Gönderen Konu: İlk Av Arkadaşım Rockey (ferma sorunu)  (Okunma sayısı 6850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
İlk Av Arkadaşım Rockey (ferma sorunu)
« : 29 Mayıs 2016, 15:26:59 »
Selamlar Kurzhaarcı Dostlarım.

Kırıkkaleli bir arkadaşımdan yeni aldığım Rockey sizlere göstermek istiyorum.  Hayvan sürekli av yapmamış aralarda götürülmüş çok hırslı yerinde durmuyor.

Aportu süper diyecek birşey bulamadım 10 üzerinden 10,  sudan bile getiriyor. Gezerken de yanımdan ayrılmıyor kafası da sürekli yerde tarıyor.

Bir bıldırcınla aport ve ferma testleri yaptım. fermada sorun var. Zaten arkadaşta verirken aynını söylemişti,  fermayı bozuyor dedi. Ben çok uğraştım bıldırcınla bir türlü ferma verdiremedim. Gidip bıldırcını buluyor ya uçuruyor yada alıp bana getiriyor.

Ayrıca Ferma için ne yapmam gerekli bilgi verirseniz süper olur. Tüm eğitim videolarını izledim. Ama geç kalmış olabilir miyim bilmiyorum çünkü Rockey 2,5 yaşında cinside erkek.

Bu arada hayatımda beslediğim ilk köpeğim. Kurzhaar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Fotoğraflarını gönderiyorum, safkan mı değil mi bilmiyorum sizlerden yorum bekliyorum.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Yusuf GÜL

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: İlk Av Arkadaşım Rockey (ferma sorunu)
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2016, 16:16:36 »
safkan değil cihangir kardeşim,anladığım kadarıyla ferma veriyor ve beklemiyor. bu durum benim bildiğim yanlış eğitimden kaynaklanıyor,enikken bu durum giderilmeliydi. 2,5 yaşından sonra fermada beklermi bu durumbaşına gelenler söylesin, bilemiyorum.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2016, 17:00:17 »
Firlatma makinesi ile calistir derim
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2016, 17:24:21 »
safkan değil cihangir kardeşim,anladığım kadarıyla ferma veriyor ve beklemiyor. bu durum benim bildiğim yanlış eğitimden kaynaklanıyor,enikken bu durum giderilmeliydi. 2,5 yaşından sonra fermada beklermi bu durumbaşına gelenler söylesin, bilemiyorum.

Bakalım bir umut biraz çalıştıracağım sezona kadar hayırlısı dlyelim
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 29 Mayıs 2016, 17:25:39 »
Firlatma makinesi ile calistir derim

Muhammed bey makinayı duydum ama merak ediyorum ise yararmı nerden alinİr nasıl calisir
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2016, 20:05:56 »
Bence canlı kuş çok yakalatılmış  Rockey  de yıne yakalarım düşüncesı ıle sabırsızlanmış, önünde bıraz fazla uçan ve yakalanamayan kuş uçurmak ğerekıyor kı yakalayamadığını anlayınca oda fermalara başlasın. 
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

The following users thanked this post: Orhan AKSOY, Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2016, 20:57:51 »
Cihangir bey Alper bey doğru tesbiti yapmış. Köpeğin önünde başka yetiştirme kuş saklamayın. Sezonda bıldırcın curnatasına sokarsınız 3-5 kuş kalktımı beklemeye başlar önemli olan yerini bulabiliyormu kokusu sağlammı yoksa ferma kendiliğinden gelişir. Sadece bıldırcında çok kuş gösterin yeter. Ayrıca kuş fırlatma makinasıda işe yarayabilir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2016, 21:18:33 »
google yada dailymationda syn uğur leyleğin bu konuda çok güzel bi videosu var onu inceleyebilirsiniz.eger bulamassanız ben size yardımcı olurum.Bence sizin ilacınız  fırlatma makinası internetde ve avlakforum.com satılık ilanlarında satısı mevcut  ortalama 100-150 civarında.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2016, 21:42:47 »
Her avın orjınalını ğöstermek bence önemlısı mümkünse sezona kadar bekleyip bıldırcını bol meralarda av yapabılırsen ardından keklık avlayabılılırsen dahası bırazda yelfe  uçurabılırsen bır sezonda kopeğın usta olur (NERDEEEEE :))) ama kopeğının uçurduğuna değıl aman uçacak kımıldamıyayım dıyesıye kadar senınde atış yapmayıp sabırlı olman ğerekıyor.1.2.3. uçurmadan sonra ınan nefes almaz tabırı caız ıse tir tir titrer sakın kopeğın ğörmedığı kuşa fışek atma o kaldırsın en sonunda BU IŞ BITER :)     
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

