Anlamadığım şu aletin adı YİVSİZ AV TÜFEĞİ, kayıt alına alındığı belge YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATI. Eeee nerde Avcılık Belgesi yok efendim ben bunu savunma amaçlı aldım. Daha geçen hafta forumda bir arkadaş savunma amaçlı tüfek alacağım ne alayım diye soruyor birileri de tavsiyelerde bulunuyorlardı. Yahu arkadaş ne demek savunma amaçlı. Herkes kişisel savunma amaçlı tüfek alırsa ortalık Teksas' a döner birgün. Ben devletime güveniyorum ve benim savunmamı devletim yapar. Yok eve hırsız girerseymiş. Girsin hırsız sende vur adamı da hapislerde çürü.
Bu işin çözümü aslında gayet basit ancak bizim ülkemizde zor, olmaz, yapılmaz. Av tüfeği alacak kişiden öncelikle diğer belgelerle (sağlık raporu, harç, sabıka kaydı, vs.) istenirken avcılık belgesini de isteyeceksin, sonra av fişeğine seri numarası zorunlu yapacaksın ve fişekleri belgeye kaydedeceksin. Satıcı belge olmadan tüfek, fişek satamayacak. Ha ben arkadaşa güzellik yaparım tüfeğini/fişeğini temin ederim diyene de basacaksın cezayı, iptal edeceksin belgesini. Bak bakalım silahlanma düğünde, maçtan sonra havaya sıkma nasıl oluyormuş.