Gönderen Konu: Aşırı Kapsamlı Konu  (Okunma sayısı 1573 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aşırı Kapsamlı Konu
« : 22 Mart 2016, 22:01:25 »
Kafama takılan hatta kendimce yorumda bulunmak istediğim bi kaç konu var bilgi kirliliği olmaması için  tek bir konu altında açmayı uygun gördüm

1-Yerli-İthal bitmek tükenmek bilmeyen karşılaştırma bizzat forumda okuyup gördüklerimden yola çıkarak

Beretta Bölümünde 391 Fişek Sıkıştırması & S.Pozelerde çifte patlama patlamama başlıklarında
Beretta çok iyi marka ürünleri sorunsuz monte ederken problem oluyor tarzında yorumlar okudum. Asıl kafamı karıştıran durum Yerlide X Firmasında Kronik dereceye yakın böyle bir sorun olsa tepkiler ne denli olurdu acaba ?
Veya Yerli Sevdalısı kişi aynı sorun kendi tüfeğinde olduğu zaman ithali eleştirebildiği kendisinede aynı ithamlarda bulunabilir mi ?
(Beretta'nın kaliteli ve hatrı sayılı bir marka olduğu için örnek verdim herhangi bir İthal X Markada Olabilirdi)
(Ben foruma üye olduğumda burdaki her üyenin bilgi ve biriklerimini tecrübeler doğrultusunda olduğunu düşünmüştüm fakat yeri geliyor neredeyse herkes at gözlükleriyle bakıyor olaylara)

2-Yine Bitmek Bilmeyen konu Kinetik-Gazlı Tartışması Model olarak değil tüfek olarak karşılaştırmak gerektiğine inandım burdan yola çıkarakta fiyat/kalite açısından tercihiniz hangisinden yana olurdu
Akkar Altay-Ata Neo 12-Armsan Phenoma

3-Benim aslında en çok merak ettiğim konu ''YAKICI'' VE ''YIKICI'' Kavramlarına o kadar düşünmeme rağmen bir anlam veremedim Yıkıcılık hadi bi nebze penetrasyon u alakadar etsede YAKMA olayına anlam veremedim kendimce naçizane yakmayı bilmem yıkma hakkında şöyle bi kanıya ulaştım benim kanaatim kullandığımız tüfeğin namlu iç çapına bağlı olarak avı yıkmaması yaralı bırakması mümkün bence örnek verirsem 18.30, 18-35 gibi bi namluda 34 gr  4-5no fişek deliciliği az olur sebebiyse namlu içinin dar olması ve kalın saçmanın ilerleme hareketinin sürtünmeden kaynaklı hız kaybetmesi
Veya 18.8 gibi namlu iç çaplarında 9-10 numara fişeğin diğerlerine oranla daha kötü bir grupman verir diye düşünüyorum(Tüfeğin ağzında ne kadar şokta olsa ani daralmalar grupmanı bozar) diye düşündüm fakat Cidden
YAKMA Nedir ciddi anlamda soruyorum. Yakma Ne demek ??

Yazılar tamamen KENDİ FİKRİMDİR HERHANGİ BİR SUÇLAMA YARGILAMA YADIRGAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!!!
Sadece kendi fikirlerimi dile getirmek istedim
« Son Düzenleme: 22 Mart 2016, 22:52:43 Gönderen: Onur CİVCİR »
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Aşırı Kapsamlı Konu
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2016, 22:23:49 »
Yerli ithal olayına detaylıca girecek kadar bilgim yok zaten forumda tonla tartışma konusu var.. ithal tüfekleri deneme amaçlı hariç sahibi olarak kullanmadım. Sadece şukadarını söylemek isterim eğer varsa imkanın yerlide gideceksin fabrikaya diyeceksin şu şu şu özellikte bir tüfek istiyorum. Vitrin fiyatı 1500 tl ise belki fiyatı 3000 veya 3,500 tl olacak ama avrupanın yarı fiyatına belki avrupadan daha güzel adam gibi yerli bir silaha sahip olmuş olacaksın. Bu benim şahsi fikrim, kabul etmeyen olabilir..

Gazlı kinetik olayına tesir açısından bakmak bence yanlış. O işin çok farklı detayları var bunun örnekleri forumda mevcuttur.
Sık tüfek temizlemeyi sevmediğim için kinetik tercih ettim. Çalışma sistemi tercihi tamamen kişinin kendi zevkine kalmış..

