Yerli ithal olayına detaylıca girecek kadar bilgim yok zaten forumda tonla tartışma konusu var.. ithal tüfekleri deneme amaçlı hariç sahibi olarak kullanmadım. Sadece şukadarını söylemek isterim eğer varsa imkanın yerlide gideceksin fabrikaya diyeceksin şu şu şu özellikte bir tüfek istiyorum. Vitrin fiyatı 1500 tl ise belki fiyatı 3000 veya 3,500 tl olacak ama avrupanın yarı fiyatına belki avrupadan daha güzel adam gibi yerli bir silaha sahip olmuş olacaksın. Bu benim şahsi fikrim, kabul etmeyen olabilir..
Gazlı kinetik olayına tesir açısından bakmak bence yanlış. O işin çok farklı detayları var bunun örnekleri forumda mevcuttur.
Sık tüfek temizlemeyi sevmediğim için kinetik tercih ettim. Çalışma sistemi tercihi tamamen kişinin kendi zevkine kalmış..
''18.30, 18-35 gibi bi namluda 34 gr 4-5no fişek delicilik vermez sebebiyse namlu içinin dar olması ve kalın saçmanın ilerleme hareketinin sürtünmeden kaynaklı hız kaybetmesi Veya 18.8 gibi namlu iç çaplarında 9-10 numara fişeğin iyi bir grupman vermesi söz konusu değil'' demişsiniz buna katılmıyorum. yakın zamanda penetrasyonla ilgili test paylaştım görmüş olmanız lazım. Şartları tamamen eşitlemem mümkün değil ama 18.40 ile 18.75 namlu çapı arasındaki farkla ilgili kabaca fikir verebilecek bir test.
18.30-18.35 çaplı bir namlu 34 gr 4-5 no fişekle delicilikte belki zirve bile yapabilir. İnce saçma geniş namlu düşüncenize de katılmıyorum, şuan kullandığım 18.75 namlu çapına sahip tüfek ince saçmalarda diğer 18.40 çaplı tüfeklerimden çok daha mükemmel grupman yapıyor...
Yakma yıkma olayı eskilerin dilinde olan bir tabir. Amcam uzun yıllar huğlu tekkırma kullandı. bu tüfek kromsuz 76 namlu fişek yatağı bitiminde 18.20 ile başlayıp orantılı şekilde 17.80 olarak çıkış yapan bir tüfek. delicilik ve mesafenin ne olacağını varın siz tahmin edin. Tüfek zehir gibi yakıyor tek saçması yetiyor gibi sözlerin çıkış kaynağı bu ve bunun gibi sebeplerdir diye düşünüyorum. Eğer tüfekte balistik bir hata yoksa, tüfeğe uygun fişek seçilir ve doğru mesafelerden ava atış yapılırsa bana göre av vurmayacak tüfek yok.
Benim düşüncelerim de bunlar.