serkan ;
tüfeğin , 1900 lü senelerin ilk başlarında veya 1880 senesinden sonra çıkan ilk çiftelerden . yüz yaşından fazlası temiz vardır . tüfeğin fişek yatağı yok . ilk çıkan çifteleri fişek yatağı yoktur , namlu komple birbirine yapıştırılır . kara barut tüfeği . dumansız barutla hazır fişekle üzme tüfeğini . kromsuz namludur . damascus namlu diyeceğim ama , tüfek çok paslanmıs , namlu çeliği görünmüyor pastan . . .
tüfek , çok fazla av yapmamış . horozların iğnelerin duruş şekli bunu gösteriyor . tam çakmak , kaç pimli olduğunu göremedim ama , çok değerli tüfek . . buram buram tarih ve mistizim kokuyor . . .
bu tüfekler , avlarına son derece saygılıdır . şimdiki yeni yetme kapitalistler
gibi avlarına eziyet etmezler . bununla vurulan av hayvanları üzülmezler , gocunmazlar , bilakis , onur ve şeref duyarlar
. ölümlerinin , asil bir silahtan ve iyi bir avcıdan olduğunu bilirler . .
ali ağır ustamız var sitede . imkanın el verirse ona gönder bu tüfeği . boşluklarını aldırıp , birde güzel revizyon ettirirsen , çok güzel avlar yaparsın . ama , komple revizyon görmüş tüfekler değerlerini çokça kaybediyorlar . sadece keçeye tutulup , boşluklarını aldırırsan değerinden bir şey kaybetmez . keçe ile pırıl pırıl olur tüfek , ama boyama işlemi hoş bakılmıyor maalesef . boyattırma , sadece keçeye tuttur . mal çıksın meydana . . .
bu tüfekler efsanedir . eski avcılar bilirlerki , bu tüfekler mistiktir . mistizim kokar . namlusu güneksizdir
. güneksiz namlu .
bu tüfekler el emeği göz nurudur . cart curt tornada işlenip imal edilmezler . buğday gibidirler , ekin gibidirler . önce ekilirler , sonra büyürler . biçirirler .
sonra değirmene gidip öğütülürler , un olurlar . sonra işinin erbabı mahir ellerde , ekmek olurlar , fırında pişerler demlenirler . şimdilerde üretilen kapitalist hazır gıdalara benzemezler . . değerini kullanan bilir , anlayan bilir . . .