Bu üründen daha önce kullanmaya çalıştım. Mantıken oldukça faydalı bir ürün gibi görünürken , İş uygulamaya geldiğinde olay bambaşka bir hale geliyor.
Üyelerimizin belirttiği gibi , ürün fişek yatağında her seferinde başka bir konumda olduğu için , gönderdiği lazer ışınıda her seferinde başka bir yeri gösteriyor.Gem ve arpacık ayarlarında bu çokta anlaşılır olamayabiliyor, Red dot sıfırlama kalktığınız vakit farkı bariz görebiliyorsunuz. Sıfırlama yaptığınıza inandığınız yerde , bu boresi,ght'ı çıkartıp yeniden taktığınızda, lazer ışını çok daha farklı yer gösterebiliyor.
Namlu ucuna takılabilen modelleri , daha doğpru ayarlama yapmanızı sağlar.Ancak bu seferde başınıza şöyle bir olay geliyor.Piyasada bulabileceğiniz bore sight modellerin nerdeyse tamamı , yivli tüfek veya tabanca namlusu uyumlu. Daha doğrusu bu tarz bore sight'ları naluya sabitleyebilmek için takacağınız aparatlar yivli ve tabanca uyumlu . 12 cal aparatı yok.
Şimdi ne olacak ? Bu aparatın geçtiği yere , namlu kalınlığında ve aparatın namlu içinde oynamayacak kalınlıkta aparatın ucunu , namluyu ortalayacak şekilde ,mantar , strafor vb malzemeden yapmaya çalışacaksınız .Ama her halükarda , kendi orjinal aparatı kadarda stabil olmayacaktır.
Kendi yaptığım uygulamadan bahsedeyim.
Kırtasiyecelerde satılan bir lazer işaretleyici aldım.Başına ve sonuna , namlu kalınlığında , namlunun içinde oyanamayacak kalınlıkta , elektrik bandı sardım. Elbette % 100 hassas ayar yaptığınıda iddia etmiyorum.Ama etkin atış mesafesinde , namlunun tam ortasının , hedefin neresinde olduğunu iyi kötü gösterebiliyor. Bunun farkı , görünen işaretleme noktasının , her seferinde aynı noktaya denk gelebilmesi.Birden fazla kalibre aralığnda tüfeğiniz varsa , bant kalınlığı değiştirerek, diğer farklı namlu çağlı tüfeklerde de kullanılabiliyor.