Gönderen Konu: doxcarms saçma dağılım testi  (Okunma sayısı 7521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: doxcarms saçma dağılım testi
« Yanıtla #25 : 15 Nisan 2016, 22:32:22 »
Bu tüfek Yalak testinden bile geçmiş

şu testi yapmaktaki amaç ?
Bu testi ilk defa derya arms lion silah tanıtımında görmüştüm. Bazı gazlı silahlar pistona su kaçınca tutukluk yapabiliyor, belki onun için böyle testlere ihtiyaç duyuyorlar kendilerince.. Kimisi çamura sokuyor kimisi suya. demekki avda yağmura yakalansak tüfek ıslansa sorun yok ;)
bir de şu suya sokup çıkardıkları tüfeklerin 2 gün sonraki halini de videoya çekip gösterseler ya çok merak ediyorum :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 15 Nisan 2016, 22:36:49 »
Bu testi ilk defa derya arms lion silah tanıtımında görmüştüm. Bazı gazlı silahlar pistona su kaçınca tutukluk yapabiliyor, belki onun için böyle testlere ihtiyaç duyuyorlar kendilerince.. Kimisi çamura sokuyor kimisi suya. demekki avda yağmura yakalansak tüfek ıslansa sorun yok ;)
bir de şu suya sokup çıkardıkları tüfeklerin 2 gün sonraki halini de videoya çekip gösterseler ya çok merak ediyorum :D

Islanmasından ziyade çok tehlikeli bir atış tarzı olmuş acemi arkadaşlara kötü örnek olmuş açıkçası..

Biz yeri geldiğinde yağmurda namlu içini bile koruyoruz aman su kaçmasın diye enteresannnnnnn =))))
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #27 : 15 Nisan 2016, 23:08:29 »
Ahmet Bey ben o soruları sitem ederek yazmadım, klavyeden yazmak yüzyüze konuşmak gibi olmuyor işte, emeğe saygısızlık ettiniz de demedim. Ben de kendi fikrimi yazdım, ifade hatası olmuşsa özür dilerim amacım asla kırıcı olmak değil. Adam söylemiş videoda 36 metre diye, zaten videoda mesafenin o civarda olduğu görülüyor. İlla önemli de değil kaç metre olursa olsun. Markayla benim ilgim alakam zaten yok :) satışıymış mükemmel grupmanıymış beni ilgilendirmez. Ben videoda gördüğüme bakıyorum.. Dediğim gibi ifade hatam olmuş olabilir kusura bakmayın, birilerine ters gitmek, tartışma çıkarmak kalp kırmak asla istemediğim şeyler..
teşekkür ederim. benim niyetim de kimseyi kırmak değil. belli ki ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. siz de kusura bakmayın.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

The following users thanked this post: Engin TARHAN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #28 : 15 Nisan 2016, 23:50:47 »
teşekkür ederim. benim niyetim de kimseyi kırmak değil. belli ki ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. siz de kusura bakmayın.
Estağfurullah.Kusur falan yok.

Mesafe konusunda bikaç bişey yazayım:

Aynı mesafeyi farklı arazilerde ölçtüğünüzde insan gözüne farklı görünür..
Açık arazide az gözükür, kapalı veya dar alanda uzak gözükür oyüzden göz yanılır.
Kendi atışlarımdan örnekler vereyim.
Geçenlerde 140 metre kurşun atışı yaptım. Metreyle ölçmedim. 200 yürüyüş adımı saydım. Boyum 1,82 ve kasmadan yürüyünce 70-75 cm arası oluyor. hata payı pozitif olsun diye 70 cm kabul ediyorum fazla olsun eksik olmasın diye. Çıplak gözle bakınca 100 metre gibi gözüküyor açık alanda,video veya fotoğrafta daha uzak,bazen de kamera özelliğine ve lensine göre yakın görülebiliyor. işte o yanıltıyor adamı. uydu üzerinden bakınca atış yaptığım 2 sulama kanalı arası 141 metre geldi :)

Yine grupman atışları yaptığım mesafeler. Tarlada açık alanda 36 metre sanki 30 metre gibi görülüyor. Ama evin bahçesinde yine ölçülmüş 36 metre olduğu gibi gözükebiliyor. Bunlar zaten işin test kısmı. Hangimiz ava atarken metreyle ölçüp atıyoruz ki :) Göz yanılması yüzünden yakın zannedip çook uzak atışlar yaptım. Oyüzden hatalarımı yavaş yavaş telafi etmeye çalışıyorum