The following users thanked this post: Orhan AKSOY, Cihangir GÜNEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2016, 22:48:53 »
senin yapman gerekenler kalem kalem burda ugur bey anlatıyor.sezonda kuş bulacan buldugun kuşları sadece fermasındakilere atacan o uzun iş köpekden sogursun.Eğitimi vereceksin sezonda catır catır avlanacaksın.sezonda kuş bulacaksın buldugunu vurcaksın bu kadar.

bu videonun ikinci kısmıda var onuda izleyin.

• Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2016, 23:23:46 »
Ustalara sayğılar ama düşüncem ve nacızenem bır kısım tecrübem ne avlıyor ısem o kuşun kokusunu köpeğımın beynine kazımak önemlı, bıldırcın avlayacaksam köpeğım 1.2. 3. de o kokuya alışır ve özellıkle poınterler yada koku alması kuvvetlı kopekler bayaa uzaktan o kokuyu alır veee bence :)) derkı Ahaaa o koku aman uçmasın yavaş yavaş yerı ğelır emekler, aman kaçmasın bazen tek ayak buz keser kımıldamaz. Ben ıddaa edıyorum Mehmet ARI meslektaşım o meşhur köpeklerıne ne olta nede kuş fırlatma ıle çalıştışmamıştır.Malum merası Keklığın Anavatanı :)           
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2016, 23:38:29 »
Hayvan kușu buluyor sorun yok sadece ferma da durmuyor o da alper beyin dediği bana biraz mantıklı geldi çünkü çok ava da goturulmedigin sanırım önünde pek kus vurulmamis sezonda unarim çözerim

Muhammed bey video çok faydalı olmuş teşekkür ederim yorumlariniz icin
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #12 : 29 Mayıs 2016, 23:54:32 »
Kedıleme derler nerden ğelır tabııkı kedının bır kuşa ğörmüşlüğümle sabıt kumru veya serçe kuşunu yakalama ısteğı ve keşke kaydedebılseydım ama aynen sankı ayaklar yok karın ve döş yerde kuş uçmadığınca dakıkalarca sürünür bekler, derdı yaklaşıp yakalamak ışte ferman buu yanı hayvanların doğası avı ılk olarak kendısını düşünerek yakalama ısteğı sonra eğıtım ıtaat sahıbı ğetır dedıınde ıstemese ona ğötürmek. 
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 29 Mayıs 2016, 23:56:21 »
Alper bey sen bu isi bitirmişsin tebrik ederim
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2016, 00:10:21 »
Bır Ğün 2 yaşında manken ğıbı bır poınter almıştım deneme zamanlarımda bızım buralarda cırık veya Doğrusu kara tavuk kuşunu bızım poınter ınanın 30 metreden fermalar kedılemeler şaşarsınız tavşan vurdum taş atarım ölusune üzerinden atlar sordum nedır bu kara tavuk meselesı aldığım arkadaş abı bız kuş bulamadıkça kara tavuk falan tüfek attım demezmı yanı köpek o kadar sahıbının ne yaptığını benımsıyor kı neye yönelır fışek atarsan şunu dıyor sahıbımın yanlışı benım doğrum ve ğörevımdır. Yanı özellıkle yavru zamanında aman haa köpeğıne avlatmayacağın hıç bır kuşa tüfek atma.     
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2016, 11:00:23 »
Bır Ğün 2 yaşında manken ğıbı bır poınter almıştım deneme zamanlarımda bızım buralarda cırık veya Doğrusu kara tavuk kuşunu bızım poınter ınanın 30 metreden fermalar kedılemeler şaşarsınız tavşan vurdum taş atarım ölusune üzerinden atlar sordum nedır bu kara tavuk meselesı aldığım arkadaş abı bız kuş bulamadıkça kara tavuk falan tüfek attım demezmı yanı köpek o kadar sahıbının ne yaptığını benımsıyor kı neye yönelır fışek atarsan şunu dıyor sahıbımın yanlışı benım doğrum ve ğörevımdır. Yanı özellıkle yavru zamanında aman haa köpeğıne avlatmayacağın hıç bır kuşa tüfek atma.   

