Arkadaşlar resimlere dikkatle baktığınızda her sıkı grupmanın iyi olmadığını göreceksiniz.Benim bu atışlarda en beğendiğim grupmanlar %76 winchester migrateur ve %80 bp long range oldu.Boşluklar daha az dağılım daha orantılı.Yoksa yüzde yüzünü 76 cm dairenin içine soksanızda dengesiz saçma düzeni ve boşluklar oluşması, grupmanın kötü olduğunu gösterir.
Benelli Black emanet bir tüfek olduğu için sadece Long range leri deneyebildik.Grupman yüzdesi normal dağılım biraz kötüydü.
Fiocchi pl32 genel olarak sıkı grupman veren bir fişek.Armie Tiro'da benzer bir sonuç yayınlanmıştı.İtalyan forumlarında incelediğim kadarıyla güneyde sıcak bölgelerde sevilen kuzeyde daha soğuk bölgelerde beğenilmeyen bir fişek.Kuzeyde en iyi alternatifinin RC Sipe olduğunu yazmışlar.Anadoluda iç kesimlerde yüksek rakım ve düşük sıcaklıklarda avlananlar bu fişek ile hayal kırıklığına uğrayabilir.
Tüfeğinizi tanımanız ve fişeğinizi seçmeniz av kalitenizi yükseltecektir..
Sn UYAR düzenlenmiş haliyle performanslar daha da güzel olmuş.
Beretta nız Bp ve Winchester fişeklerle çok istikrarlı bir saçma deseni vermiş.
Bence özellikle BP 36gr 5 numara performansı harika.
Günümüz tüfek fişek teknolojileri göz önünde bulunduruldugunda kötü grupman yapacak tüfek neredeyse yok artık.
Nişan hatalarını bir parça bile kapatabilecek bir grupman için iyi bir dağılım aynı zamanda homojen olmalı.
Görülüyorki gerek Beretta gerek Franchi güzel sonuçlar vermiş.
Birim fiyatta kalite fiyat performans bandında tercih edilebilecek bir tüfek Franchi.
Benelli ye gelince daha önce bir VİNCİ yi test etme imkanı bulmuş biri olarak ben Benelli nin performansını beğenmemiştim.
Buradaki performansını da beğenmedim.Değişik şoklarla denenerek daha iyi sonuçlar alınabilir.
Şimdi bu sonuçlara bakarsak en son alınacak tüfek benelli olmalı.
Hem isim hem teknoloji hemde hemde prestij olarak.
Ancak bazen performanslar herşeyi alt üst edebiliyor.
Burada da SN KAHRAMAN ın o meşhur deyişi akla geliyor.
Tüfekler ve ruhları.
Uygun bir zamanımızda size eşlik etmekten büyük keyif duyacağım.
Sevgi ve selamlarımla....