Merhabalar, ArmsanA612w tüfeğimde bugün 2. kez atışa gidebildim. 50 kadar atış yaptım. bazılarını video çektim. Videolar editlenmiştir 1dk den kısa tutulmuştur. Sıkılacağınızı sanmıyorum. İzleyip yorumlarsanız sevinirim. Gerekli bilgiler videolar üzerinde mevcut.
Kendi gözlemlediğim ve videoya dahil olmayan diğer hedef atışlarında da genelde sağ sol kaçırmaktan ziyade dikey düzlemde hedeflediğim noktanın altına gidiyor mermiler. Mesafe 30 adım(30 metre civarı) bu mesafede kurşunun düşüş yapacağını sanmıyorum hal böle olunca problem benden kaynaklı yada tüfekten. Tetiği çekerken istemsizce namluyu da atıştan milisaniyeler önce biraz aşağı çekmemden dolayımı oluyor yoksa tüfek mi alt atıyor nasıl anlayabilirim?
İkinci sormak istediğim şey Tek kurşun atışlarında pratik yapmanın yanı sıra kendimi nasıl geliştirebilirim? belli bi çalışma programı hedef mevcut mu? Rastgele uzağa pet şişe koyup vurmak yerine istikrarlı bi şekilde kendimi geliştirmek istiyorum.
Son soru olarak, hala bu hobiye yabancıyım ve eksikliklerim var. Tüfeği komple söküp bir çok parçayı kağıt havluyla kuru kuru silerek üzerlerinde ki barut izlerini alıyorum ardından harbi yardımıyla solventsiz (sadece yağım var ve basit bi harbi takımım) bir şekilde temizlemeye çalıştım sonrasında sprey yağla tüm parçaları çok ince bi zar şeklinde kaplayıp tekrar toplayıp çantasına koyuyorum. lakin harbileme işlemi sonrası içinden fotoğraftakinin 2 katı kadar çapak çıktı. renkleri attığım tek kurşunla tutuyor olsa dahi acaba namlu içini mi zedeledim, kazıdım diye düşünmeden edemedim. Gözle baktığımda namlu içinde bi deformasyon yada iz yok dümdüz ilerliyor gibi. Bu temizlik işleminin aslı astarı nedir?
Teşekkürler
////////////////
////////////////
20 Mayıs 2016 Bugün tekrar atışa gittim. Oldukça rüzgarlı bi gündü. Sormak istediğim soru ise rüzgar olmasına rağmen bariz bi şekilde atışlarım Sol-Alt ta toplanıyor. Bunun sebebi benden mi kaynaklı yoksa tüfek mi oraya topluyor anlayamıyorum. Sadece arpacık mevcut şeritli namluda bunuda göz önünde bulundurarak tüm atışlarımı hedefe nişan alarak yaptım. Yorumunuz Nedir bu konuda? Saygılar