saygıdeğer avcı dostlarım, halihazırda Armsan A612 66namlu bir tüfeğe sahibim. tüfeğimden oldukça memnunum lakin şu anda öyle gözükmese dahi bir kolleksiyon başlatmayı düşünüyorum. Haliyle 2. bir tüfeği alarak bu yolda bir adım daha katedebilirim. Düşündüğüm tüfeği kesinlikle avda vs kullanma düşüncem yok. göz zevki ve tek kurşun hedef atışı yapmayı planlıyorum sadece.
Bir avcı dostumuzun bi konuda izah ettiği gibi; AR15 platformuna benzer yapıda üretilen silahların mühimmatı normalde 5.56x45 denilen mühimmatın recoili yani geri tepmesi kullandığımız 12ga fişeklere oranla hayli az. bu sebepten ki katlanır yada seyyar dipçik tarzı modeller sıkıntısız AR15 ve varyasyonlarında kullanılabilirken ülkemizin kör topal kanunları sebebiyle 12ga da kısıtlı olan silah üreticileride sırf bu taktik açlığı doyurma amaçlı katlanır seyyar dipçikleri 12ga tüfeklerde kullanıyorlar
haliyle bu dipçiklerin ömrü ve yaratacağı risk tartışılır.
yanılmıyorsam tepedekine benzer bi anlam çıkacak şekilde bi yorum yazılmıştı. bunuda göz önünde bulundurarak tavsiye edebileceğiniz modeller nelerdir?
ilk akla gelen seçenekler arasında
Derya mk10, Husan ve Bora Barak modelleri var. tüm bu tüfekler 12ga. bazılarının 20ga lık varyasyonlarıda mevcut lakin imkan olursa 36ga tercih etmeyi düşünüyorum gerek fişeklerin daha ucuz olması gerekse geri tepmenin az olması. bu durumda Safir T14 var. başka 36ga taktik yarı oto var mı bilmiyorum.
Husan ve bora hakkında hep iyi şeyler okudum. Derya da genelde memnun gibi insanlar lakin sıkıntı yaşayanlarda mevcut. Safirde genelde hep bi şikayet mevcut ama son zamanlarda düzelmeye çalıştıkları gibi bi izlenim var sanıyorum.
Sizlerin fikri düşüncesi nedir bu konuda?
şimdiden Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.