Gönderen Konu: Ruhsat Yeniletme  (Okunma sayısı 2230 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer TOPÇU

• *
Ruhsat Yeniletme
« : 08 Mayıs 2016, 23:38:25 »
Merhaba iyi akşamlar sevgili abilerim ve arkadaşlarım.

Sormak istediğim bir konu vardı aklımda bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Süresi dolmuş olan ruhsatımı yeniletmek istiyorum bu sürenin geçmesinden bu yana epey oldu acaba bu sıkıntı yaratır mı?

İkinci olarak ilk ruhsatı mı Edirne Lalapaşa ilçesinde çıkarmıştım şimdi Hakkari' de görev yapmaktayım ikametim burada yeniletmeyi burada yapabilir miyim?

Ayrıca tayin olma ihtimalim bulunduğundan bikaç ay sonrada yeni tüfek almak istiyorum yeni tüfek satın alma belgesi çıkarırken ruhsat yeniletme işlemlerindeki sağlık raporunu falan tekrardan almam gerekiyor mu?

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. :)
  • Akkar Churchill 512 Çifte
  • Huğsan 191 a Otomatik
  • Huğlu Renova Otomatik
  • Tanga Del Dnd Serbia - Epagnuel Breton
  • Nitro Breton'el - Epagnuel Breton
Zafer TOPÇU
1984 EDİRNE

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: Ruhsat Yeniletme
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2016, 23:43:58 »
Merhaba iyi akşamlar sevgili abilerim ve arkadaşlarım.

Sormak istediğim bir konu vardı aklımda bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Süresi dolmuş olan ruhsatımı yeniletmek istiyorum bu sürenin geçmesinden bu yana epey oldu acaba bu sıkıntı yaratır mı?

İkinci olarak ilk ruhsatı mı Edirne Lalapaşa ilçesinde çıkarmıştım şimdi Hakkari' de görev yapmaktayım ikametim burada yeniletmeyi burada yapabilir miyim?

Ayrıca tayin olma ihtimalim bulunduğundan bikaç ay sonrada yeni tüfek almak istiyorum yeni tüfek satın alma belgesi çıkarırken ruhsat yeniletme işlemlerindeki sağlık raporunu falan tekrardan almam gerekiyor mu?

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. :)

satın alma belgesinde sağlık raporu gerekmez =)

Hakkaride sıfırdan ruhsat çıkartıcaksınız yenileme olmaz kabul edilmiyor =)

Bende normalde istanbulda yaşıyorum ruhsat işlerim olduğu zaman ikametgahımı kırklareline alıyorum işlemler basit olduğu için orda yapmayı tercih ediyorum burda yapamam çünkü ruhsatım kırklareline kayıtlı
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2016, 23:45:40 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Zafer TOPÇU

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2016, 23:46:50 »
Zafer Bey merhaba,

Öncelikle, ruhsat yenileme döneminde, ilk kez ruhsat alıyormuş gibi, tüm belgeleri yeniden hazırlamanız gerekiyor, sağlık raporu dahil.

Ruhsat yenilemeyi, genellikle Emniyet Müdürlükleri tarafından usül olarak benimsenmiş uygulama, süresinin bitmesine son 1 ay kala yapıyorlar, örneğin 6 ay kala, yenilemeyi yapmıyorlar.

Süresi geçmiş ruhsat da, sizin tüfeğinizi ava götürmenize engel olmaktan başka (yani taşımadan, bulundurmaya dönmüş olmasından başka) bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Mevzuatın bu kısmını daha iyi bilenler , lütfen eksiğim ya da yanlışım varsa eklesin ya da düzeltsinler.

Yani diyelim ki, bir yıl geçmiş ruhsatınızın yenileme tarihinin üzerinden, normal harcınızı yatırıp , makbuzunuzla emniyet müdürlüğüne gidebilirsiniz, bir aksilik olacağını hiç düşünmüyorum.

Ruhsatı yenilerken, aynı anda, satın alma belgesi talebinizi de (kaç adetse, o kadar adette talep edebilirsiniz) tek dilekçeyle iletebilirsiniz. Tek dilekçede, "........yivsiz av tüfeği ruhsatımın yenilenmesi ve tarafıma 3 (üç) adet yivsiz av tüfeği satın alma belgesi verilmesi......" şeklinde bir ifadeyle ikisini birden halledebilirsiniz.

