Nitro beastlerin hepsimi sol vuruyor?
Ersan Bey nitroyla ilgili kendi gözlemlerimi detaylıca anlatayım.. Merak edenler de varsa okuyacaklardır
Nitroyu ilk kez 2013 Iwa fuarında yaban tv aracılığyla tanıtımı yapıldığında gördüm. araştırdım ilk kullancılarına facebook üzerinden ulaştım sordum bilgiler aldım. Daha sonra Samsunda saathane de Atlas av bayii var huğlu tüfeklerinin samsundaki ana bayisi ilk defa orada elime alıp inceleyip baktım tüfek yapı itibariyle hoşuma gitti.
O arada amcaoğluna tüfek bakıyoduk. Ben önerdim bu tüfeği dedim bak güçlü tüfekmiş hafif ve sağlam duruyor al bitane. Daha o ara sola atma şikayetinden bahseden yoktu. Aldık tüfeği. Hedefte denerken az miktar sola ve alta çektiğini gördüm. Saçma dağılımı kapatıyordu ama bu hatayı çokda önemsemedik. Avda beraberken değişmeli de kullandık hem ben hemde yeğenim sol atması olduğu halde sezonda çok güzel avlar yaptık o tüfekle.sezon bitti mayısa doğru tüfeği gönderdik bakımı falan yapıldı ve sol atma sorununu belirttik ve gerekli işlemler yapılmış ve düzelmiş olarak geldi.
2014 ekimde bende nitro almaya karar verdim. Çünkü sezonda kullanınca tüfeğin etkisi mesafesi falan epey hoşuma gitmişti.
Terme ilçesinde bayiye sipariş verdim oda 2 tane getirmiş biri vitrinde dursun diye.
2013 ve 2014 seri nolu 2 tüfek getirdi ben 2014 seri nolu olanı aldım.. denemeler vs yaptık baktım bundada aynı sorun var. dedim sonradan uğraşmiym gönderiym ilk elden yapsınlar. gönderdim düzelmiş olarak geldi, daha sonradan dipçik kısa geldiği için dipçik yaptırmaya 2. kez göndermiştim. 2014-2015 sezonunda sol atma şikayetim olmadan kullandım. Sonra nasıl olduysa tüfeğin sol atma sorunu tekrar çıkmaya başladı. Namluyu söküp takınca bazen düzeliyordu bazende hafif sağa sola oynamadan olsa gerek yine sola atıyodu namludaki sağa sola hafif oynama hedefte saçmanın dağılımına etki ediyordu. geçtiğimiz sezon başlarında da biraz kullandım ve sonrasında iğne ve maknizmayla ilgili bazı teknik sıkıntılar da oluşunca tekrar yolladım ve değişim sürecine gittik.
Bayideki diğer nitro şubat ayı başında satıldı. Alan adamı şahsen iyi tanıyorum avcılığına güvenirim.. sola atma sorunu olmadığını ve çok güzel avlar yaptığını söylemiş bayiye. keşke dedim o tüfeği alsaymışım. şansımız yokmuş
Huğlu facebook sayfasına zaman zaman bende fotoğraf gönderiyorum ve orada paylaşılan bazı nitro tüfekleri görüyorum sol atmayla ilgili işlem görmemiş tüfekler ve güzel av resmi paylaşanlar oluyor. İşlem görenlerde tırnaklı kep takılıyor bunun için de mekanizmanın yanak kısmının alınması gerekiyor ordan belli oluyor işlem gördüğü.. Şuan yeğenimin tüfeğinde hiç bir sorun yok çocuk da maşallah tüfeği yerden yere vuruyor desem yeridir çok hor kullanır temizlik ve bakımını ben yaparım
istisnasız hep bp 34 gram atar aldığından beri sadece ava göre saçmayı inceltir kalınlaştırır ama 34 gr bp hiç değişmez bp ye kafası takık.. düşük gramajla bile çok güzel sonuçlar veren tüfek ama dinletemedim
2 bini geçmiştir attığı fişek sayısı. tüfek çamura yağmura girdi tipiye yakalandık avda tüfeğin üstü kar buz kapladı vs en pis şartlarda bile maşallahı var tık demeden çalışıyor en çok da o yönü benim hoşuma gidiyor. değişimde nitroyu sorduğumda ar-ge başlattık demişlerdi ama son durumdan haberim yok. Eğer o tüfeği düzeltirlerse yerlide tek geçerim. Gazlı gibi fişek seçmeyen fişek tıkanmadan dikmeden her şartta rahatça çalışan kinetik gibi temizlik derdi olmayan ve namlusundanmdıır neyindendir etkisi mesafesi çok iyi olan böyle bir tüfeğe ben hayır diyemem..
Neyse şimdilik gt1 sahibi olduk çokşükür şuan için bir sıkıntısı yok memnun şekilde kullanıyoruz bakalım
Durum bundan ibaret..