Çok kötü hava şartlarında ördek- kaz avı yapmayacaksanız 89 mm ye gerek duymazsınız ama zevk ve tercih meselesi. 89 mm ile 70 veya 76 mm atmanızın bir sakıncası da yoktur, ama en iyi randımanı yatağa uygun fişekle alırsınız yani 89 mm ile. 89 mm fişeği ördek, tahtalı , tavşanda kullandım gayet de iyi iş yaptı ama fişek çeşidi bulamayabilirsiniz ve pahalı. 89 mm tüfek alıp sürekli 70 mm fişek atanları da anlamam boşuna niye ağırlık taşıyıp para verirler. Siz kullanım amacınızı belirleyip seçim yapın bence.
+1
Tüfek güçlü olsun diye seçilebilir belki 89 mm yataklı bir model.. ama bence de 89 mm gereksiz.
Ayrıca plastik kundak velinimettir,Altuğ Bey siz extrem modeli tercih edin derim
Yatağa uygun fişek seçimi konusunda da; tüfekler hep 76 mm yataklı, kaç tane magnum fişek atıyoruz ki ? 24-42 gram arası kullanılan fişekler hep 70 mm. 76 veya 89 mm yataklı namluda 70 mm fişek atılınca dağılıma etkisi oluyor diye birkaç yerde yazı okudum ama stoeger m3500 gibi tüfeklerle 70 mm fişek atıp çok güzek avlar yapanlar var. Bunun haricinde onca kişi emek verip burada grupman testi paylaşıyor ve sonuçlar iyi kötü ortada.. Yani durum hiç de yazıldığı gibi gözükmüyor. Yatak uzunluğundan daha fazla fişek atmaya kalkışmadıkça bence hiç bir problem yok.
Garamaj konusunda da 36 gram ile 40 gram arasında kullanım açısından etki vuruş vs afaki bir fark göremedim, yani 36 gram bence sert havalar için yeterli daha yukarısı da tercih meselesi.. 50 gramı hiç kullanmadım ama sadece merakımdan alıp deniycem.
Bugüne kadar birkaç denemelik 40 gram haricinde avda 36 gramı geçmedim. Mesafesini ayarlayınca hava buz olsa bile 36 gram iyi bir fişek seçimi her türlü işi görüyor.. Macera aramaya başlayınca fişek limitlerini zorluyoruz gibime geliyor..