Suat Bey;
3 Numara choke (boğum) ile daha düzgün bir dağılım sağladığı noktasında size katılıyorum. Özellikle power tapa fişeklerde bu durumu sıklıkla yaşadım. Poligonda attığım full ve extra full choke ile başarı oranı düşerken, atış sırasında alelacele değiştirdiğim 3 no choke arasındaki fark ciddi ve kayda değer.
Şöyle ki ben skeet atıyorum. Ve skeet attığım tüfek 103 DE ...
Çok başarılı bir sporcu değilim. buna rağmen 18 - 19 - 20 bandında devam ediyorum bu tüfekle. Ara sıra da trap atıyorum. Aynı tüfekle 3 ve 2 şoklarla daha iyi sonuçlar alıyorum. Özellikle 68,5 cm namlulu huğlu çift tetik yan yana çiftemle ve 3-2 sabit choke ile 18 vuruş trap için iyi diye düşünüyorum.
Denemeleriniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
Bu arada ben Tolga , babamın üyeliğinden yazıyorum zira o sadece okuyor ve yorumu benimle paylaşıyor.
Rast Gelsin ama yeni sezonda
Tolga bey iyi akşamlar.Yaptığım testlerde full şokla 36gr 3 numaraya kadar güzel grupmanlar elde ettim.
40 gr ve 50 gr denemelerim de hatta hindi şoklarıyla denediğim 2 3 4 numaralı Nikel kaplı fişeklerde bir türlü istediğim grupmanı yakalayamadım.
Mod şok ve 40 gr 2 numara fişeklerde gayet güzel grupmanlar elde ettim.
Full şok ve 6 numara saçmalar genelde 34 gr a kadar çok istikrarlı.
36gr 6 numarada bile çok fark oluyor.
Hedefe daha çok saçma gönderirken pattern yüzdesi ağır fişeklerde daha da başarısız oluyor.
28 gr fişeklerde bu oranlar daha da avantajlı oluyor.
Pattern yüzdesi de daha da artıyor.
Kişisel görüşüm 40 45 mt ye kadar üveyik keklik parlamada ördek avı dahil 5 6 7 numara 30 32 gr fişeklerle full şokla çok iyi avlar yapılabilir.
Ben bu mesafelerde iyi sonuçlar alıyorum.Şayet bu mesafelerde av vuramazsam biliyorum ki suç ne tüfekte nede fişekte.
Kesin vuramamışımdır.
Selamlar.....