''18.30, 18-35 gibi bi namluda 34 gr  4-5no fişek delicilik vermez sebebiyse namlu içinin dar olması ve kalın saçmanın ilerleme hareketinin sürtünmeden kaynaklı hız kaybetmesi Veya 18.8 gibi namlu iç çaplarında 9-10 numara fişeğin iyi bir grupman vermesi söz konusu değil'' demişsiniz buna katılmıyorum. yakın zamanda penetrasyonla ilgili test paylaştım görmüş olmanız lazım. Şartları tamamen eşitlemem mümkün değil ama 18.40 ile 18.75 namlu çapı arasındaki farkla ilgili kabaca fikir verebilecek bir test.
18.30-18.35 çaplı bir namlu 34 gr 4-5 no fişekle delicilikte belki zirve bile yapabilir. İnce saçma geniş namlu düşüncenize de katılmıyorum, şuan kullandığım 18.75 namlu çapına sahip tüfek ince saçmalarda diğer 18.40 çaplı tüfeklerimden çok daha mükemmel grupman yapıyor...

Yakma yıkma olayı eskilerin dilinde olan bir tabir. Amcam uzun yıllar huğlu tekkırma kullandı. bu tüfek kromsuz 76 namlu fişek yatağı bitiminde 18.20 ile başlayıp orantılı şekilde 17.80 olarak çıkış yapan bir tüfek. delicilik ve mesafenin ne olacağını varın siz tahmin edin. Tüfek zehir gibi yakıyor tek saçması yetiyor gibi sözlerin çıkış kaynağı bu ve bunun gibi sebeplerdir diye düşünüyorum. Eğer tüfekte balistik bir hata yoksa, tüfeğe uygun fişek seçilir ve doğru mesafelerden ava atış yapılırsa bana göre av vurmayacak tüfek yok.
Benim düşüncelerim de bunlar.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2016, 22:29:18 »
Yerli ithal olayına detaylıca girecek kadar bilgim yok zaten forumda tonla tartışma konusu var.. ithal tüfekleri deneme amaçlı hariç sahibi olarak kullanmadım. Sadece şukadarını söylemek isterim eğer varsa imkanın yerlide gideceksin fabrikaya diyeceksin şu şu şu özellikte bir tüfek istiyorum. Vitrin fiyatı 1500 tl ise belki fiyatı 3000 veya 3,500 tl olacak ama avrupanın yarı fiyatına belki avrupadan daha güzel adam gibi yerli bir silaha sahip olmuş olacaksın. Bu benim şahsi fikrim, kabul etmeyen olabilir..

Gazlı kinetik olayına tesir açısından bakmak bence yanlış. O işin çok farklı detayları var bunun örnekleri forumda mevcuttur.
Sık tüfek temizlemeyi sevmediğim için kinetik tercih ettim. Çalışma sistemi tercihi tamamen kişinin kendi zevkine kalmış..

''18.30, 18-35 gibi bi namluda 34 gr  4-5no fişek delicilik vermez sebebiyse namlu içinin dar olması ve kalın saçmanın ilerleme hareketinin sürtünmeden kaynaklı hız kaybetmesi Veya 18.8 gibi namlu iç çaplarında 9-10 numara fişeğin iyi bir grupman vermesi söz konusu değil'' demişsiniz buna katılmıyorum. yakın zamanda penetrasyonla ilgili test paylaştım görmüş olmanız lazım. Şartları tamamen eşitlemem mümkün değil ama 18.40 ile 18.75 namlu çapı arasındaki farkla ilgili kabaca fikir verebilecek bir test.
18.30-18.35 çaplı bir namlu 34 gr 4-5 no fişekle delicilikte belki zirve bile yapabilir. İnce saçma geniş namlu düşüncenize de katılmıyorum, şuan kullandığım 18.75 namlu çapına sahip tüfek ince saçmalarda diğer 18.40 çaplı tüfeklerimden çok daha mükemmel grupman yapıyor...

Yakma yıkma olayı eskilerin dilinde olan bir tabir. Amcam uzun yıllar huğlu tekkırma kullandı. bu tüfek kromsuz 76 namlu fişek yatağı bitiminde 18.20 ile başlayıp orantılı şekilde 17.80 olarak çıkış yapan bir tüfek. delicilik ve mesafenin ne olacağını varın siz tahmin edin. Tüfek zehir gibi yakıyor tek saçması yetiyor gibi sözlerin çıkış kaynağı bu ve bunun gibi sebeplerdir diye düşünüyorum. Eğer tüfekte balistik bir hata yoksa, tüfeğe uygun fişek seçilir ve doğru mesafelerden ava atış yapılırsa bana göre av vurmayacak tüfek yok.
Benim düşüncelerim de bunlar.
Görüş ve fikirlerin için teşekkürler Emrah abi ek olarak konuyu bulabilirsem bakıcam :)
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2016, 22:47:44 »
http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/pattern-ve-penetrasyon-testi-%282-fisek-2-tufek-karsilastirma%29/
Bu sonuçlardan yola çıkarak benim tezim çürümüş oluyor burda tüfek-fişek-choke uyumu'nun önemliliğinide göstermiş eline sağlık emrah abi
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