Herkese yorumları için teşekkür ederim,tercihim Kraldan yana oldu fotoğrafını paylaştığımı değil kasası full lazer işlemeli olan 71 cm namlu çelik kasa ejektör ve sellektörlü modelini aldım zaten aynı kasa tüfekler aralarında pek bir fark yok işleme ve figür dışında tabi.Fotoğrafını paylaştığım modeli internetten alacaktım bu yüzden aklımda soru işaretleri vardı görmeden omuzlamadan almanın bazı ustalarımızın da dediği gibi doğru olmadığını düşündüm.
Sadede gelecek olursak dün sabah tüfeği bulunduğum ildeki bir bayiden omuzlayıp iyice inceledikten sonra elinde bulunan 10 taneye yakın Kral pozenin arasından seçip 900 TL ye satın aldım.Tüfeği alır almaz emniyete götürüp seri numarası tespiti yaptırdım ancak tüfeği deneyeceğimi söyleyip hemen ruhsata işletmedim.Öğleden sonra tüfeği alıp köye Halamlara gittim ve ayrıca evde bir kaç sezondur birikmiş bir koliye yakın değişik gramaj ve markalarda fişek vardı çoğununda nemden kovanları hafif küflenmiş şekildeydi bunları da yanıma aldım Eniştem ve Kuzen ile birlikte köyümüzün dışında güvenli bir yere gittik ve başladık atışa aşağı yukarı 3 saat boyunca hem muhabbet edip hemde atış yaptık destekli,desteksiz,hedefe,suya,tenekeye aşağı yukarı 10 kutuya yakın fişek sıktık,Fişek marka ve gramajları aşağıdaki gibidir.
Fişekler;
22 Adet Tek kurşun(Birçoğunun kovanındaki yazılar silindiği için marka ve gramaj yazamıyorum)
Mirage 36 gr 1 numara(1 Kutu)
Mirage 34 gr 3 numara(1 Kutu)
Lambro 36 gr ( noyu hatırlamıyorum) (Yarım Kutu)
Meca 32 gr 6 numara (2 Kutu)
Meca 30 gr 7 numara hızlı fişek (2 Kutu)
Yaf 30 gr 6 numara(1 Kutu)
Sterling 28 gr 9 numara (1 kutu)
Sonuç;
Ejektör sadece bir kere fişek fırlatmadı oda ilk atışta oldu 28 gr sterlingde onun haricinde diğer atışlarda hiç fırlatmamazlık yapmadı
Şahsi kanaatim daha öncede kral poze kullanan ustalarında söylediği gibi bu tüfekler ağır gramajı sevmiyor,en iyi sonucu Meca 30 gr 7 numara hızlı fişek ve Yaf 30 gr 6 numarada verdi.
32 gr üstü fişeklerde çok tepiyor.Hatsan Eskortda Mirageden çok iyi sonuçlar almıştım ancak bu tüfek mirageyi sevmedi bence çok tepiyor taban lastiği olmasa adamın omzunu dağıtır.
Tek kurşun atışı da başarılı nişandan fazla bir sapma yok
Son olarak tüfekte bir hata vardı basit olabilir hatta içinizden sen oraya takılma diyenlerde olabilir ama bence önemli bir hata.
SELLEKTÖR HATASI UNDER(U)=ALT NAMLU OVER(O)=ÜST NAMLU olması gerekirken sellektör ''U'' da iken üst namluyu ateşliyor ''O'' da iken alt namluyu ateşliyor.
Tüm bunların haricinde işçiliği bayinin vitrininde bulunan bir Akdaş kadar iyi bulmasam da ortanın üstünde, bu fiyata alınıp gönül rahatlığı ile kullanılabilir bence
Herkese Teşekkür ederim değerli yorumları için