Geçenlerde, kuzugöbeği mantarı aramaktan dönerken müsait bir yerde kurşun atışı yapayım dedim.
Denemek için 3'er '5'şer tane rc palla 32 gram, sierra slug 32 gram, yaf delikli kurşun 33 gram, yaf slug gold sanırım 30 gram kurşun almıştım.
Bunlar arasından sierra slug tüfeğimle müthiş bir uyum yakaladı. Bir karışlık hedefe 45 adım (aşağı yukarı 30 metre)'dan 3 atışımda da tam isabet yakaladım. Tepmesi de diğerlerine göre çok yumuşaktı. Rc palla dahil diğer hiç bir kurşunda bu performansı yakalayamadım. Daha önce buna yakın bir performansı meca rifled ile yakalamıştım.
Çok beğendiğim bu kurşundan hemen bayiden yaklaşık bir kutu aldım (20 adet) ama onda da bitmek üzere, öğrendiğime göre artık ülkemize ithalatı da olmayacakmış bu kurşunların. İnternetten de bulamadım herhangi bir bayide. Kullananlar vardır muhakkak aramızda.
En kötü performansı ise delikli kurşun gösterdi. Delikli olması sanki kurşunu saptırıyor gibi, nereye gideceği belli olmuyor. Bayi, eskiler bunu çok kullanırdı dedi ama ben beğenmedim.
Bu arada tüfeğim Ata Neo. Namlu çapı sanırım 18.35 civarı. Şok, Serkan Çimen'den aldığım Kahraman Modified 17.90 mm.
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale