Değerli avlak sakinleri konu malum aslında yazmayacaktım ama düşündümki bu çamurun izi bile gerek bende gerekse yaptığımız işlerde kalmamalı.
Ömer bey iyi güzel yazmışta neresinden baksanız eksik çevirip baksanız fazla gibi.Ömer bey aradı franchi y.oto tüfeğinin dipçik elkundağı verniklenecek gerekenler konuşuldu eğitimci olduğunu söyledi hitap ömer beyden ömer hocama döndü benim için . fiyat nedir ee soracak adam 110 tl dedim düz olmazmı dermiki tarafından 100 tl olur hocam size dedim .
Bu arada av atış hobisi olan eğitimcilere çok ama çok sempatim var ,niye derseniz düşünsenize çocuklarımızla hafta içi uğraşıyolar iyisi var haylazı var vsvs hafta sonu hocamız çıkmış dağlara çiçekler böcekler temiz hava nasipse bide barut kokusu aldımı offf . ptesi geçmiş sınıfının karşısına bu durumdaki hocalarımız inanın daha öğretici daha hoşgörülü daha sevgi dolu olmazmı.Yıllar önce aynen bunları yaşayıp anlatan kulakları çınlasın bir öğretmenim vardı gerçekten çok farklıydı.Hep aklımdadır ve yaradan meslek olarak bana bu şansı vermişse ben kullanırım .
Yani hocaya yapılabildiğince güzellik yapılacak .Ömer hocaya hocam anlaşmalı kargomuz var kendiniz öderseniz fazla ücret alıyolar karşı ödeme yapın o kısmı sonra helalleşiriz dedim(Kargolar gerçekten bir tüfek taşıma için indirimsiz 30-40 tl alıyolar bunu fazlaca bulduğum için uygun olan bütün müşterilerime bu şekilde söyler daha az ödemelerini sağlamaya çalışırım) ömer beyin söylediği gibi kargo benden ifadesi kesinlikle yoktur hoca böyle anladı yada ben anlatamadımsa bilemiyorum .Yada şöyle diyelim ömer beyin gönderi barkotu 25.03 tl benim gönderi barkotum 14.50 tl toplamda 39 -40 tl 100 tllik işte bunu ben nasıl karşılıyabilirim ki.İnanın bırakın para kazanmayı aç kalırız .
Devam edelim ömer beyle vernik konusunda anlaştık .arkasından namluda çizik olduğunu mekanizma arka stop burcunun yerinden sıklıkla çıkıp tüfeğin çalışmasını engellediğini ve kasa üzerinde küçük bir rötuş yapılacak yer olduğunu söyledi tüfek geldikten sonra bi bakıp olabiliyorsa yapılacağını söyleyerek telefonu kapattık .
Tüfek elime normalde 2. gün gibi gelir 3. geçti .Yine misafirim var bakamadım bu arada sağolsunlar tüfek vs işlerinde heryerden misafirimiz eksik olmaz herzamanda çayımız çorbamız vardır .Ömer bey aradı aramış bakamadığımı bakıp kendisine döneceğimi söylesemde 5. tüfeğin bendeki 2. günü bir hafta oldu göndereli bir vernik nekadar sürerki gibi benim için anlamsız bir serzenişte bulundu .Aslında filim orda kopmalıydı ama ömer HOCAMIZIN işi yapılacak.
Neyse tüfeğine baktım
ruhsat fotokopisinde yazan yapılacaklar listesi 4 satır yani 4 kalem.Aşağıdaki kayıtları kafamıza göre yazamayız İllaki müşterinin istekleri doğrultusunda not alınır ve fiyatlandırılır .Neye ne kadar ücret yazıldığı apaçık görünüyor.Bu ücretlendirme Yukarda bahsettiğim eğitimci sempatimden kaynaklı yanlış olmasın .
Ömey beyden 120 tl ücret alındı.Bunun 25 tlsi geliş kargo bedelidir.Toplamda 95 tl benim yapılanlara istinaden aldığım yada almadığım neye sayarsanız.
