Bana göre karda en randımanlı kombin "karalastik-kıl çorap" kombinasyonudur.
Ben yıllarca karlı havalarda toroslarda bu ikiliyi kullandım. Laf aramızda bende kaliteli yeni ürünler kullanmaya çalışıyorum,kılçorap-karalastik ikilisi duymasın
Bu ikiliden kılçorabın özelliği kıllarına yapışan kar taneciklerini eriterek yalıtım sağlaması,yalnız içine bir miktarını alır suyun ama, yine kendi özelliğinden içine giren su ısınır. Sıcak suyla yeni ayağınızı yıkamışsınız hissi verir,çok tatlı bir ılıklık hissi verir avdayken. Yalnız karalastiği bir numara büyük alacaksınız yoksa ayağınız girmez.
Birde kıl çorap teke kılından olacak,genç keçilerden olursa bir kere karda giyince çeker küçülür. Güve bu çoraba bayılır,işiniz bitip paketliyceğiniz zaman,içerisine kokulu bir sabun,naftalin,defne yaprakları veya herhangi bir güve kovucu ürün koymanız gerekir
Nede olsa kökümüz Sarıkeçili yörüklerinin Aydınlı aşiretinden ( mersin tarsustaki dağ köylerinin bir çoğu zamanında Antalya tarafından göç etmiş yörük aşiretleridir). O yüzden hem kültürünü korumak,hemde bir yerde aslına rücu etmek babında arada kullandığım olur.
Ama yenilik yeniliktir,eskiyi unutmadan yeni ürünleride imkan nispetinde kullanarak devam ediyoruz bakalım.
Yeni resmini çektim bendekinin buyrun (bakınız;Şekil-A)
Şekil-A
Birde maziden çok eskilerden bir avda fotosunu koyuyumda ayakta nasıl göründüğünü görelim (bakınız;Şekil-B)
Şekil-B
reeder_P9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi