Gönderen Konu: internet ten facebook dan ruhsatsız tüfek alınırmı ? Lüleburgaz İlçe Emniyet !!!  (Okunma sayısı 11405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Güzel haber... burada paylaştığımız fotolardaki bir kaç tüfek de ele geçirilmiş görünüyor Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ne teşekkür ederiz diğer illerde aynı duyarlılık gösterilmesi dileği ile...
http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=186406.0

Silahlar kargodan takip ‘sosyal medyadan’

Lüleburgaz polisi, internet ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden kargo firmaları aracılığı ile faturası ve ruhsatı olmadan alınan silahlar için harekete geçti.
Lüleburgaz # 18 Mayıs 2016 Çarşamba 07:00

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri,  bundan yaklaşık 2 ay önce başlattıkları çalışmayla internetten ruhsatsız av tüfeği alan kişileri sosyal paylaşım siteleri üzerinden tespit etti.
Polis ekipleri, tespit ettikleri kişilerin internetten aldıkları tüfekleri kargo şirketlerine geldiği sırada ele geçirdi.

BİR KISMI OLAYLARDA DA KULLANILMIŞ

Lüleburgaz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği çalışmalarını tamamlayarak, dün bir kısmı daha önce olaylarda kullanılmış olan, tamamı internetten alınmış ruhsatsız 13 pompalı tüfeği dün sergiledi.
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından; ‘Yivsiz av tüfekleri ruhsata tabidir. Yivsiz av tüfeği satın almak için Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile Tüfek Satın Alma Belgesi düzenlemesi, düzenlenen belge ile av tüfeği satın alınması gerekmektedir. İnternet, sosyal paylaşım siteleri üzerinden kargo firmaları aracılığı ile kapıda ödeme yöntemi ile faturası ve ruhsatı olmadan gönderilen silahlar, 2521 sayılı kanuna aykırı olmaktadır. Ayrıca internet üzerinden satın alınan ruhsatsız av tüfekleri standart dışı olduğu için kullanılması güvenliğiniz açısından sakıncalıdır’ bilgisi paylaşıldı.
Bu silahları alan vatandaşların da mağdur olduğunu hatırlatan ekipler, internetten bu konuda herhangi bir alışveriş yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Kaynak :
Çınar TÜRKMEN
http://www.gorunumgazetesi.com.tr/haber/31387/silahlar-kargodan-takip-sosyal-medyadan.html

« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2016, 00:35:45 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Face de hocam tabanca tüfek ruhsatsız ne ararsa var.

Anlamadığım Face de ilanlar önce yönetici pozisyonundaki cahil mi diyeyim veya mevzuattan anlamıyor mu diyeyim sorumlu kişilerin onayından geçiyor. Orada nasıl kontrol etmiyorlar.

İlk önce onları sorgulamaları lazım.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Face de uluslararası kurallar geçerli  :) her şey serbest...
canına mı acımazsın, parana mı bilmem ama mevzuat ağır insanlar bu işi şaka sanıyorlar :(
yoksa biz mi çok tırsık adamlarız bilmiyorum !!!

Face de hocam tabanca tüfek ruhsatsız ne ararsa var.

Anlamadığım Face de ilanlar önce yönetici pozisyonundaki cahil mi diyeyim veya mevzuattan anlamıyor mu diyeyim sorumlu kişilerin onayından geçiyor. Orada nasıl kontrol etmiyorlar.

İlk önce onları sorgulamaları lazım.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa KARAGÖZ, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
Sivrisinekle mücadele etmektense bataklığı kurutmalı. TSE ye uygun olmayan, gerekli üretim izinleri olmayan, 2521 sayılı kanuna aykırı üretim yaparak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan üretim yerleri kapatılmalıdır.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
Kural tanımazlığın memleketi olduk. Sonra insanlar elinde tüfek sağa sola ateş eden herkesi avcı görüp yargılıyorlar. Bu kadar basit nasıl oluyor bu işler? Merdiven altı, fason üretim diyince de kızıyoruz. Nerden geliyor bu tüfekler, ithal mi acaba? Maalesef gözünü para hırsı bürümüş
Cambazlar insanımızı bu şekilde kandırıyor. Yazık çok yazık.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Ali ARI

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
canına mı acımazsın, parana mı bilmem ama mevzuat ağır insanlar bu işi şaka sanıyorlar :(
Tüncay bey Yaban TV nin internet sayfasında ilanları var adamların . Devletin kurumları boşvermişler işlerini. Sen hiç hafta sonu yada akşam bitmemiş işini bitirmeden çıkmayan memur gördünmü? Yılın yarısını raporlu geçiriyor adamlar.Sonra kuralsız yaşamayı seçmiş adamları eleştiriyoruz biz burda. Evet biz tırsığız ama o silahı satandan değil işi bu kuralsızlığa engel olmak olan memurlara birşey demeye maçamız yetmiyor  onlara karşı tırsığız.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Tuncay hocam güzel bir konuya değinmiş siniz.. bilindiği uzere tayin ile yaklaşık 2 yıldır Lüleburgaz ilçesinde ikamet ediyorum..ve bende bir kamu personeliyim.malesefki ilçede yoğun bir silahlanma mevcut.simdiye kadar hiç bir yerde rastlamadığım ilginç bir olay var bu ilçede,ilce diyorum ancak bilinen nüfus 120 bin burada...ozellikle yılbaşı akşamı tam 24 00 da 20 dakika süren yoğun bir silah atışı var.Burada tanıştığım bir çok kişide mutlaka ya av tufegi yada tabanca var..zaman zaman bayilere uğruyorum.av tufegi satışı sirkülasyonu gayet güzel..gelen her marka mutlaka bir alıcı buluyor,yalniz en çok ruhsatli tabanca mermisi satılıyor..bunların sebebini araştırırsanız aslında ekonomi ile ilgili olduğunu goruruz.her nekadar denetleniyormus gibi gozuksede tüm yurtta bu ruhsatsız silah olayları maalesef artık rotadan çıkmıştır.bir ornek vermek gerekirse tufegi mi hugluya bakıma gönderirken x kargo benden ruhsat fotokopisini istiyor.ayni x kargo uzumlu kasabasından ruhsatsız tufek getirmis ama haberi yok..Bazen içimden diyorum ki ilçede durum böyle ise büyük illerde nasıl acaba?
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici

