arkadaşlar sizlerde çok iyi biliyosunuzki bu sektor tamament üreticinin cebi için çalışıyor, herşey rekabet, yerli malı diye milliyetcilik olmaz, ben aldığım üründen memnun değilsem ve üretici firma sattığı ürünü müşteri memnuniyeti zihniyetini esas almıyosa burda milliyetcilik olmaz, tabiki hepimiz istiyoruz yerli üretim tüfekler ve fişeklerden memnun olalım, elin gavuru bize kaliteyi dayatma gibi yada bunu almaya mecbursun der gibi satamasın, avrupa standartlarına uygun olarak üretildiği söylenen bir çok üründen bir çoğumuz şikayet etmişizdir, ismini söylemicem yakın arkadaşımın kayın pederi bir silah fabrikasının sahibi, ve bu fabrika yurtdışına da silah satmakta. aynı marka ve aynı model 2 çeşit av tüfeği yapıyolar. bitanesi türkiyede satışa çıkıyo diğeri a yabancı ülkelerde, avrupa pazarına girmek için kaliteli tüfek yapanlar kendi ülkesinde kendi vatandaşının hayatını tehkileye atabiliyolar, ben tüketiciden yanayım, parayı veren sen ama kendi paranla rezil olan gene sen, 15 yıldan beri sürekli tüfeklere bakardım, en son dedimki bitane avrupa tüfek alayım ve evladiyelik olsun, sonunda browning aldım ve aldıktan sonra şu kanaate vardım, kullandığın tüfek yalan söylemicek, seni mağdur etmeyecek, ve herşeyden önemlisi "okadar para verdik şu işe bak " dedirtmiyecek, kalite herzaman kendini sattırır, bugün winchester 34 gram fişek alsanız 40-50 tl fiyatı var, kullanılan malzeme belli , biz çoğunlukla vergi nakliye ve gümrük bindirmesini ödüyoruz oyuzden ürün nekadar uzaktan gelirse okadar pahalı oluyor, yerli üretim fişeklerden memnun kalsam gözümü kırpmam 40 lira onun kutusuna veririm, ama bu durumu gelin görün arkadaşlar, hep bi rant hep bi rekabet, her gün 300 liralık tüfeklerin reklamını görüyoruz ve o tüfeklerin insanları nasıl yaraladığını görüyoruz, tüfekte parçalanan boş kovanları görüyoruz,