Alper abi saolasın değerli tecrübelerin bizi aydınlattı. Zaten avcılık gereği beni tehdit etmeyen, doğaya zararı olmayan, yemeyeceğim hayvanı vurmam da tüfekte atmam.

köpeğimle umarım avda uyumu yakalarım.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Alper ALUŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2016, 23:16:04 »
Bugün birkaç yere gittik bir abimize gösterdim. Orjinal Black Kurzuhaar dedi ve çok beğendi köpeği, çiftlik bıldırcını olayını kestim. Direk agustos ayında bıldırcınla başlayacaz artık zamanla gelişir sanırım ferma da durması
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #17 : 06 Haziran 2016, 12:34:13 »
Her avın orjınalını ğöstermek bence önemlısı mümkünse sezona kadar bekleyip bıldırcını bol meralarda av yapabılırsen ardından keklık avlayabılılırsen dahası bırazda yelfe  uçurabılırsen bır sezonda kopeğın usta olur (NERDEEEEE :))) ama kopeğının uçurduğuna değıl aman uçacak kımıldamıyayım dıyesıye kadar senınde atış yapmayıp sabırlı olman ğerekıyor.1.2.3. uçurmadan sonra ınan nefes almaz tabırı caız ıse tir tir titrer sakın kopeğın ğörmedığı kuşa fışek atma o kaldırsın en sonunda BU IŞ BITER :)     
Konuyla ilgili söylediklerinizin tamamına katılmak birlikte küçük bir ilave yapmak istiyorum. Arada bir kuşa tüfek atılıp aradığımız budur mesajı vermek gerekir ama kuşu vurmaya atmıyoruz sadece tüfek patlatarak dikkatini ona yöneltmek açısından
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 06 Haziran 2016, 13:19:06 »
Orhan abi tüm anlatılanların içinde en gizli ayrıntı zaten burada anladığım kadarı ile.

Köpeğin kaldırdığı kuşa atmak avda bunu yapabilirsek on numara olacaktır. Kendimizin kaldırdığı bir kekliğe nasıl dayanacaz göreceğim.

Sende ilave ediyorsun ki; köpeğin kaldırmadığı kuşa atma, rastgele kalkan kuşlara da hedef göstermek için sadece ateş et ama vurma diyorsun.

Sabredeceğiz bakalım bunca ayrıntıdan sonra umarım başarıya ulaşır Rockenin fermalarını gösteririm sizlere

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #19 : 06 Haziran 2016, 16:03:52 »
Kesinlikle öyle, yıllarca bir çok arkadaşımız ferma çalıştırıyorum diyerek köpeklerini ferma çubuğu ile ya da deri sürüyüp antrenman yaptırdılar. Böylece görsel fermaya alışan köpekler görene kadar avın üstüne gidip kaldırınca da benim köpek durmuyor dediler şimdi bu durumda kabahat kimde
Hele ki İngiliz ırkı ise ferma sorunu kolay kolay olmaz ta ki sahibi hata yapana kadar.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #20 : 08 Haziran 2016, 15:37:02 »
Cihangir bey köpeğinin tek eksiği ferma değil bekleme, çünkü ferma veriyor ama beklemiyor.Bekle komutunu öğret ve sonra ferma verince bekle de ve sakın bas felan deyip köpeğin kuşu kaldırmasına izin ver me.Muhtemelen bu köpek ferma verince bas demiş kuşu kaldırtmışlar tabii bu bi kaç kez yapılınca da köpek atıyorum 10 sn bekleyecem atlayacam diye öğrenip o şekilde haraket edecek.Mahmut limnilinin eğitim videoları var onlarda bu işi öğrenebilirsin.En kolayı yemeğini önüne koy ama oturt ve enseden tut veya bağla bekle de ve zorunlu beklet sonra bırak ve ye  de 10-15 gün sonra kendisi komutla beklemeye başlayacaktır böylece fermada da bekletirsin.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #21 : 12 Temmuz 2016, 10:17:22 »
Kedıleme derler nerden ğelır tabııkı kedının bır kuşa ğörmüşlüğümle sabıt kumru veya serçe kuşunu yakalama ısteğı ve keşke kaydedebılseydım ama aynen sankı ayaklar yok karın ve döş yerde kuş uçmadığınca dakıkalarca sürünür bekler, derdı yaklaşıp yakalamak ışte ferman buu yanı hayvanların doğası avı ılk olarak kendısını düşünerek yakalama ısteğı sonra eğıtım ıtaat sahıbı ğetır dedıınde ıstemese ona ğötürmek. 

• Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

The following users thanked this post: İbrahim MERCAN, Mustafa AYDIN 54