limitler erken dolacak... 2020 de her yer paralı avlak olacak. ver parayı git avla diyecekler.
bunun altından kötü kokular gelmeye başladı bile, sözde tüm bölgelerin devlet ve genel avlak olduğu söyleniyor, ilk önce avbis hakkında düzenlenme yapılması gerek, asıl sıkıntılar avbisten kaynaklıdır, bir avlağa izin aldığınız zaman başka bir yere aynı gün içinde girişiniz yok, her yer izinli olursa durum içler acısı, mak kararlarından çıkan sonuçlar sadece avcının gözünü boyamaktır bence, ilk önce bende sewindim ama düşünüce bunun böyle olmadığı görülüyor, göçmen kuşta kota kalkmasını çoğu avcılar limitin kalkması sanıyor galiba motorlu mühreyi önmsemiyorum bile
ha şöyle sayın arkadaşlarım ,..
daha öncede 2023 te avcıdan ne gelir elde edileceği konusu iirdelenmiş ve deşifrasyona uğramıştı.
bunlar bana göre akide şekeri dağıtmaya devam edecekler tayfasının hazırlıkları,
domuzlar semirecek avcı yerli ve dar gelirli avcı ava gidemeyeceği vakti hazır edilince yabancı ve yerli ama parayı bastıran zengin paralı avcı av yapabilecek.
o vakte kadar bizler av bulabilirsek kısmet işte es kaza belki bir keklik kanadı görür vergimizi ödeyerek dağlarda o vakte kadar gezeriz avlanmak adına , örneğin geçen sezon dağ köylerine ve ovaya kurulan kaset avcılarından ötürü ovaya bir kez olsun bıldırcın kanadı görmeden av sezonu geçirdim kurzhar iti kokuyabile giremedi dil bir karış terden bitti hayvancağız bende bir daha tövbe dedim ve araştırdımki kasetten gece boyu her yer inliyormuş avamı gidecen katilmi olacan dur dedim kendikendime ve geçen sezon bıldırcın kanadı dahi göremeden kapandı gitti.
umarım iyi günler görebiliriz ama zor motorlu kanatlı mühre geçen yılkı kararlarda yasak ama her av sitesi ve bayiliğinde satışı var yasak yasak delemeyenlere yani bize avlanan avlanıyor vur kaçla, rabbim olmayana vicdan ve merhamet ihsan eylesin.
sanki ortalık arjantin veya kanada gibi av kaynıyor gitsin zirai mücadele yılı ilan etsinler granül gübreleri kaldırsınlar rabbim olmayana akıl versin yetki değil ben gözlemciyim bu işin ilmini akademik yönde okumadım amma velakin okuyanlara bir bakın neler eyliyorlar,.. poilasyonun kötü yöndeki etkilenişini çok rahat analiz edebilmekteyim temennin yarınlar adına güzel olguları hep beraber yaşayabilmek elele vererek taşı taş üstüne koyabilmektir çabam bunun için ,..
sürçülisan ettimse affola haddimi aşmış olsamda bunlar yaşadığım gerçeklerdir.
saygı ve sevgilerimle avcı olan ve etik avlanan avcıya selam olsun.