Grulla Fine Guns sınıfında çok güzel tüfekler üreten bir İspanyol üretici...
Ancak, William Evans'ın kendisi de, videoda da geçiyor diye hatırlıyorum, Grulla'ya ürettirdiği bu tüfeklerin "Best Gun" olduğunu iddia etmediklerini dile getiriyorlar. Ancak "Best Gun" üretebiliyorlar hala, siparişe isitinaden, Londra'da, en üst düzey ustaların elinden , proje bazlı üretim yapabiliyorlar, istendiği takdirde...
Günün sonunda, Best Guns liginde olmasalar da, Grulla'nın ürettiği, gerek William Evans markasıyla, gerek Grulla markasıyla üretilen tüfekler, yine de Türkiye standartlarının çok üzerinde ve bu standartlarda tüfek üretilmedi hala Türkiye'de... Yani neresinden bakarsak bakalım, çok üst düzey tüfekler bizim memleketimize göre.
İspanyol denildi mi amatör küme muamelesi görmesinin temel nedeni, Türk avcısının güzel ve kaliteli İspanyol tüfeği görmemiş olması maalesef... Piyasada dolaşan İspanyol tüfekler, hep alt segment, alt model, alt kalite replikalar. Bakın bu konudaki William Evans tüfek, Grulla örneği... Benzer şekilde, AyA'nın öyle tüfekleri var ki , çok üst segment, amatör küme muamelesi yapacak adamın tüfek görgüsü ve bilgisinden şüphe ederim.
Hasılı, bizde ikinci elde genellikle biraz , tabirimi bağışlayın, "döküntüler" dolaştığı için, İspanyol tüfekleri bu tüfeklerden ibaret sanılıyor ve öyle bir algı oluşmuş. Eibar bölgesinde, çok alt segment üretim yapan bir sürü üretici var ve dünyanın her yerinde bunların fiyatları çok ucuzdur. İspanya tüfek üretimi açısından çok ilginç bir yer, çok çok alt segmenti de, çok çok üst segmenti de üretebilen, ilginç bir silah sektörü var.
gözümüz gönlümüz yine bayram etti ibrahim bey , ellerinize ayaklarınıza sağlık . . buradan taaa londralara git , olmadı sanat eserlerini tek tek incele , kaydet , burada paylaş . . gerçekten ayaklarınıza sağlık . .
ispanyada yapılan bu tüfekler , bu fiyatlara kabul görüyormu , doğrusu anlayabilmiş değilim . devler liginde kaçını sıralarda sayılırlar .kümeyemi oynuyorlar yoksa orta sıradalarmı ? bizim memlekette ispanyol denildimi amatör küme muamelesi görüyor . illede belçika olacak . .
ister ispanyol olsun ister belçika , bu tüfekler gerçekten harika . .biz bir kaç küçük hataya değil , üç beş büyük hatayada razıyız , ama fiyatlarıda seri üretim berettalar kadar olursa . . .