Namlu fişek yatağıyla yekpare abi.. Ancak, namlu altı nacaklar geçme...
Dumansız barut için, Belçika tüfeklerde, P.V. gibi bir ibare olmalı abi, bazen fişek yatağı altı yerine, namlu altında namlunun biraz daha ilerisine de vurmuş olabiliyorlar bu işareti... Üzerinde küçük yıldız olan harf, tüfeğin testini yapan proof house ve/veya görevlisinin şifreli kodudur abi.
Side clip (kubuzun sağ ve sol yanaklarındaki oval tırnak çıkıntıları), kilitleme için değil de, patlama anında, namlunun sağa ve sola doğru yatayda (lateral) esneme hareketine karşı "bir nebze" azaltıcı olması için yapılır ama side clip'in fonksiyonunu yerine getirebilmesi için, namlu , kubuzun dik duran parçasına (standing breech) ve namlu fişek yatağı sağ ve sol köşeleri "side clip" e tam olarak ve boşluksuz sıkı oturmalıdır. En ufak bir boşluk olması durumunda side clipler tüm özelliğini ve lateral harekete karşı mukavemeti yükseltme fonksiyonunu tamamen yitirir.
Tüfek alttan çift yerine, tek noktadan bolt yardımıyla kilitleniyor. Patlama anında açılmaz ben de sanmıyorum, Allah korusun ama yine de bu kadar yıllık servisinin ve hizmetinin karşılığını, ehil bir ustanın elinde bakım görmek şeklinde vermek lazım bu emektar usta tüfeğine
Damga sembol yazı ne varsa makro çekim yapıp atayım inşallah @İbrahim AYSU kardeşim.
Fişek yatağı ve namlu yekpare mi?
Namluda fişek yatağı ile dıştan belli değil, ek yeri yok sanki bütün gibi duruyor.
Bunların kimisi karabarut kullanıyor diye biliyorum bu tüfek karabarut mu dumansız mı?
Karabarut veya dumansız olduğunu nerden bileceğiz.
Kapak takımını söktüm V şeklinde yaprak yay var.
Side clip ne demek bilmiyorum ama tüfek iki yerden kilitliyor.
Hem alttan hem de üstten kilitliyor.
Atış esnasında tüfek açılmaz.
15 yaşımdan askere gidene kadar yöresel kurşun atışlarında çok derece yaptım bu ehtiyarla.
Şok filan kalmamış yuvarlak kurşunu fişek yatağından koy namlu ucundan süzülüp çıkıyor
Ama attığın yeri vuruyor.
Keçe tapa hafif dolularla av yapılabilir diye düşünüyorum.