Gönderen Konu: neden ithal ikinci el tüfeklerin satışları daha fazla  (Okunma sayısı 5585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
iyi akşamlar değerli avlak üyeleri. dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle. son yıllarda bütün avcı ve atıcı camiasında avrupa yani ithal tüfeklerin sıkça alınıp satıldığını görmekte ve duymaktayım. bir hevesle binlerce hatta onbinlerce TL sı verilmekte . bir sezon bile kullanılmadan o tüfekler satılıyor bunun sebebi acaba nedir
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Yusuf GÜL

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: neden ithal ikinci el tüfeklerin satışları daha fazla
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2016, 21:52:11 »
iyi akşamlar değerli avlak üyeleri. dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle. son yıllarda bütün avcı ve atıcı camiasında avrupa yani ithal tüfeklerin sıkça alınıp satıldığını görmekte ve duymaktayım. bir hevesle binlerce hatta onbinlerce TL sı verilmekte . bir sezon bile kullanılmadan o tüfekler satılıyor bunun sebebi acaba nedir

Bana göre Tüfekler Atıcıya uymuyor  ve av vuramıyorlar =) Bide bir merakla alınan silahlar beklentiyi karşılamıyor herhalde Tüfek Değiştirme hastalığı var Araba değiştirme cep telefonu değiştirme gibi bişey bu =))
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Şevki MİRZA, Yusuf GÜL

Çevrimdışı Süreyya AYAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2016, 23:09:59 »
Bence beklentiler yüksek tutuluyor, genelde çok ta kaliteli silahlar olduğuna şüphe yok, kundak uymayabiliyor, yüksek fiyatlı ürünler olduğu için sıfır fiyatına yakın rakamlarda alıcı bulabiliyor vatandaşın nakite ihtiyacı olsa satıp 2. el orta halli bi araba alabilir,maalesef yerli tüfekler 2 el de bukadar sıfırına yakın paralar da satılamıyor, birde bir süre sonra hastalığa dönüşüyor iyinin sonu yok hangimizin hayalini süsleyen kıymetli markalarda yüksek fiyatlarda silahlar yokki? Allah isteyen her avcı arkadaşıma nasip etsin gönlündeki silahı ama emin olun ki isteklerin hedeflerin ardı arkası gelmiyor, maalesef bende de öyle oldu nefs hep arzuluyor, 13 sene çok eski İspanyol eibar poze kullandım bütünleşmiştim, sattığım güne pişman oldum çok kısa sürede Bikaç beretta da aradım saadeti, en son browning 725 le uyumu yakaladım umarım birdaha şeytana uymam nefsime hakim olur bunu elimden çıkartmam çünkü bu işlerin sonu yok, kundak uyduysa teknik anlamda aşılamayacak problemler yoksa silahınızı bence değiştirmeyin arkadaşlar, tabiki bazı ithal tüfeklerin işçiliği dengesi gurupmanı çalışması ve prestiji farklı olabilir ama kesinlikle yerli bir silahla arasında ki kalite farkı siyahla beyaz kadar değil, yani yerli bir silaha nazaran 10 kat daha pahalı ithal bir silahtan 10 kat daha fazla verim alamazsınız...
  • Akus 20/66 çifte
BURSA-1982

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2016, 23:21:40 »
Kendi deneme örnek vareyim 2011 de aldığım sarsılmaz marka tüfeğimi bu sene sattım epeydir tüfek arayışına geldim affinity mi fabarm l4s mi derken bu sefer berettanın ikinci ellerine yöneldim peki sarsılmazı satmakla iyimi yaptım şu an tartışılır bir heves aslında
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

The following users thanked this post: Ömer İNCİR, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2016, 00:21:17 »
Zevk meselesi diye düşünüyorum. Hevesi geçenler yada tüfekten beklediğini bulamayanlar tüfeklerini satmaya çalışıyorlar.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

