Değerli Avlak sakinleri..Bir çok paylaşımla değerli bilgilerini bizlerden esirgemeyen arkadaşlarımız sayesinde hepimiz önemli bilgiler edindik.Tecrübelerden faydalandık.Hep hazırcılık olmaz diyerek küçükte olsa bir katkımız olması amacıyla geçtiğimiz iki hafta sonunda bazı denemeler yaptım.Bunları sizlerle paylaşmak istedim..
Yapılan test amatör bir testtir.Şerit metre ile 36,5 metre ölçülmüş olsada hata payı vardır.Hedefler sabitlenmediği destekli atış yapıldığı için hata payı olabilir.
Testtin amacı genel fikir vermektir.Aynı marka tüfekler aynı marka fişekler ile farklı sonuçlar verebilir.Tuncay Kahraman'nın ifadesiyle her tüfeğin bir ruhu vardır..
Testteki tüm tüfekler 71 cm namludur.Benelli rafaello Black dir.Atışlar fabrika şokları ile yapılmıştır.Çok sıcak bir havada +25 de ara ara kuvvetlenen rüzgar da testin verimliliğini etkileyebilir.Rakım 100 metredir.
Kullandığım fişeklerin Fiocchi haricindeki hepsini kestim saydım.Fiocchi bittiği için 285 sayısını baz aldım.(6 no rc ile aynı)
Wincherser universalin haricideki fişek Winchester migrateur dur.
Çok yorucu bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.Ancak bir o kadarda keyifli..Daha çok deneme yapmak isterdim ama tek başıma yetemedim.
Herhangi bir hatamız gözden kaçırdığımız detay varsa ki vardır.şimdiden kusura bakmayın...