Gönderen Konu: iki tüfek almak saçmalık olurmu  (Okunma sayısı 2185 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
iki tüfek almak saçmalık olurmu
« : 16 Nisan 2016, 23:38:52 »
çok kararsız kaldım avla alakam yok sevme veya hobi diyelim yada evde dursun ara ara kurcalama ve imkan olursa senede 1 gün atış belki,yani boşa kutuya atış olursa olur
silah merakından dolayı 2 tane almak saçmalık olurmu
pompalı veya yarı otomatik ikisinden birisinde kararsız kalınca..yarı otomatik seri olmasından dolayı takılma yapmazsa daha avantajlı duruyor
yani ilk tercih yarı otomatik aldıktan sonra,bu seferde acaba pompalıda alsam demek saçma olurmu
çünkü pompalı,yarı otomatiğe göre daha yavaş kalıyor,elde zaten yarı otomatik varken pompalıya ne gerek var diyorum
bazende almışken pompalıda olsa elde bulunsa,zaten ucuz ne olcak diyorum,bu ikilemde kalan yada elinde 2 tane olan varmı
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: iki tüfek almak saçmalık olurmu
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2016, 23:41:49 »
çok kararsız kaldım avla alakam yok sevme veya hobi diyelim yada evde dursun ara ara kurcalama ve imkan olursa senede 1 gün atış belki,yani boşa kutuya atış olursa olur
pompalı veya yarı otomatik ikisinden birisinde kararsız kalınca..yarı otomatik seri olmasından dolayı takılma yapmazsa daha avantajlı duruyor
yani ilk tercih yarı otomatik aldıktan sonra,bu seferde acaba pompalıda alsam demek saçma olurmu
çünkü pompalı,yarı otomatiğe göre daha yavaş kalıyor,elde zaten yarı otomatik varken pompalıya ne gerek var diyorum
bazende almışken pompalıda olsa elde bulunsa,zaten ucuz ne olcak diyorum,bu ikilemde kalan yada elinde 2 tane olan varmı

kararsızlık kötü bişeydir ama hem pompalı hem yarı otomatik bir silah alabilirsiniz piyasada mevcut  DUAL SYSTEM POMPALI/OTOMATİK araştırma yapabilirsiniz..kolay gelsin
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2016, 23:43:01 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2016, 00:05:33 »
neden olsun bütçeniz varsa ikisininde yeri ayrıdır.
zevk meselesi. kafanıza göre takılın kocaman bir koleksiyona kadar yolu var.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

cansaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2016, 10:03:52 »

Bende şuan 3 tane var Allah izin verirse 4. yü en kısa zamanda alacağım.

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimiçi Yağız KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2016, 10:18:41 »
Bu is zevk meselesi.. butceniz uygunsa daha fazla bile alabilirsiniz. Zira benim ruhsatimda 6 tane tufek var.
  • stoeger m3000
1979 ANKARA

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2016, 23:29:59 »
otomatik tüfek alıp daha sonra pompalıya çevirme işlemi olabiliyormuş
namlu bizde kalıyor,kasa bizde kalıyor,dipçik bizde kalıyor
alt fişek namlusu komple değişmesi lazım el kundakla takılacak,tetik kısmı komple değişmesi lazım pompalıyı geri çekmek için basmalı düşmeli tetik gurubu takılacak
birde fişeğin tahliye olduğu elle tutup çekilen kurma kolu o kısım değişecekmiş
250 tl tutar dedi fabrikadan parça gelebiliyormuş

ama tek sorun ruhsatta yarı otomatik kelimesi geçiyor olacakmış yani pompalı yazmayacak,kasadaki seri nosu ruhsatta yazdığından çevirme kontrollerde sorun olurmu
birde sağlıklı çalışırmı

amaç elde hem yarı otomatik hem pompalı olmuş olacak en az 500 tl ayrıca pompalıya verene kadar 250 tl ye bir kaç parça ile iş hallolmuş olur
sizce mantıklımı
dual sistem olan yarı otomatik ve pompalı ikisi bir arada olanı pek sevmedim,ayrı ayrı iki tane olması daha iyi gibi
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2016, 00:01:25 »
 Kontrollerde sıkıntı yaşarsınız büyük olasılıklar tüfeğinize elde koyarlar. Ruhsatınızda yazılı olan neyse onun tüfeğinizle uyum sağlaması gerekiyo yoksa tüfeğin cinsi ibaresini koymazlardı ruhsata.

Bence merakınız ve imkanınız varsa ikisindende alın, bende 9 tane tüfek var şuan fazla tüfek göz çıkartmaz  ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2016, 01:12:13 »
ok  ;)
doğru,yarı otomatik kasasındaki yandaki kurma kolu indirme düğmesi pompalıda iyi durmaz orjinal durmaz evet 2 tane ayrı ayrı almak daha mantıklı
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2016, 01:15:10 Gönderen: Mert ÇELİK 34 »
1980 - İstanbul