Merhabalar.
Birçok yerli ve yabancı tabancayla atış ve grupman denemelerim oldu. Bu denemeleri 10 metre gibi bir mesafeden değil 25 metreden yapmaya çalıştım. Zira 10 metre hedef için çok yakın. 25 metre daha ayırt edici.
X tabanca iyidir veya Y tabanca iyidir diyen arkadaşlar genel bir araştırma sonucu mu bu X yada Y tabanca diyorlar bilmiyorum.
Amerikan yada Avrupa tabancalar çok kaliteli olabilirler ve bütcesi yeterli olan arkadaşımız isterse permi yoluyla dilediği tabancayı getirtebilir.
Ama 20.000 lira, yada daha pahalı diye kimse X tabancanın dayanıklı yada daha iyi grupman vereceğini düşünmesin.
Bir tabanca tutukluk yapıyor ise, Temiz bir grupman vermiyor ise, sağ yada sol veya üst yada alt atıyor ise, taşınmamalı ve hedef atışında hiç kullanılmamalı. Yerli ve yabancı birçok tabancada bu sorun var.
Amaç savunmak için ise kişinin beğendiği, bütçesine uygun ve tutukluk yapmayan her tabanca ideal. Fakat tabancadan grupman beklentimiz var ise birkaç tabanca iyi atıyor diyebilirim lakin kendim dahi hala karar veremedim şu daha iyi diye.
Browning HP, Cz75B, Zig14, Kılınç 2000
Burada tetiği en keskin olan tabanca Hp ve Zig14. Eğer bu 2 tabancanın şarjör emniyetleri sökülür de tetik şarjörden bağımsız hale gelirse, yeni nesil mk3 lerde iğne emniyeti var sa ve o da sökülürse o zaman atış için biçilmiş kaftan. Gez ve arpacık çok iyi hedef hattı veriyor.
Orjinalini bozmak taraftarı değilsek o zaman alınacak tabanca CZ.75
Bütçesi yeterli olan Sig.P210 alsın ve keyfini çıkarsın.
Acizane kendi görüşüm.