« Son Düzenleme: 15 Nisan 2016, 23:52:38 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #29 : 16 Nisan 2016, 00:16:27 »
ben zaten videodaki görünen mesafe için dememiştim. reelde bile gözle görülen mesafeler çok yanıltıcı olabiliyorken videoda gözüken mesafe için kesin hiç bir şey söyleyemem. benim boyum da 1,83 ve ben de normal yürüyüşte 70-75 cm civarı adım atıyorum. videodaki abimizin boyu da çok uzun durmuyor ve hedefe doğru giderken normal yürüyüş adımı attığı için ve toplamda 40 adım attığından dolayı mesafenin 30 metreyi geçmeyeceğini söyledim.
neyse çok da önemli değil. alan kullanan memnunsa sorun yok.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #30 : 16 Nisan 2016, 00:25:57 »
ben zaten videodaki görünen mesafe için dememiştim. reelde bile gözle görülen mesafeler çok yanıltıcı olabiliyorken videoda gözüken mesafe için kesin hiç bir şey söyleyemem. benim boyum da 1,83 ve ben de normal yürüyüşte 70-75 cm civarı adım atıyorum. videodaki abimizin boyu da çok uzun durmuyor ve hedefe doğru giderken normal yürüyüş adımı attığı için ve toplamda 40 adım attığından dolayı mesafenin 30 metreyi geçmeyeceğini söyledim.
neyse çok da önemli değil. alan kullanan memnunsa sorun yok.
Başka bir atış videosunda adam 46 adım saydı bizden de kısa boylu hemde.şerit metreyle ölçmese 36 metre değil derdim ama metreyle de ölçtü. Ben 50 adım atınca 36 metre yapıyo birkaç defa teyit ettim metreyle. Bu adam 36 metre dedi bende onu kabul ettim daha kısa mesafeden atmışsa hile yapmış olur o da kendi ayıbı. Yine de dediğiniz gibi çok da önemli değil. Bu işle ilgilenenler az çok bilir neyin nasıl olacağını. Kandırdım zanneden kendini yanıltır..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 16 Nisan 2016, 01:38:34 »
  Emeğe saygı..Amma şu adım işinden vazgeçilse çok iyi olucak.Biz amatör test için bile yanımızda şerit metre götürüyoruz.Zor bir şey değil..Markayı bilmiyorum umarım kurumsal güçlü bir firma olurlar hem yurt içi hem yurt dışı başarılara imza atarlar..
  Türk üreticisinin en büyük sıkıntılarından biri bu malesef.Tüm sektörlerde katma değeri yüksek teknojik ürünlerde yetersiz kalıyoruz.Bunun deişmesi lazım.Tekstil devi olduğumuzu düşünüyoruz.Ama bir Airbus yolcu uçağı almak için 60 milyon fransıza gömlek dikmek gerekiyor.Kuzey Amerika pazarının yarısına av tüfeği satıyoruz ama ciromuz aynı pazara %5-%10 satış yapan üreticiden düşük..
  Ucuz pazar yalancı bahardır..
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #32 : 16 Nisan 2016, 01:45:54 »
Bu tüfek Yalak testinden bile geçmiş

şu testi yapmaktaki amaç ?

bu testin amacı fişeklerin içine su almadığını barutun ıslanmadığını ıspatlamak.
tüfekle hiçbir alakası yok. :)

marifet o tüfeği 2 saate yakın suda bırakıp tüfeğe atış yaptırabilmekte ama daha böyle bir teknoloji yok :)

(fişeklerin barutu yarım ila iki saat arasında ıslanıyor. yine hemen hemen hepsi yarım saat dayanıyor.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2016, 01:47:05 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #33 : 16 Nisan 2016, 02:04:00 »
kamera açısı ve kameranın lesimi diyim yanıltıyor.
hatta domuz avcıları domuz öne kendilerini arkaya koyar daha geriye derinlik bir an kaybolur dersin
fil vurmuş :)

ben genelde adımlara bakarım. ayaktaki ayakkabılar 43 numara olsa 22-23 cm ayakkabı 23-24 cm ye yakın bot çizme olur.
attığı adımı ayak boyu ile karşılaştırırım aşşa yukarı bir tahmin verir. eğer bir yerlerde ekranda yakalarsam.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #34 : 16 Nisan 2016, 04:22:35 »
kamera açısı ve kameranın lesimi diyim yanıltıyor.
hatta domuz avcıları domuz öne kendilerini arkaya koyar daha geriye derinlik bir an kaybolur dersin
fil vurmuş :)
Böylemi  ;D (gerçi bu baya büyüktü ama derinlikle manda gibi olmuş )
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #35 : 16 Nisan 2016, 10:16:01 »
bu testin amacı fişeklerin içine su almadığını barutun ıslanmadığını ıspatlamak.

marifet o tüfeği 2 saate yakın suda bırakıp tüfeğe atış yaptırabilmekte ama daha böyle bir teknoloji yok :)

(fişeklerin barutu yarım ila iki saat arasında ıslanıyor. yine hemen hemen hepsi yarım saat dayanıyor.

Diğer tufek ureticilerinin bu tür YALAK icinde testlerden haberi yok sanirim yada ben bilmiyorum Browning e filan bilgi vermek lazim bakın Turkiyede su testleri yapiliyor silahlarda bizim silah uretimimizde sikinti cok ama reklam yaparken daha cok sikinti var.. Hic guvenli bir test degil ayriyetten
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 10 Mayıs 2016, 12:36:09 »

fişekler suya  dayanıklıymış güzel , beğendim  ;D ;D
1978-İZNİK