Selamlar Edirne'ye :)
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2016, 00:15:12 »
Sayın TOPCU.
Benim de ruhsat tarıhim7 ay gecmişti hic bir sıkıntı olmadan yenilendi.saglık kontrolü dahil gerekli bütün evraklar ı toparlamanız lazım. Saygılar...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Zafer TOPÇU

• *
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2016, 00:34:10 »
İbrahim Bey;

Şu an Hakkari'deyim bikaç ay içinde inşallah tayinim çıkar diye ümit ediyorum :) O yüzden Edirne'den alınan ruhsat burada yenilenemiyorsa burada alacağım satın alma belgesinle  tüfek aldığım vakit Edirne'de ruhsata işletemem sanırım @Samet BİRİCİK arkadaşım yorumunda öyle belirtmiş.Bu durumda sanırım yeniletmeyi Edirne'de yapmak daha iyi olacak.

Bu arada Hakkari'de olsamda aleykümselam selamlarınızı en kısa zamanda Edirne'ye götüreceğim inşallah :) Yeri gelmişken de yeni göreviniz hayırlı olsun başarılar diliyorum.

Zafer Bey merhaba,

Öncelikle, ruhsat yenileme döneminde, ilk kez ruhsat alıyormuş gibi, tüm belgeleri yeniden hazırlamanız gerekiyor, sağlık raporu dahil.

Ruhsat yenilemeyi, genellikle Emniyet Müdürlükleri tarafından usül olarak benimsenmiş uygulama, süresinin bitmesine son 1 ay kala yapıyorlar, örneğin 6 ay kala, yenilemeyi yapmıyorlar.

Süresi geçmiş ruhsat da, sizin tüfeğinizi ava götürmenize engel olmaktan başka (yani taşımadan, bulundurmaya dönmüş olmasından başka) bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Mevzuatın bu kısmını daha iyi bilenler , lütfen eksiğim ya da yanlışım varsa eklesin ya da düzeltsinler.

Yani diyelim ki, bir yıl geçmiş ruhsatınızın yenileme tarihinin üzerinden, normal harcınızı yatırıp , makbuzunuzla emniyet müdürlüğüne gidebilirsiniz, bir aksilik olacağını hiç düşünmüyorum.

Ruhsatı yenilerken, aynı anda, satın alma belgesi talebinizi de (kaç adetse, o kadar adette talep edebilirsiniz) tek dilekçeyle iletebilirsiniz. Tek dilekçede, "........yivsiz av tüfeği ruhsatımın yenilenmesi ve tarafıma 3 (üç) adet yivsiz av tüfeği satın alma belgesi verilmesi......" şeklinde bir ifadeyle ikisini birden halledebilirsiniz.

Selamlar Edirne'ye :)

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2016, 00:35:43 Gönderen: Zafer TOPÇU »
  • Huğsan 191 a Otomatik
  • Huğlu Renova Otomatik
Zafer TOPÇU
1984 EDİRNE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Samed KÖKÇÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2016, 00:48:39 »
Zafer bey iyi geceler.Hakkaride gorev yaptiginizi belirtmissiniz,goreviniz nedir?Su açıdan sordum,eger asker polis iseniz ya da daha dogrusu ruhsatli bir tabancaniz var ise sağlık raporu almaniza gerek yok.Ben bizzat yaşadım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Montefeltro Yarı Otomatik
  • Bayard Pieper Bütün Çakmak Çifte
  • Antonio Zoli Ritmo Superpoze
  • English Setter Hektor
1985-İZMİR-05323949744

Çevrimdışı Zafer TOPÇU

• *
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2016, 00:53:35 »
Samet Bey; Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde öğretmenim ben. Burada rapordur ruhsat işlemleri daha kolay olacağından gitmeden halledeyim dedim fakat öyle olmayacak sanırım.

Zafer bey iyi geceler.Hakkaride gorev yaptiginizi belirtmissiniz,goreviniz nedir?Su açıdan sordum,eger asker polis iseniz ya da daha dogrusu ruhsatli bir tabancaniz var ise sağlık raporu almaniza gerek yok.Ben bizzat yaşadım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Huğsan 191 a Otomatik
  • Huğlu Renova Otomatik
Zafer TOPÇU
1984 EDİRNE