Tüm Dostlara, Gönüldaşlara Günaydın.
İbrahim Bey gerçekten çok özel bir konuya hem de güzel bir video ile değinmiş. Maalesef her alanda olduğu gibi avcılık dediğimiz geçmişi ilk insana dayanan bir kültürün de kurallarını kendimize göre ayarlama! çevirme! özelliklerine sahip bir toplumuz.
Arabalarında güvenlik için ; pompalı tüfek taşıyan, kurallarını bilmediği, hiç izlemediği halde beysbol sopası taşıyan, kurbanda kurban kesmek için kullandığı bıçağını, arabasının şoför kapısının cebinden getiren bir toplumuz. Bu ve buna benzer birçok enteresan güvenlik unsurları ! barındıran genlerimiz elbette avda da "bir şey olmaz" güvenlik kitini!! her daim yanında taşımaktadır. Hatta bazen güvenliğin önemini daha çarpıcı biçimde vurgulamak için boş olduğunu bildiği tüfeğini (zaman zaman dolu da çıkabiliyor ! ) arkadaşının yüzüne nişan alarak korkutmak suretiyle güvenlik konferansını tamamlayabiliyor.
Hep merak etmişimdir. Acaba bizim dışımızdaki ülkelerde av kazalarının oranı ile bizim ülkemizdeki av kazaları oranı nedir?
Tüm dostlara selam olsun. Daha mutlu ve inşallah daha güvenli bir gün diliyorum.
Rast Gele (ama yeni sezonda)
zafer bey ; çok güzel açıklamışsınız . şu cümlenize istinaden yazma gereği düydum .
Hatta bazen güvenliğin önemini daha çarpıcı biçimde vurgulamak için boş olduğunu bildiği tüfeğini (zaman zaman dolu da çıkabiliyor ! ) arkadaşının yüzüne nişan alarak korkutmak suretiyle güvenlik konferansını tamamlayabiliyor.
askerden yeni gelmişiz . mahalleden bir ortimle sürekli beraber ava gidiyoruz . . onu bana yakın kılan en büyük hadise , aynı gün doğmuşuz ve o benden 3 saat büyük . arkadaş değil , kardeşten ileriyiz , yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez . .
aylardan ocak ve yerde 30 cm civarı kar var , çulluğa geziyoruz . öğlen vakti , acıktık ve fişek ikmali için onların evine uğradık . . ben alışkanlık üzerine evin avlusuna girince fişekleri tüfekten çıkarırım . . aynen öylede yaptım , fişekleri çıkarıp eve girdik , doğru sıcacık sobanın başına . . arkadaşın anneside , bize yemek yapıyor . . o zamanlardada tüfeklere çok merağım var . . o , düzce yapımı süperpoza aldı askerden gelince , bende 76 namlu huğlu . . onun tüfeğinin kasasında kabartma ördek gravürleri var , şeritide çift arpacıklı . .
merak işte . onun tüfeğini aldım , inceliyorum . . tüfeği omuzladım , nişan hattı benim pozadan
güzel . . . arkadaşın annesi terekten tabakları almakta . benimde nişan hattım tereğe doğru , hemen annesinin yanındaki tasları , nişan güzergahı kullanıyorum . . annesinin durduğu yerle , 30 cm fark var arasında . . . tetiği dokunmamla beraber , taslar havalara uçuştu . . . ben şaşırdım , evin içinde kim tüfek attı diye
. . aval aval etrafıma bakıyorum kim bu salak , evin içinde tüfek patlatan kim ? . herhalde , ortimin kardeşleri benim tüfeği doldurup oynarken es kaza patlattılar diyorum ama , evde üçümüzden başka kimse yok . . . .
ortimin annesi gürültülü bir sesle bağırdı , , , yusuf ne yaptın diye . . . ben atmadım tüfeği dedim , kim attı . . . sen attın diyorlar bana ama , ben inanmıyorum . . . meğer bizim orti , eve sürekli o şekilde girermiş tüfekle
. . la GÜLO , ( ortime hala öyle hitap ederim ) sen malmısın , eve dolu tüfekle girilirmi ? laa , ya annene doğrutsaydım ? ne olurdu . . . .
terek pert , taslar mevt
. . . verilmiş sadakammı varmış , tüfekle şaka olunmayacağını bildiğim içinmidir , boş veya dolu olsun , bir namlunun insana çevrilmeyeciği , kulaklarıma küpe olduğundanmıdır , nedir bilemiyorum ama , o kadın şimdi 21 yıllık mefta olacaktı . . .
avda , emniyet açık avlanan çok avcı
gördüm . . emniyet açık dostum diyorum , olsun diyor görünce hemen atarım diyor ,
. ey allahım ya , sanki emniyeti açmak bir buçuk saat sürüyor . . atın , avradın , silahın , paranın şakası olmaz deyip noktalıyorum . .