Suat Bey tebrikler bahçen ve agaçlarýn harika yetiþme döneminde su olunca zaten pek bir sorun olmuyor.Ben emekli ögretmenim 2006 ve 2012 arasýnda kýzým bigada uluslar arasý iliþkiler okudugu ve mastýr yaptýgý için bigaya çok gelip gittim ve dostlarým mevcut.Ben Üzüm,Zeytin,Ýncir,Kiraz yetiþtiriyorum. 35 agaç ceviz olmak üzere badem (Nonperiel, Teksas,Ferragnes,Ferraduel,Tuana,Bertina)yetiþtirmeye heveslendim noperiel hariç digerlerinden iyi sunuç aldým.Ceviz fidanlarýný chadler diye aldým ancak hepsi sahte çýktý.Çeþit degiþtirmek zorundayým.Ýlk yýl yaptýgým aþýlamadan istedigim sonucu alamadým.Her türlü aþýyý yaptýgým halde Cevizde tecrübemiz olmadýgý için bir tanesi tuttu.Aþýlamayý mart ayýnda yaptým.Mevcut agaçlarý aþýlamam ve iyi sonuç alabilmem açýsýndan hangi ceviz cinsini tavsiye edersiniz.Ýzmir Kemalpaþa için .Malum soguk sýçak bölge durumuda önem arz ediyor.Bu durumuda tecrübe ile yaþadým.Erken ve bol verim veriyor diye Þebin diktim, haziran temmuz ayýnda agaçlarýn bütün yapraklarý kurudu yeniden yapraklandý.Ticarý olarak bir beklentim yok .Ben emekliyim .Agaç yetiþtirmekten zevk alýyorum.Ýzmirde olmaz dediler bursa siyahý Ýncir yetiþtirdim þahane sonuç aldým. ilk önce denedim þimdi kýrk agacým oldu.Benim ki yaþamdan zevk almaya yönelik ugraþ, agacým güzel olsun meyve versede olur vermesede ,verirsede neden verdi demeyiz.HAYIRLI OLSUN:BEKLENTÝNÝZ DOGRUSUNDA BAÞALI OLMANIZI DÝLERÝM .ZATEN BAÞARILIDA OLMUÞSUNUZ .Selam ve sevgiler.