Namlu uç kısımda mengene izi var derin epeyce.yaklaşık 3mm yatay 1 cm dikey izler var. Derinliği kaybetsem çukurlaşacak , geniş bir temizlemeyle giderilir ancak yani 1.5 cm dikey 2 cm yatay temizlemeyle anlaşılmaz bir şekilde çizik kaybolacak lakin bu genişlikteki rötuş azda olsa sırıtır.Bunu vernik temizlenip alttan güzel renkli desenli bir ağaç çıktığında hocaya şeftolun bu ağaçta hoş olacağını söylemek için aradığımda kendisiyle paylaştım .TÜFEĞİ SATACAĞINI bu bakımdan mengene izi olacağına rotuş olmasının daha iyi olacağını kendisi söylemiştir.Şeftolüde sevmediğini vernik yapmamı söyledi.
HOCANIN tüfeği bitti aradım hocam tüfek hazır 120 tl borcunuz var UYGUNMUDUR SİZCEDE (kendisinin söylediği gibi uyarmı kelimesi benim uslubum değildir.) tamamdır vs.
Tüfeği gönderdik neyse almış beğenmediğine dair mesaj atmış vs.Eyvallah aradım yanıt yok .müsait değil heralde sonraları aradım birkaçdaha yanıt ok haaa sonra anladıkki hoca burlara yazacakmışda küşmüş .
Tüfeğin macerası bu şekildedir .
Şimdi bize düşenleri söyleyeyim.
1- Ömer bey hata insana mahsus hata olmamalı şizin tüfeğinizdede asla olmadı 10 üzerinden 9.5 iş işçilik yapıldı var diyorsunuz saygı duyarım peki konu yada yapılan işi beğenmediğiniz maduriyet varsaki var dediğiniz sizin tüfeğiniz mesajınızdan sonra defalarca aramama ragmen kendinizinde yazdığı gibi telefonu açmadınız .Bunun Açıklaması ne olabilir bu durumda benden nasıl bir talebiniz olabilirki .
2-Resim atarsanız durumun aydınlatılması anlamında iyi olur demişler arkadaşlar bende dahil bayiye verdim diyorsunuz .Bayiye bu tüfeği sattınızmı ki resim çekemeyecek kadar tüfek üzerinde tasarrufunuz olmasın .Sattıysanız bu namlusu yamalı gibi ,dipçik el kundağının çizgileri vernik dolmuş BEYNİMDEN VURULMUŞA DÖNDÜM dediğiniz tüfek hemencecik talip bulmuş olmuyormu, bu durumda bayi arkadaşmı işi bilmiyor oluyor.Yok satmadıysanız atmıyorumla başlayıp resimleri hazırladımla devam edip sonrada bişekilde yazdıklarınızda adeta çelişen resimler atan , iddia ettiğiniz kısımların detaylı resimlerini atamayan yok parlamış yok uzak çıkmış görünmüyor diyen yine siz değilmisiniz .
Bu arada siz hiç çizgileri vernik dolmuş dipçik elkundağı görmemişiniz sanırım buyrun bakın .
Şimdi sizin dipçik el kundağının durumunu tekrar düşünün derim .Artı verniği aldıktan sonra ortaya çıkan ahşabınızın güzelliğini sizinle paylaştım bu güzelliğe istinaden cevizin doğal rengini damarlarını belirginleştiren özel solüsyon kullanılmıştır bilginiz olsun .
3-Namlu rötuşunuz derin mengene izi giderilerek yapılmıştır .Fakat olası ton farkı sebebiyle artı olarak son kat tonlama boyasıda yapılmıştır .Bunu yapmasam inanın sırıtırdı .Siz mengene izinin derinliğinin ,rötuşun ne olduğunun ne amaçla yapıldığının tüfeğin namlu dış kaplamasının hangi tür olduğunun x kaplama türünde zamanla solmalar olduğunun olabileceğinin farkında değilken nasıl bu kadar karalayıcı olabildiniz.
4-Şimdi gelelim silinen uslup anlamında bozuk yazılarınıza ,düşünüyorumda yazaçak çok var ama insan kendisine yakışanı yapmalı bence.
Ömer HOCAM bir eğitimci olarak size yakışmayan şeyler yazmışınız okudum silinmiş vs ben kendi adıma görmezden gelmiş olayım. Lütfen hoşgörüyü, empati kurabilmeyi yeni nesiller için eksik etmeyin .İnanın kazanmak kazanmış olmak herzaman doğru olan değildir.