Her iki fişeğin de barutları aynı, kovan tapa ve saçmaları farklı.
Fişek anatomileri kısmındaki mirage jk6 34 gr fişekteki barut farklıydı (nerede görsem jk6 derim)..
O fişek mühürlü değildi fakat incelediğim 34-36 gr jk6 fişekler mühürlü.
36 gr olanın kapsülü yeşil, tapası yumuşak 18.60mm, fişekteki 4 numara saçmalar 3.00 mm çapında koyu renkli ve yumuşak.
34 gr olanın kapsülü beyaz, tapası 18.50 mm. Saçmaları 3.25 mm çapında parlak ve sert.
Pens ile ezdiğimde 36 gr saçması hamur gibi ezilirken öbürü mukavemet gösterip yassı bir şekil aldı.
34 gramda barut 1.80 gr saçma 33.3 gr , 36 gramda barut 1.90 gr saçmalar 35.1 gr
34 gr olanıyla güzel ve mesafeli avlar yaptım, 36 olanı avda deneyemedim ama yumuşak saçmaya rağmen grupmanı düzgün.
36 metrede 3 çentik (17.90) ile %71 grupman oranı var.
Bu barutlar gerçekten jk6 mı, jk6 ise hangi türü ? Yaf premium fişeklerdeki 1.80 gr lık barutlar da jk6 diye geçiyor ama kime gösterdiysem tecna dedi..
Normalde eski jk6 mirage barut taneciği çok hızlı yanıyordu ama incelediğim bu mirage fişeklerdeki bu barut tanecikleri uzun alev şeklinde yavaş yanıyor.
Clever verona resmi sitesinde jk6 mirage fişeğine rastlamadım. Bu fişekleri kendileri üretmiyor mu acaba bunu da merak ediyorum.