Gönderen Konu: Magnum Fişekler Neden Çok Pahalı  (Okunma sayısı 1718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
Magnum Fişekler Neden Çok Pahalı
« : 28 Mart 2016, 15:50:11 »
    Ne zamandır kafamı kurcalayan bir konuda değerli abilerimizin ve arkadaşlarımızın fikirlerini öğrenmek istiyorum.

Magnum fişek kullanmıyorum ama normal fişekler ile magnum fişekler arasında iki misline yakın bir fiyat farkı var. 32 gr fişek ile 40 gr fişek arasında 8 gr saçma ve 0.30-0.40 gr barut gibi bir fark var. Fakat fiyat farkı iki katına yakın. 32 gr avrupa bir kutu fişek 27-28 tl. Aynı markanın 40-42 gr fişeği 45 tl civarı..

Bu kadar az miktarda barut ve saçma, aradaki fiyat farkının 4'te 1'ine bile denk gelmezken neden böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Yorumlarınızı bekliyorum
1980-Antalya

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Magnum Fişekler Neden Çok Pahalı
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2016, 18:00:43 »
Magnum fişekler, normal fişeklerden daha uzak mesafelerde grupman yapma için üretildikleri için bütün malzemeleri daha üst kalite oluyor. Yani 32 gram bir fişekle 40 gram magnum aynı marka aynı numara fişeğin saçması, barutu , tapası, kovanı, her şeyi farklı oluyor o yüzden de fiyat katlanıyor. Yani arada 8 gram saçma farkı yok. Tabi bu bahsettiğim olması gereken aynı fişeği aynı malzemeyi değiştirmeden kullanıp miktarı arttırıp magnum diye piyasaya süren markalar vardır illa ki.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Hüseyin BAŞARIR, Yusuf SAĞLAM, Selim UYGUN

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2016, 18:26:16 »
Daha fazla barut,daha fazla saçma,kovan dip tablası daha uzun magnum fişeklerin üretimi ve çeşidi az bu sebeblerden dolayı maliyet yüksek, böylece daha pahalı.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2016, 18:31:28 »
Magnum fişekler, normal fişeklerden daha uzak mesafelerde grupman yapma için üretildikleri için bütün malzemeleri daha üst kalite oluyor. Yani 32 gram bir fişekle 40 gram magnum aynı marka aynı numara fişeğin saçması, barutu , tapası, kovanı, her şeyi farklı oluyor o yüzden de fiyat katlanıyor. Yani arada 8 gram saçma farkı yok. Tabi bu bahsettiğim olması gereken aynı fişeği aynı malzemeyi değiştirmeden kullanıp miktarı arttırıp magnum diye piyasaya süren markalar vardır illa ki.

Hadi barut cinsi ve tapası farklı olsun. Kovan, kapsül,saçma aynı. Diyelim ki farklı: Yine de bu kadar fark malzemeden kaynaklanamaz diye düşünüyorum.

20 cal. fişeklerde de aynı durum var. Mirage 25 gr. 25 tl, 36 gr 50 tl. Bir de 32 gr 12 cal. 26 tl, 20 cal. ise 40 tl.

Sanki bayiler ve tedarikçilerin fiyat politikasından kaynaklanıyor gibi. Ama dediğim gibi ben işin aslını bilmiyorum. İşin aslını bilen birileri vardır mutlaka. Bizleri bilgilendirirler..
1980-Antalya