Gönderen Konu: Bu kurşunlar hakkında bilgi  (Okunma sayısı 3750 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan YILDIRIM 06

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu kurşunlar hakkında bilgi
« : 17 Nisan 2016, 21:10:33 »
Merhaba benden yaşça büyük ve tecrübeli ağabeylerim  ;)

bu kurşunlar hakkında bilgi alabilir miyim?  Bildiğim tek şey küçük olanı 36 çap diğeri 12 . Ayrıca dikkat ettimde kurşunu namluya sokmaya çalıştığımda girmiyor. Kurşunun çapı namlunun çapından daha büyük. Tek kurşun atmak sakat iş mi? Ayrıca tüfeğin ömrünü kısaltır mı?

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bu kurşunlar hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2016, 21:25:09 »
36 cal.olan kurşun tipi foster 12 olan breneke tarzı kursun. Sadece 5 no şokta namlu ya temas etmez 4 noda bile hafif surter ama zarar vermez.  1 ve 2 şok la atamak lazım. Evet silahın ömrünü kisaltir. Foster tip daha çok mantarlasir ve hayvanı çabuk yıkar. Breneke daha az deforme olur daha delicidir ama daha geç yıkılır hayvan. Dar sokla sakin atmayın özellikle alaşım kurşun sonucu kötü olur şakası olmaz.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Hakan YILDIRIM 06

Çevrimdışı Hakan YILDIRIM 06

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2016, 21:31:35 »
Teşekkür ederim. Ama genede riskli gibi. Çünkü namlusu patlayan bir sürü tüfek videosu izledim :o

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2016, 21:40:24 »
Çoğu insan silahın şokunu bile bilmiyor özellikle eski poze 1/3 sabit şoklu silahla atiyolar öyle patlıyor namlu 4 ve 5 şok la atın ama kursun kaliteli olsun bişi olmaz. Aldığınızda kurşunu ucunu tirnakla çizin yumusakliga bakın kaliteli olan yumuşak olur ve daha oldurucudur.
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2016, 21:49:23 »
12 kalibre olan kurşun yavaşçaların kurşunu. Muadillerinden daha basınçlı ve sert bir kurşun. Toprağa dikey girişte 15 cm çapında ve yaklaşık 20 cm derinliğinde bir çukur açıyor.. Tahrip gücü yüksek. Hedef atışında beni yordu ama domuz avında iyi gider..
Kurşun atışı, güvenilen bir marka ve sağlam bir slug namluyla hiç sıkıntı olmaz. Ama yine de tüfeği normal fişekten daha fazla yıpratır..

« Son Düzenleme: 17 Nisan 2016, 21:50:56 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Hakan YILDIRIM 06

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 17 Nisan 2016, 22:10:21 »
Çoğu insan silahın şokunu bile bilmiyor özellikle eski poze 1/3 sabit şoklu silahla atiyolar öyle patlıyor namlu 4 ve 5 şok la atın ama kursun kaliteli olsun bişi olmaz. Aldığınızda kurşunu ucunu tirnakla çizin yumusakliga bakın kaliteli olan yumuşak olur ve daha oldurucudur.
1-3 Sabit şoklu pozenin alt namlusuyla çok defa yaf speedy kurşun attım. alt namlu çıkışı 17.60 çapında. Speedy nin geniş halkası 18.60 çapında. Nekadar zorlamıştır tahmin edersiniz.. çokşükür sıkıntı olmadı ama yine de yapılmaması gereken bir şey..

Şuan da 18,75 namlu çaplı bir tüfek kullanıyorum ve kurşun atışlarını 5 çentik şokla (18.30) ile yapıyorum. Önceki kullandığım 18.40 namlusu olan otomatiğe göre çok daha rahat atış yapıyor,namluya sürtmeden ve sıvamadan.
Kullandığım kurşunlardan yaf speedy tapası ve kendisi 18.60, sterling palla tapası 18.60 kendisi 18.50 çapında, en son bugün atış yaptığım meca extra slug ise tapası ve kendisi 18.40 çapında. Meraklısına tavsiye ederim en rahat atılabilecek kurşunlardan birtanesi, üstelik 1,80 civarı csb barutuyla etkili bir kurşun.

