Arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kendi çapımızda fırsat buldukça tek kurşun atışı yapıyoruz arkadaşlarımızla. Hedefi 200 metreye kadar uzatarak atışar yaptım. 100 metrede soda şişesine kadar vuruyorum. Alıştırma olsun diye gittik dün arkadaş saatini ortaya koyunca iddaya girerek atış yaptım. Gözümün seçebildiği herşeyi mesafe uygun oldukça vururum diye düşünüyorum. 50 metreden soda küçük su şişesi büyük gelmeye başladı. Dün 35 metreden tüfeğin kendi kovanının sarı kısmına atış yaptım sıkıntısız vuruyorum. 50 metreden küçük karton bardak vuruşunda da sıkıntı yaşamadım. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yarışmalara katılacağım inşallah. Geçen yıl trapda 10/10 ve 9/8 vurarak dereceler aldım. Bu yıl hem tek kurşun hemde trapta dereceye girmeye çalışacağım.
Deney olayına gelecek olursak Emrah kardeşimin bahsettiği gibi namlu boyu, fişek markası, tüfek marka- modeline göre değişiklik gösteriyor sanırım. 100 metreye kadar düşme yapmadığını söyleyebilirim. Hatta Nitro beast ile 130 metrede dahi düşüş yapmıyordu kurşun. Ayrıntılı bir çalışma yapmak gerek tabiki.
Kurşun atışında en büyük etgen tüfeğinizi tanımaktan geçiyor. Öyleki yıllarca ava gitmiş ve tüfeğiyle attığı kurşunun hedefin neresine vurduğunu bilmeyen arkadaşar var. Öncelikle bunu denemek gerek. Daha sonrası arkadaşlarında dediği üzere konsantre, antreman ve nefes kontrolünden ibaret.