aliminyum kasanın çelik kasaya göre direncinde bir farklılık yok. aliminyum alaşımlı çelik kasalar daha yeni teknolojidir sadece
aliminyum kasada şahlanma sorununa karşı çözüm için mecburen düşük gram fişek kullanırsınız. buna karşılık olarakda tüfeğin tasarımının düşük grama göre tasarlanması gerekir. yani namlu iç çapı daha dar yapılmalıdır. böylelikle düşük gram fişeklerde hızı arttırmış olursunuz. boylelikle 28 gr fişekde 32 gr etkisini yaratırsınız
ancak bu kurala uymazsanız ve geniş çaplı bir namluyla aliminyum kasa hafif bir tüfek yaparsanız 32 gr fişekde dayak yer 28 gr fişekdede ayak tabanlarınızı yersiniz
bu işi şu an türkiyede en doğru yapan firmalardan biri ve bence lideri Yıldız dır.
evet fişek seçen bir tüfek ancak hafifliği ile tüm bu kusurunu unutturuyor açıkcası.
benim ilk tüfeğim 16 kalibre cesa dır. doğal olarak çelik kasa 3450 gr ve 71 namlu 2-4 şoklu bir tüfek. çok sevdiğim ve vazgeçemediğim bir tüfek. tüfek tamamen 28 ve 30 gr power tapa 16 kalibre fişeklere göre tasarlanmış. ancak keçe tapalarla yapma fişeklerle kesinlikle av vuramazsınız
30 gr fişek kullanınca doğal olarak onunlada dayak yiyosunuz tabiki
laçkalaşmaya gelince ben cesayla 10 taneden domuz fişeği atmamışımdır, 2 sene önce tüfek 30 gr bornagi atarken iki sefer açıldı.
yıldızla bu sene 61 namluyla 50 den fazla domuz kurşunu attım hala tüfekde en ufak oynama dahi olmadı
çoğumuz aliminyum alaşımlı çelik cantlarla 140 km hızla otobanda yol kat ediyoruz
benim demem şuki çelik kasa üretimi yapan ve namlusunu ona göre dizayn eden bir firmadan aliminyum kasa tüfek alırsanız muhtemelen randman alamazsınız. illa Cesa veya Kral alacaksanızda çelik kasa olsun.
derim ben haddim olmadan.