The following users thanked this post: Şevki MİRZA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2016, 00:23:46 »
Bence beklentiler yüksek tutuluyor, genelde çok ta kaliteli silahlar olduğuna şüphe yok, kundak uymayabiliyor, yüksek fiyatlı ürünler olduğu için sıfır fiyatına yakın rakamlarda alıcı bulabiliyor vatandaşın nakite ihtiyacı olsa satıp 2. el orta halli bi araba alabilir,maalesef yerli tüfekler 2 el de bukadar sıfırına yakın paralar da satılamıyor, birde bir süre sonra hastalığa dönüşüyor iyinin sonu yok hangimizin hayalini süsleyen kıymetli markalarda yüksek fiyatlarda silahlar yokki? Allah isteyen her avcı arkadaşıma nasip etsin gönlündeki silahı ama emin olun ki isteklerin hedeflerin ardı arkası gelmiyor, maalesef bende de öyle oldu nefs hep arzuluyor, 13 sene çok eski İspanyol eibar poze kullandım bütünleşmiştim, sattığım güne pişman oldum çok kısa sürede Bikaç beretta da aradım saadeti, en son browning 725 le uyumu yakaladım umarım birdaha şeytana uymam nefsime hakim olur bunu elimden çıkartmam çünkü bu işlerin sonu yok, kundak uyduysa teknik anlamda aşılamayacak problemler yoksa silahınızı bence değiştirmeyin arkadaşlar, tabiki bazı ithal tüfeklerin işçiliği dengesi gurupmanı çalışması ve prestiji farklı olabilir ama kesinlikle yerli bir silahla arasında ki kalite farkı siyahla beyaz kadar değil, yani yerli bir silaha nazaran 10 kat daha pahalı ithal bir silahtan 10 kat daha fazla verim alamazsınız...
+1
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2016, 00:42:34 »
Bence avrupa tüfekler yeteri kadar yakmıyor oyüzden hemen satıyolar  >:D >:D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2016, 07:46:25 »
Bence avrupa tüfekler yeteri kadar yakmıyor oyüzden hemen satıyolar  >:D >:D
ısınırdık :D :D
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Nisan 2016, 08:57:27 »
   Satanların yarısından fazla İthal tüfek simsarı :( Köyden oradan buradan bulunan tüfekler 1.500 lira gibi bir rakama alınıyor  (simson sulh, merkel,beretta,aranzabal, ispanyol tüfekler,  kaç defe gördüm), Millet öküz ya 2750-3000 isteniliyor. Bunun gibi bir sürü örnek. Yakınlarımda da çıkmaya başladı. Birisi Simson sulh aldı 1300 liraya 3000 lira istiyor şimdi.
   Adam bir Beretta Urika gönderdi. Herif kasayı üstten çizmiş kurşun atışı için yol açmış, şeridin kasa ile birleşme noktasına da aynı işi yapmış. Dünya kadar kurşun atmış sonra gelmiş bana satmaya çalışıyor. Tüfek ekmeğini yemiş kısacası, dağıldım dağılacak diyor ama iyi bir temizletip boyatmış dersiniz 0 bu tüfek, izleri kapattırmış ama yemez... "Bu tüfek ekmeğini yemiş bizim işimiz olmaz senle geri gönderiyorum" diyerek geri gönderdiğim tüfek. BURADA yani avlakforum.com 'da 2750' ye ilan verildi zaten temizlerine o aralar 3000isteniyordu. Nitekim sattılarla.
   Aynen burada görüyorum. Orjinal, el değmemiş diyorlar. Namlu boyalı, birkaç yeri temizlemişler ama bilmiyorlar ki temizlenince bazı yerlerin temizlendiği daha iyi belli oluyor. Hala insanı salak yerine koymaya çalışıyorlar..
   Buradaki fiyatlara bakıyorum 4000lira A390.... Geçen sene kız gibi Beretta A390 KOCAELİ' den aldık 2200liraya 2gün öncede remington 1187 aldık KIRKLARELİ' nden 2000liraya.  Şimdi onlardan kar yapalım desek 2 tüfekte biz katmış olacağız.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, Hasan BOZKURT, Yusuf SAĞLAM, Şevki MİRZA

