Tüm avcı dostları saygı ile selamlıyorum. Avcı arkadaşlarla baraj bölgesine küçük çaplı piknik için gittiğimde beraberimde 71 namlu İspanyol Lanber Otomatik silahımı götürdüm. Temin ettiğim malzemeler ile kendi çapımda penatrosyon denemesi yapmak istedim. 36.5 mt mesafeden 75x80 ebadında, 18 derece sıcaklıkta, 11 km. rüzgarda (tam arkamızdan esen orta şiddette rüzgar-RÜZGAR KESİNLİKLE TAM ARKADAYDI-android telefondan alınan ölçümler) YAF marka 34 gr 6 nolu fişek ile 2, 3 ve 4 nolu fişeklerle deneme atışları yaptım. Ancak destekli (arkadaşın omuzundan alınan destek) yapılan atışta sağ üst bölgenin boş kaldığını gördük. 4 Nolu fişek ile başka bir arkadaş denedi ancak aynı sonucu aldık. Farklı marka bir fişek beraberimizde bulunmadığından deneme şansımız olmadı. Bu konuda uzman ve bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım olacak. Şuanda bazı kaçırdığım avların sebebini görür gibiyim. Herkese şimdiden yorum ve ilgilerinden ötürü teşekkür ederim...
LANBER 71 NAMLU-36,5 MT-18 DERECE-11 KM RÜZGAR-YAF 34 GR 6 NO- 2 NOLU ŞOK-BENİM ATIŞIM
LANBER 71 NAMLU-36,5 MT-18 DERECE-11 KM RÜZGAR-YAF 34 GR 6 NO- 3 NOLU ŞOK-BENİM ATIŞIM
LANBER 71 NAMLU-36,5 MT-18 DERECE-11 KM RÜZGAR-YAF 34 GR 6 NO- 4 NOLU ŞOK-BENİM ATIŞIM
LANBER 71 NAMLU-36,5 MT-18 DERECE-11 KM RÜZGAR-YAF 34 GR 6 NO- 4 NOLU ŞOK-ekrem isimli arkadaşın atışı