Ah be hocam,kanun var,mevzuat var,ama uygulayacak adam yok maalesef.Bizde kanun yapılır birmüddet sonra varlığı bile unutulur  :( kurallar çiğnenmek için vardır bizde,nasıl olsa arkadan dolaşacak,sağdan,soldan girecek bir gedik buluruz  :( Osman DÖŞLER abinin yıllardır dillendirdiği,benimde herzaman savunduğum ''Avcılık belgesi,sertifikası olmayana yivsiz av silahı sattırmayacaksın'' ama kim yapacak  :( Bu işlerin çivisi aslında,pompalı silahların piyasaya çıkıp av tezkeresine kaydıyla çıktı  :(
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2016, 12:37:57 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Ali ARI

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Yani her zaman olduğu gibi kazık sürekli devletine saygılı vatandaşa :(
kültürümüz bu deyince kızmayalım,kırmızı ışıktan tutun anayasaya kadar böyleyiz :( çok bekleriz çok, her yanımız yamuk :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 11:21:56 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Hüseyin biryerlerde bir bozukluk olduğu kesin,emniyet genel müdürlüğü madem işin öyle olduğunu biliyorda neden gereğini yapmıyor  >:( bunlar kimin görevi ? yada kim yapacak bu işleri,bunlarla mücadele edecek başka bir birim varda bizim haberimizmi yok  :( herkes topu başkasına atıyor.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 11:50:36 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Ali ARI

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
bu tüfeklerin menşei konya.. aramanıza gerek yok fazla bataklıkta orası hiçmi konya emniyeti denetleme yapmıyor merdiven altı imalathanelere acaba enteresan
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Ali ARI

• *
Anlamadığım şu aletin adı YİVSİZ AV TÜFEĞİ, kayıt alına alındığı belge YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATI. Eeee nerde Avcılık Belgesi yok efendim ben bunu savunma amaçlı aldım. Daha geçen hafta forumda bir arkadaş savunma amaçlı tüfek alacağım ne alayım diye soruyor birileri de tavsiyelerde bulunuyorlardı. Yahu arkadaş ne demek savunma amaçlı. Herkes kişisel savunma amaçlı tüfek alırsa ortalık Teksas' a döner birgün. Ben devletime güveniyorum ve benim savunmamı devletim yapar. Yok eve hırsız girerseymiş. Girsin hırsız sende vur adamı da hapislerde çürü.
Bu işin çözümü aslında gayet basit ancak bizim ülkemizde zor, olmaz, yapılmaz. Av tüfeği alacak kişiden öncelikle diğer belgelerle (sağlık raporu, harç, sabıka kaydı, vs.) istenirken avcılık belgesini de isteyeceksin, sonra av fişeğine seri numarası zorunlu yapacaksın ve fişekleri belgeye kaydedeceksin. Satıcı belge olmadan tüfek, fişek satamayacak. Ha ben arkadaşa güzellik yaparım tüfeğini/fişeğini temin ederim diyene de basacaksın cezayı, iptal edeceksin belgesini. Bak bakalım silahlanma düğünde, maçtan sonra havaya sıkma nasıl oluyormuş.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2016, 23:48:16 Gönderen: Ali ARI »
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 11:34:20 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu şekilde alım satıma konu olan tüfeklere dikkat ederseniz hiç bir av tüfeği  değildir.bende çok gördün face de falan.seyyar dipçikli kısacık namlulu sözüm ona gösteriş tüfeği. sıkça şahit oluyoruz adam ağır abi edaları takınmış lakin tabanca taşımaya verecek parası yok merdiven altı silah sanayilerinden küçük bir oto yada pompalı yaptırılıyor arabada taşıyor:) bir düğün falan görünce hemen içinden ateş ediliyor  ;D ;D ;D
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 11:35:40 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Bence silahlanma serbestolsun,it kopuk belinde tabancayla kabadayılık yapıyor,kendisini ayrıcalıklı sanıyor,normal vatandaş birşey yapamıyor,ipin ucu p..ştun eline geçiyor, ya herkeze ya hiçkimseye. Serbest olsa sizce ülkemiz ve insanımız kaldırabilirmi bunu,ne dersiniz..
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 11:35:57 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Mustafa ARITULUK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Üretim standardı getirilmedikçe  ucuz tüfekler hep piyada olacak. maliyetleri çok düşük olduğu için  talep azalmaz. Diğer açıdan bu konu bir kültür meselesi. toplum bilinçlendirilmediği sürece fırsatcılar hep köşeyi dönecek. millet olarak genelimizde bana bişey olmaz mantığı var. Yakında ucuz tüfeklerin üzerinde sigara paketlerindeki gibi uyarı yazıları olursa şaşmayın :)
internetde videoları var. ingilizlerin av tüfeklerinden istediği standart değerlere bakın. işin neresindeyiz anlarsınız.
  • Armsan Phenoma
  • Tristar Süperpoze 20cal.
1980 - BURDUR / ANTALYA