Gönderen Konu: Akkar Altay Silver Orjinal 4 no şokla Briley Skeet Şok Karşılaştırması  (Okunma sayısı 5018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vefa ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar foruma acizane ilk defa konu açıyorum kusurlarım şimdiden affola, Sizlerle
Akkar marka yarıotomatik tüfeğime yeni aldığım briley skeet şokla orjinal 4 no şok atış karşılaştırmamı paylaşmak
itedim çeşitli fişeklerle yaptığım denemelerde malesef büyük hayal kırıklığına uğradım çünkü büyük
övgüler sonucu aldığım briley şoka akkar ojinal şük 3/1 oranında fark attı

resim yuklemek

resim yuklemek

resim

hızlı resim yükle

ücretsiz resim barındırma

hızlı resim yükle

hızlı resim yükle

resim yüke

resim upload servisleri

resim gönder
  • Fabarm L4S 12
  • Simson Sulh GDR 12
  • Baikal MP 153
  • Antonio Zoli Poze 16
  • Ata Çulluk Poze 12 , Typhon X2 şarjörlü 12
  • Puanter, Seter
Vefa ÖZKAN
1977 ORDU / ALTINORDU

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aslında av tüfeklerinde hala daha bir muamma var. Şöyle diyim backbored diye bir sistem var namlu iç çapını genişletmişler ve daha iyi pattern verdiklerini iddaa etmişler. Diğer yandan standart 18.4 namlu iç çapı kullananlar bu geniş onlana göre 18.8 daha iyi pattern sağlıyorlar. Şoklara bişey diyemicem ama namlu iç çapları büyük bir ihtimalle farklı o yüzden sonuç böyle.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Sn.Özkan,
Genel olarak Skeet şok ile Improved Cylinder arası şokta fişeklere göre değişken yüzdede olmakla birlikte ortalama Imp.Cyl lehine %5 civarında fark olması normaldir..
Akkar'ın namlu iç çapını ve şok daralma miktarını bilmeden sağlıklı bir yorum yapmak imkansız..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
@Yasin TORAN Bey'in dediği gibi, Briley'in üretilirken referans alınan namlu iç çapı, bu örnekteki tüfeklerin namlu iç çaplarından farklıdır muhtemelen. Arkadaşlar, choke değeri choke tüpünün kendi iç çapıyla belirlenemez, efektif choke değeri, takıldığı tüfeğin namlu iç çapına göre değişir.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Emrah AKDENİZ, İdris MOĞOL, Yasin TORAN

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
akkarın şoku standartdan daha dar olup topluda atıyor olabilir
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Vefa ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çağrı beyin  dediği gibi orjinal 4 no şokun briley skeet şoktan daha dar olduğunu düşünerek 5 no şoklada fiocci 33 gr bior 7 no fişekle
yaptığım atışta briley le aynı sayıda 100 adet vuruş yaptı ancak başka fişekle deneme yapmadım. Buna göre briley skeetle akkar 5 no şok denk
bile olsa brileyin üstünlüğü nerede kaldı o zaman. Briley şok kullanan arkadaşlar bana yerli namluları avrupa namlu ayarına çıkardığını söylemiş
lerdi ancak ben böyle bir fark göremedim. Gerçi şimdiye kadar lepage çiftemi saymazsak avrupa tüfekde kullanma imkanımız olmadı bu yüzden aradaki fark konusundada pek deneyimim yok.
  • Fabarm L4S 12
  • Simson Sulh GDR 12
  • Baikal MP 153
  • Antonio Zoli Poze 16
  • Ata Çulluk Poze 12 , Typhon X2 şarjörlü 12
  • Puanter, Seter
Vefa ÖZKAN
1977 ORDU / ALTINORDU

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
vefa bey şöyle söyleyeyim kısaca en uzağa grupman yapmak benim için önemli değil ve 500 tl lik bir yerli silah 100 000 tl lik silahı grupmanda bozabilir. Şok değerleri yerlilerde fark olabilir 5 no alırsınız full çıkar veya namlu iç çapları farklıdır. 36.6 metreye  75 cm hedefe ateş edin 1 şok la %70 den fazlaysa bir iş vardır.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Her şok her tüfekle çok iyi performans  sağlayacak diye bişey yok.
Tutarsa tadından yenmez.

Olmadığı zamanda sıradan bir şoktan farkı kalmıyor.

Aslında hangi şok hangi marka model tüfekle ve kaç numara saçmayla performans veriyor bunu bilsek bile sorun hala bitmiyor.
Bu sefer tüfeklerin standart üretip üretilmediği gibi başka bir denklem ortaya çıkıyor.
 Ben bir kaç deneme yapmış biri olarak kendi adıma şunu söyleyebilirim.

Kullandığım 3 tüfeğimin bütün şokları çok iyi.

Sadece full şok la % 83 lerin üzerine  çıkacak ve aynı zamanda grupmanı bozmayacak bir şok arıyorum.
Denk getirip bulabilirsem hemen alıcağım.

Ancak kimse bunları deneterek size vermiyor.