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Nisan 2016, 09:10:46 »
bence avı tüfek vuruyor zannederek alıyorlar. sonra bakıyorlarki durum başka satıyorlar.
bir ikinciside simsarlık zaten yukarılarda açıklanmış yazmaya pek gerek yok
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Murat DİNGİZ, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Alp BALABAN

• *
« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2016, 09:12:41 »
insan oğlu işte doyumsuz hep daha iyisini almak için uğraşıyor 4 tane tüfeğim var hala bakıyorum şunumu alsam bunu alsam diye para desen yok şuan ekonomi çökmüş durumda zaten.Elimizdekinin değerini bilmiyoruz paramızı gidip başka tüfeğe yatıyoruz sanıyoruzki güdümlü tüfek kendi gidip vuracak avı sonra bi bakıyoruz kendi vurmuyormuş sonra hüsran parada lazım oldumu hoop satışta tüfek.Ata neo aldım ördekte kullanayım diye 2 kere kullandım zaten kuş yoktu şimdi bakıyorum sbe lara 8 binlira tüfek diyorum şuradan kısayım buradan kısayım borca gireyim alayım gaza geliyorum sonra bir sigara yakıyorum bir çay koyuyorum düşünüyorum delimiyim 8 binlira vericem göle ördek avına götürücem 3 tanede ördek vurucam değermi.
http://www.dailymotion.com/video/x37k2wx    bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim
Alp BALABAN
1984-Manisa

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Fatih COŞKUNÇAY

• Müdavim Üyemiz
  • Dirilerin Başında Koşmayan Ölülerin Peşinde Yürür.
    • Avcıların buluştuğu nokta
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2016, 10:43:26 »
Üstte yazılanların çoğuna katılmakla birlikte kendi adıma yazayım. Tüfek malzeme almak onlarla uğraşmakta keyf veriyor insana. çünki ava gitme imkanımız arttı ama zamanımız kısıtlandı. ben liseye giderken tek kırmam ve avdada en fazla 10-15 fişeğim olurdu nerdeyse hergün yada 2 günde bir ava giderdim. sonra üzümlü pozem oldu fişeğim arttı haftada 2-3 gitmeye başladım. üniversiteye başlayınca işin zaman kısmı dahil oldu ava. ben sadece tatillerde ava gitmeye başladım ve bu demdede tüfekleri çoğaltmaya bol bol malzeme almaya başladım. okul bitti işe başladık evlendik çocuk derken haftasonu 1 gün bir aksilik çıkmazda o günümüzü avda geçirebilirsek ne mutlu. bende kendimce gecen seneden itibaren tüfek ve fişek konusunda tamamen yerliye döndüm. 2 tüfek bırakıp diğerlerini satlığa çıkardım. bunda hem ülkemizin gündemlerinden dolayı yabancılara bakış açım çok perçinlendi hemde artık eski avlarda yok eski düzenimde yok. bu bana bakan cihedi. eminim herkesin kendine görede sebebleri vardır.
  • Ata Neo Modern Gold 3 oto 12 cal.
  • Genç Huğlu Custom Shop SxS 12 cal.
  • Huğlu 701 gb oto 20 cal.
  • Remington 11-87 Premier 12 cal
  • Franchi 20-12 cal. U/A
  • Deutsch Drahthaar(Üstün Alman Mühendisliği Harikası)
M.Fatih COŞKUNÇAY
1983 KAYSERİ

