Son zamanlarda Huğlu Koop üretimi tüfeklerin geçmiş yıllarda üretilen modelleri arattığı sıkça ifade edilmeye başlandı.bu durum dikkatimi çekmekte olup sürekli 90 lı yılların üretimlerinin üstünlüğü dile getiriliyor.bu mukayaseleri yapan arkadaşlar arasında bu bahsi geçen ürünlerin namlu iç çapları ve şok değerlerini karşılaştırabilen varmı acaba.kanımca en büyük etken bu çünkü
Benim tüfek 1989 model. o yıllarda babamın köyden samimi bir arkadaşı özel sipariş etmiş, deste başı diye tabir edilen özenilmiş tüfeklerinden olduğu söylenmiş. Sonra babam satın aldı tüfeği, çok avlar yaptı, artık kullanmıyor diye ben devraldım 2011 den bu yana aktif olarak kullanıyorum.
Temizlik amaçlı ilk söktüğümde çok şaşırmıştım. Okadar yağmur gören tüfeğin içine 1 damla su girmezmi. tüfeğin içi gıcır gıcır duruyor. Zaten çift tetik çok sade bir yapısı var, iğnelere vuran 2 tane çelik topuz mandallar, mandalların geriye ittirdiği 2 adet yaylı mil hepsi bu. parçalar hiç aşınmamış, pas yapmamış. Şuanki üretilenler de aynı sağlamlıktamıdır bilmiyorum gerçi sağlamlıkla ilgili pek şikayet duymadım, nadiren öldürmüyor yakmıyor şikayetleri oluyor ama
Yenilerine gelirsek amcaoğlu 103 ce aldı 2014 model, bayi sipariş olursa getirir huğlu tüfeği satmıyor normalde, adamın bize dediği, buraya başka pozeler de geldi huğlu sattım ama bu iyisine denk geldi şanslı dedi artık neye göre dedi bilmiyorum. tüfek benim de çok hoşuma gitti şimdilik sorunsuz görünüyor..
Namlular genelde 18.40 olarak geçiyor ama 103 ce nin şoklarını ölçtüm, huğlunun diğer şoklarından biraz daha dar. Mesela 5 şok 18.25 geldi. şokların içeri giren ters kısmı da 18.45 mm. sanırım namlu çapı 18.30 civarlarında. Tüfeğin mesafesi de kendi de güzel..
Nedendir bilmiyorum ama tüfeği elime aldığımda yine benim eski emektar pozenin o hissiyatını vermiyor..