Emrah Bey ,
Hayır bu tüfekler Türkiye'de üretildiği için TS870 yazmıyor, bu, ithal tüfekler için, TSE'nin koyduğu bir şart.
Remington bunu yapmayı reddetmişti diye biliyorum. Yine Alman'lar ve Japon'lar da, bu damgayı tüfeklerine basmayı reddediyorlar.
Alman'ların açıklamasını biliyorum: "Biz TS870 ne anlama geliyor bilmiyoruz, bilmediğimiz bir damgayı tüfeklerimize basamayız. Tüfekler uluslararası C.I.P standartlarında testlere sokulur, Alman Federal Hükümeti kontrolündeki Suhl Proof House gereklilikleri yerine getirili ve proof mark'ları (işaretleri) ve uluslararası C.I.P mark'ları (işaretleri) haricinde tüfeğe hiç bir şey yazamayız, tüm dünyaya tüfekleri bu şekilde satıyoruz"
Ancak , TSE, bu garip uygulamayla, ülkemiz C.I.P üyesi olmamasına rağmen, TS870 basmak zorundasınız diye diretiyor. Halbuki bu işin uluslararası standartları var. Mesela Alman'lar , ithal ettikleri tüfeklere kendi standart kurumları olan DIN damgasını basmayı zorunlu tutmuyorlar. TSE standartlarına uygunluk aranması başka bir şey, üretimi yaparken sadece TS870'i göz önünde bulundurarak üretim yapmak zorundaymış gibi, tüfeğe TS870 damgası basma zorunluluğu aramak başka bir şey...
Umarım değiştirilir bu uygulama.
Bizim bir arkadaşta beretta 686 silver pigeon 1 var üzerinde tse 870 yazıyor.Arkadaş Türkiye'demi yapıldı falan diye çok üzülüyor.Siz ne diyorsunuz?