The following users thanked this post: Osman LİMAN, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2016, 13:40:08 »
kendimce bende izlenimlerimi tecrübelerimi sizinle paylasayım
1- ihale usulü ile satılan tüfeklerde, ticaretini yapacak kişiler yabancı tüfekleri tercih ediyor. çünkü kar marjı yüksek. örneğin 500 tl ye aldığı tüfeği 3000 tl ye sata biliyor. yerli tüfeği 100 tlye alsa 700 tl ye belki satabiliyor.
ihalelerde yerli tüfeği genelde avcılar yada tüfeğin kendi sahibi 100 tl ye geri alıyor. bu yüzdende genelde satılık ilanlarda en çok yabancı marka görüyoruz
2- köylerde sahibi vefat etmiş sandıkda duran çok yabancı tüfek var. kaliteli oldukları içinde bozulmadan muhafaza edelmiş tüfekler. aynı şekilde sandıkda kalan yerliler ise çok iyi durumda olmadığı için raabet görmüyor tabiki. köyün kurnazları  ;D genelde bu tüfeklerden haberdar olur. eğer miras yedi tüfeğin ederindende habersizse eline 1000 tl tutuşturulur tüfek alınır ve 3000 tl ye satışa çıkar
3- yine tercih edilen yöntemlerden biri ise paraya sıkışıp kredi alamayan. ancak taksitle tüfek alıp bunu 500 tl altına elden çıkartmaya çalışanlar. yerlide bunu yapamıyorsunuz malum  ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2016, 14:25:20 »
3- yine tercih edilen yöntemlerden biri ise paraya sıkışıp kredi alamayan. ancak taksitle tüfek alıp bunu 500 tl altına elden çıkartmaya çalışanlar. yerlide bunu yapamıyorsunuz malum  ;D
Şükrü abi bunu duymuştum ama nasıl olur diye hala kendime soruyorum. Banka tüfek almaya kredimi veriyor  :-\ Ya bu millet nereye gidiyor  :-[
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 20 Nisan 2016, 14:36:11 »
Şükrü abi bunu duymuştum ama nasıl olur diye hala kendime soruyorum. Banka tüfek almaya kredimi veriyor  :-\ Ya bu millet nereye gidiyor  :-[
yok daha önce kuyumcularda yapılıyordu bu , hatırlarsanız. şimdi tüfeklerdede yapan varmış. nadirde olsa  ;D
misal kredi kartın var henüz kapanmamış. ancak tüketici kredisi çekemiyosun hop av bayine gidiyosun 9 taksitle tüfeği alıp peşin satıyosun. nadirende olsa yapan varmış. kulüpde muhabbeti çok yapıldı  ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2016, 15:40:11 »
yok daha önce kuyumcularda yapılıyordu bu , hatırlarsanız. şimdi tüfeklerdede yapan varmış. nadirde olsa  ;D
misal kredi kartın var henüz kapanmamış. ancak tüketici kredisi çekemiyosun hop av bayine gidiyosun 9 taksitle tüfeği alıp peşin satıyosun. nadirende olsa yapan varmış. kulüpde muhabbeti çok yapıldı  ;D
Yazık olan bize olacak. Biraz ilerlesin bu iş artık taksit ile tüfekte alamıcaz galiba  ;D Gerçi GSM Operatörleri devreye girer hemen, "24 AY TAAHHÜTLÜ TAKSİTLİ FATURAYA EK ÜCRETLE AV TÜFEĞİ KAMPANYAMIZ BAŞLAMIŞTIR" diye ;D ;D ;D ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 20 Nisan 2016, 16:09:37 »
İthale ikinci elde talep yüksek, sıfır alıyor parası ve merakı olan avcı kardeşim, kullanıyor, 1-2 bin TL altına satıyor, o kaybı da kullandığına sayıyor. Tüfek değiştirmek ve daha hep iyiyi talep etmek hastalık, her gördüğü güzeli insanın canı çekiyor, al kullan tadına bak sat. Buna ek olarak,kundak uyumsuzluğu, yüksek beklentinin karşılanamaması, av yokluğu,para ihtiyacı da satış nedenlerinden. 8-10 misli para verilmesi tüfeği güdümlü yapmıyor, av performansına iş gelince bir çok avrupayı bozacak yerliler de var. Genel bakıldığında avrupa mallar da kalite kaybına uğradı ama halen bizden ilerdeler.
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 20 Nisan 2016, 16:57:09 »
Yazılanların dışında döviz kurundaki oynama için de satanlar var. Örneğin 2013 nisan dolar 1,8 lt şimdi 2,9 tl. 2000 dolarlık tüfek 3600 lirayken şimdi  5800 lira. 5000 tl'ye satıyorum de satarsın temizde 2 yıllık tüfeği, 2 sene kullandın üzerine 1400 lira kar ettin hesap basit. Süper güçlü ekonomimiz ! sayesinde bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Çağrı ECE, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 20 Nisan 2016, 23:09:13 »
   Satanların yarısından fazla İthal tüfek simsarı :( Köyden oradan buradan bulunan tüfekler 1.500 lira gibi bir rakama alınıyor  (simson sulh, merkel,beretta,aranzabal, ispanyol tüfekler,  kaç defe gördüm), Millet öküz ya 2750-3000 isteniliyor. Bunun gibi bir sürü örnek. Yakınlarımda da çıkmaya başladı. Birisi Simson sulh aldı 1300 liraya 3000 lira istiyor şimdi.

