevlendir veya bunlara modeller hakkında bilgi verki ,sorulara cevap verebilsinler.
Elin yabancı üreticisi ,son kullanıcı taleplerine göre üretimini şekillendirmek ve ürettiği ürünü son kullanıcının taleplerine göre şekillendirmek için Feedback , feedback diye tırmalasın , yerli üretimde " Bu model 200- 300 metre felan tesirlidir" diye efsane bir cümle kursun. Sonra yabancıdan neyimiz eksik diye hayıflansın.
Öyle ya , 4140 çelik delme namlu yapınca , hayvan yalağı başında seri atış testi ve dereboyu seri atış testi yapınca oluyor. Bakalım seneye neler göreceğiz. ( Pekte fazla ümidim yok ama belki beni şasırtırlar )