teşekkür ederim. benim niyetim de kimseyi kırmak değil. belli ki ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. siz de kusura bakmayın.
Estağfurullah.Kusur falan yok.
Mesafe konusunda bikaç bişey yazayım:
Aynı mesafeyi farklı arazilerde ölçtüğünüzde insan gözüne farklı görünür..
Açık arazide az gözükür, kapalı veya dar alanda uzak gözükür oyüzden göz yanılır.
Kendi atışlarımdan örnekler vereyim.
Geçenlerde 140 metre kurşun atışı yaptım. Metreyle ölçmedim. 200 yürüyüş adımı saydım. Boyum 1,82 ve kasmadan yürüyünce 70-75 cm arası oluyor. hata payı pozitif olsun diye 70 cm kabul ediyorum fazla olsun eksik olmasın diye. Çıplak gözle bakınca 100 metre gibi gözüküyor açık alanda,video veya fotoğrafta daha uzak,bazen de kamera özelliğine ve lensine göre yakın görülebiliyor. işte o yanıltıyor adamı. uydu üzerinden bakınca atış yaptığım 2 sulama kanalı arası 141 metre geldi
Yine grupman atışları yaptığım mesafeler. Tarlada açık alanda 36 metre sanki 30 metre gibi görülüyor. Ama evin bahçesinde yine ölçülmüş 36 metre olduğu gibi gözükebiliyor. Bunlar zaten işin test kısmı. Hangimiz ava atarken metreyle ölçüp atıyoruz ki
Göz yanılması yüzünden yakın zannedip çook uzak atışlar yaptım. Oyüzden hatalarımı yavaş yavaş telafi etmeye çalışıyorum