Katılıyorum.Bayi arkadaşları tek tek arayıp alanlar var.özellikle ihale tüfeklerini.

Geçen sene üzümlü koop jetli çifteyi  300 tl ye aldım.Tertemiz tüfek.Ticaretini yapsam bu tüfekten 500 tl ekmek yerdim.Çünkü 1000 tl isteyen var.
1982 Konya

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #19 : 29 Nisan 2016, 22:26:00 »
bu konuyu baya bir arastırdım . bir hevesle sanki avı tüfek vuracakmış gibi binlerce onbinlerce değerinde tüfek alıyorlar . bir sezon kullanıyorlar bakıyorlarki. avı tüfek vurmuyor. e eee napalım hadi tüfeği satalım. çok kişi gördüm böyle adam 600 tl tüfekler her avı yapıyoru çatır çatır gitti ünlü birr italyan tüfek aldı rezillik vuramamak karavana saçma alıp gıdenler. adam tutu sezon sonu sattı tüfeği.
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Niyazi TÜRK

• *
« Yanıtla #20 : 27 Ağustos 2016, 20:02:21 »

Süreyya AYAN kardeşime katılıyorum ben yaklaşık 40 yıldır avlanıyorum ve ilk tüfeğim babamın İspanyol  içten horozlu 12 cal. otomatik emniyetli 3 kg ağırlığında tüfekti ve bu zamana kadar Beretta Franchi  Marocchı Fabarm  Rus kullandım en ufak bir arıza görmedim ama arkadaşlarda genelde yerli vardı ilk Bir ayda iğne kıranı patlatmayanı vb. arıza yapanı olduğu gibi 10-15 sene arızasız kullananda oldu şansına kalmış. Yakma vurma meselesine gelince standartlara uygun yapılmış ava göre namlu boyu şok fişek uyumu olan bir tüfekle iyi bir atıcı 25-40 m. arasında avı kaçırmaz. Avcı atışında avı tam grupmanın ortasına alamıyor ava etek saçmalar yani grupmanın en dışındaki saçmaları geliyor ve av yaralı gidiyor veya düşmüyor. Biliyorsunuz en etkili delici saçmalar grupmanın tam ortasındaki saçmalardır. Yıllarca kullandığım  Marocchı enjektörlü darbeli full pozem en keyif alarak kullandığım en uzak keklikleri vurduğum pozeydi onu sattığıma hala pişmanım.  Bir zamanlar Fabarm otomatik almıştım hafif ve dıştan şokluydu onu sevemedim alışamadım 3-5 ay sonara sattım. En iyi randımanı aldığın severek kullandığın tüfek en iyi tüfektir.
Niyazi TÜRK
1963 KASTAMONU

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 27 Ağustos 2016, 20:22:34 »

Sevdiğim bir söz vardır ''Mükemmel, iyiyi öldürür''
İmkanlar arttı ve insanoğlu elindekilerle yetinemez oldu,hep daha iyisi olsun mantığı yani,
Ve tabiki marka takıntısı,yerli olmasın,pahalı olsun,en son teknoloji olsun,en yeni model olsun  filan,
Böyle olunca da elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz,doğru düzgün tüfeği denemeden,birkaç başarısız av sonunda, satılığa cıkarıyoruz,
Sabır,sabır ve daha çok sabır, bence, herşeyin ilacı...
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 20:32:47 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Mesut ÖZKAN, Şerafettin TURAN