Kurşun namlusunun kesinlikle geniş olması gerektiğini düşünüyorum. Bu farkı atışlarda çok net şekilde hissettim. Çünkü yukarıda zikrettiğim 3 kurşun da 18,75 çaplı namluda fişek yatağından bıraktığımda rahatça uçtan çıkıyorlar. Patlama esnasındaki barut basıncının tapayı genişletmesiyle tapa ve şok ucundaki hafif sıkışma basıncı hissediliyor atarken.
Slug namlu yaptırsam kesinlikle 18,60 civarı bir çapta olmasını ve namlu et kalınlığının 2 mm olmasını isterdim. Atışlara her yönden çok ciddi faydası olacağını düşünüyorum..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Aykut ÇAKAR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Nisan 2016, 22:44:45 »
12 kalibre olan kurşun yavaşçaların kurşunu. Muadillerinden daha basınçlı ve sert bir kurşun. Toprağa dikey girişte 15 cm çapında ve yaklaşık 20 cm derinliğinde bir çukur açıyor.. Tahrip gücü yüksek. Hedef atışında beni yordu ama domuz avında iyi gider..
Kurşun atışı, güvenilen bir marka ve sağlam bir slug namluyla hiç sıkıntı olmaz. Ama yine de tüfeği normal fişekten daha fazla yıpratır..

Emrah bu  kursunda hic randiman alamadim surekli hedeften sapma yapiyor birde namlu ici sivamasi berbat temizle temizle cikmiyor bu yuzden rc paĺa kuĺlanmaya basladim
1982-elazig

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 17 Nisan 2016, 22:49:13 »
Emrah bu  kursunda hic randiman alamadim surekli hedeften sapma yapiyor birde namlu ici sivamasi berbat temizle temizle cikmiyor bu yuzden rc paĺa kuĺlanmaya basladim
Ben de hedefte randıman alamadım ayrıca çok sert. Namluyu da fena sıvama yapıyor dediğin gibi. Şuan A0 barutlu sterling kullanıyorum valla çok yumuşak rahat ve sıvama minimum düzeyde. Bugün 60 metreye 5 tane balon koydum, namlu sabitlemeden ayakta 7 atışta vurdum 2 karavana var ama benden kaynaklı :) Çok hoşuma gidiyor bu kurşun..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Aykut ÇAKAR

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 17 Nisan 2016, 23:00:34 »
Federal ithal edilecek diyorlardı.inşallah gelirde federal kullanırız bakalım ovdukleri kadar var mı hiç denemedim. Fiyatı da rc bp seviyesinde tutarlarsa süper olur
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2016, 23:21:31 »
Geçenlerde, kuzugöbeği mantarı aramaktan dönerken müsait bir yerde kurşun atışı yapayım dedim.

Denemek için 3'er '5'şer tane rc palla 32 gram, sierra slug 32 gram, yaf delikli kurşun 33 gram, yaf slug gold sanırım 30 gram kurşun almıştım.

Bunlar arasından sierra slug tüfeğimle müthiş bir uyum yakaladı. Bir karışlık hedefe 45 adım (aşağı yukarı 30 metre)'dan 3 atışımda da tam isabet yakaladım. Tepmesi de diğerlerine göre çok yumuşaktı. Rc palla dahil diğer hiç bir kurşunda bu performansı yakalayamadım. Daha önce buna yakın bir performansı meca rifled ile yakalamıştım.

Çok beğendiğim bu kurşundan hemen bayiden yaklaşık bir kutu aldım (20 adet) ama onda da bitmek üzere, öğrendiğime göre artık ülkemize ithalatı da olmayacakmış bu kurşunların. İnternetten de bulamadım herhangi bir bayide. Kullananlar vardır muhakkak aramızda.

En kötü performansı ise delikli kurşun gösterdi. Delikli olması sanki kurşunu saptırıyor gibi, nereye gideceği belli olmuyor. Bayi, eskiler bunu çok kullanırdı dedi ama ben beğenmedim.

Bu arada tüfeğim Ata Neo. Namlu çapı sanırım 18.35 civarı. Şok, Serkan Çimen'den aldığım Kahraman Modified 17.90 mm.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2016, 23:26:20 Gönderen: Mustafa GÖNEN »
  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