(Tuncay KAHRAMAN hocam hariç)

😀😀😀
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
yüksek grupman yüzdesi yapan şok iyi şok demek değildir ki
bu şokların amacı standart dağılımları yapmak mesela silindir şok standardı %40 sa 40 yapmaktır

bu özel şokların ölçüsü daha düzgün oluyor namluya daha düzgün oturuyor yamuk olma ihtimali standart şoklara göre çok düşük oluyor bide deliciliği artırdığını iddia edenler var
eğer standart şoklardan memnunsanız bunlardan almaya gerek yok arada fark olmaz ama daha kolay sökülüp takılsın derseniz uzatma olanlardan alabilirsiniz o avantajı var ve şok üreticilerinin sitesinde ported olanlar çok az tepme düşürdüğü yazıyor
  • Franchi Affinity

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
+1

bu şokların amacı standart dağılımları yapmak mesela silindir şok standardı %40 sa 40 yapmaktır

bu özel şokların ölçüsü daha düzgün oluyor namluya daha düzgün oturuyor yamuk olma ihtimali standart şoklara göre çok düşük oluyor bide deliciliği artırdığını iddia edenler var
eğer standart şoklardan memnunsanız bunlardan almaya gerek yok arada fark olmaz ama daha kolay sökülüp takılsın derseniz uzatma olanlardan alabilirsiniz o avantajı var ve şok üreticilerinin sitesinde ported olanlar çok az tepme düşürdüğü yazıyor

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Çağrı ECE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz

Hindi şoklarının diğer şoklara oranla fazla delici özelliği olduğunu bir kaç testte fark ettim.
Bu  % 5 gibi olabilir yada daha fazla.

Bu kanıyada değişik bir kaç şok denememde karar kıldım.Hedefe vuruşta ve  tahribatta çıplak gözle bile fark edilebilecek gibi.
Bir ölçüm yapamadık tabiki.Sadece gözlemlediğimi söylüyorum.

Bence şayet grupman ve penetrasyonda etki etmeyecekse diğer seçeneklerin pekte önemi yok.

Yani bir fark olmalı hissettirmeli.

Bu gün bir çok yerli firmada sorunsuz ,hata payı olmayan şoklar üretebiliyor.

Bu extra şoklar  homojen dağılım penetrasyon gibi iki esas kavramı vermeyip sadece kullanım  kolaylığı sağlayacaksa  ben ve benim gibi düşünen çok kişiyi mutlu etmeyecektir.

« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2016, 16:33:42 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ölçüleri bilmiyoruz ama sanırım tüfeğin namlusuna uyum sağlamamış, durum öyle gözüküyor.
Yine de emek vermişsiniz elinize sağlık..

@Suat ÇALIŞKAN Hocam hindi şoklarının diğer şoklara göre daha fazla deliciliği var ve bu oran %5 ten fazladır.. Öyle ölçüme falan da gerek yok, çıplak gözle de bariz belli eder kendini, ben de şahit oldum çünkü kaç defa..
Kullandığım 1 şok 17.40 iken hindi şoku 16.80 ! arada ciddi fark var. 17.00 hatta 17.20 bile olsa yine fark ederdi..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Hindi şoklarının diğer şoklara oranla fazla delici özelliği olduğunu bir kaç testte fark ettim.
Bu  % 5 gibi olabilir yada daha fazla.

Bu kanıyada değişik bir kaç şok denememde karar kıldım.Hedefe vuruşta ve  tahribatta çıplak gözle bile fark edilebilecek gibi.
Bir ölçüm yapamadık tabiki.Sadece gözlemlediğimi söylüyorum.

Bence şayet grupman ve penetrasyonda etki etmeyecekse diğer seçeneklerin pekte önemi yok.

Yani bir fark olmalı hissettirmeli.

Bu gün bir çok yerli firmada sorunsuz ,hata payı olmayan şoklar üretebiliyor.

Bu extra şoklar  homojen dağılım penetrasyon gibi iki esas kavramı vermeyip sadece kullanım  kolaylığı sağlayacaksa  ben ve benim gibi düşünen çok kişiyi mutlu etmeyecektir.

hindi şokları çok dar olduğundan hızı artırıyodur illaki şok daraldıkça artar delicilik ama ben aynı ölçüde standart şok ile diğer şok arasında delicilik farkı olabilir demek istedim çünkü bu özel şokların yüzeyleri genelde daha düzgün pürüzsüz oluyor hatta ibrahim aysu hocam daha iyi bilir müller şokları seramik kaplama yapıyolarmış
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2016, 17:17:14 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
hindi şokları çok dar olduğundan hızı artırıyodur illaki şok daraldıkça artar delicilik ama ben aynı ölçüde standart şok ile diğer şok arasında delicilik farkı olabilir demek istedim çünkü bu özel şokların yüzeyleri genelde daha düzgün pürüzsüz oluyor hatta ibrahim aysu hocam daha iyi bilir müller şokları seramik kaplama yapıyolarmış
Evet olabilir denemek lazım.
Fişeklerin tutarlı olması durumunda aradaki farklar ölçülebilir. Ancak İbrahim hocam ın test için denediği güvenli ,kabul görmüş fişek markalarının bile farklı hızlarda olduğunu varsayarsak standart şoklar ve diğerleri arasındaki fark epey zor ayırt edilebilir.

BİGA/1979

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Suat bey
Şoku bir bulursam hemen göndereceğim. .😀😂
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN