Gönderen Konu: KURTULUŞ SAVAŞINDA AVCILAR!  (Okunma sayısı 2930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes BAŞARAN

• Müdavim Üyemiz
  • Av avlayanın, kemer bağlayanın.
KURTULUŞ SAVAŞINDA AVCILAR!
« : 11 Mart 2016, 13:42:20 »
 O0         Bazı kişiler avcıları cani,vahşi,öldürmekten zevk alan kişiler olarak görüyor malesef avın bir tutku bir hobi olduğunu kabullenemiyorlar.
bizim için bu pek önemli değil,herkes kendini biliyor sonuçta avcı doğa dostudur.

Peki avcıların kurtuluş savaşında üstlendiği çok kritik görevleri biliyor muyuz? Avcılar silah kullanma ve atış yetenekleri gelişmiş kişiler olduğu için kurtuluş savaşında keskin nişancılık görevinde kullanılmış düşman mevzilerinde çok sayıda üst düzey subay öldürmüşlerdir.
Avcı birlikleri adında kurulan küçük takımlarla düşmanın beklemediği anlarda saldırarak düşmanın motivasyonunu olumsuz etkilemişlerdir.Korkunç Abdü'l bu avcılardan sadece biridir.

Korkunç Abdül;
Birinci Dünya Savaşı sırasında, Çanakkale cephesinde Mehmetçik büyük başarılara imza atmış ve dünyaya kafa tutmuştur. Bu savaşta pek çok kahramanımız ön plana çıkmış ancak Anzaklar'ın korkunç Abdül lakabını taktığı milli gururumuz, keskin nişancı olarak sıyrılıp ön plana çıkmıştır. İsmi tam olarak bilinmeyen Abdül, Osmanlı ordusu için Çanakkale'de savaşmış ve öldürdüğü düşman askerleri ile orduya moral sağlamıştır. Savaş ortamında iyi Kamufle olup bu sayede pek çok düşman askerini etkisiz hale getirmiştir.

« Son Düzenleme: 11 Mart 2016, 15:17:56 Gönderen: Enes BAŞARAN »
  • Armsan A612 DW2 Slug Boar
  • Akkar 205 SP
1991-Sivas

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KURTULUŞ SAVAŞINDA AVCILAR!
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2016, 15:03:33 »
her zaman derim avcılar devletin milis güçleridir diye ama nedense hükümetler bunu görmezden gelip
avcılığı hep zora sokmuşlardır
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Osman LİMAN, Enes BAŞARAN

Çevrimdışı Enes BAŞARAN

• Müdavim Üyemiz
  • Av avlayanın, kemer bağlayanın.
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2016, 15:17:43 »
her zaman derim avcılar devletin milis güçleridir diye ama nedense hükümetler bunu görmezden gelip
avcılığı hep zora sokmuşlardır

kesinlikle katılıyorum abi avcılar dağlarda komando gibi tecrübe kazanıyor av tüfeğiyle havada uçan kuşu vuran bi avcı,  m16-g3 gibi kusursuz tüfeklerle mermiyi hangi noktaya istersen oraya koyar. :)
  • Armsan A612 DW2 Slug Boar
  • Akkar 205 SP
1991-Sivas

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2016, 15:26:53 »
kesinlikle katılıyorum abi avcılar dağlarda komando gibi tecrübe kazanıyor av tüfeğiyle havada uçan kuşu vuran bi avcı,  m16-g3 gibi kusursuz tüfeklerle mermiyi hangi noktaya istersen oraya koyar. :)

25 metre sıfırlama atışında 3 mermiyi aynı delikten birbirini yırtarak geçirmiştim baya bir şans ile bölük komutanı birdaha böyle at sana taktir verecem dedi tekrar attım ama olmadı birazda heyecan vardı tabi :)

The following users thanked this post: Enes BAŞARAN

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2016, 15:35:29 »
Avcılığa hiç bu açıdan bakmamıştım fakat düşününce gerçekten öyle neticede   tüfekler atıcılık  fişekler mermiler ilgi alanımız, amacım bizi yükseltmek değil fakat toplumdaki çoğu insandan bilgili ve ilgiliyiz
allah korusun bi savaş çıksa naçizane önerim 'İbrahim AYSU' abimizi  silah ve mühimmat kısmına koyarlar :):):)

Velasıl Güzel bi konuya değinmişsiniz ayrıca korkunç abdül biraz araştırmışlığım var subay avcısıymış lakabı sanırsam ''Abdul The Terrible''  hatta filmi vardı ''Çanakkale Yolun Sonu'' adında izlemenizi tavsiye ederim
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2016, 23:30:55 »
Helal olsun tebrik ederim güzel bir konu açmışsınız. Daha önce benimde aklıma bu tarz sorular geldi özellikle de Allah korusun " ani bir savaş çıksa ve seferberlik olsa avcıların konumu ne olur" sorusu aklıma takıldı ve bu avcılığın belki de en faydalı bir özelliği dedim. Çünkü silah ve mühimmata ilgiliyiz ve sürekli idmanlıyız bi iznillah. Yanlış  hatirlamiyorsam hocalı katliamında bir annemiz düşmana domuz kurşunlarıyla karsılık veriyorduk seklinde ki açıklaması aslında avcılığın sadece zevk ve hobi işi olmadığını gösteriyor. 
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2016, 01:25:37 »
tabiki bizler devletin milis güçleriyiz.
zaten hep derim. türkiyenin caydırıcı gücü ordusunun süpergüç olmasından değil
insanının karakter ve becerisindendir. onlarda bunu çok iyi biliyorlar.

avı ve silahı seven bir toplumuz. içimize, atasözlerimize kadar işlemiş.

genlerimizde var. bence bu kadar art niyetli düşmanımız varken bazen kazalar olsada güzel bişey.
magandalığa hayır fakat silahsızlanmayada hayır....
« Son Düzenleme: 12 Mart 2016, 01:35:03 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Osman LİMAN, Kadir TANYILDIZI, Emrah AKDENİZ, Şener CANKAT, Enes BAŞARAN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2016, 08:21:21 »
Güzel paylaşım olmuş ellerinize sağlık.
Yüce milletimiz için Düşman ülkelerin ileri gelenleri derki;
"Türklerden bahsediyorum... Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur."
*NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE*
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Osman LİMAN, Emrah AKDENİZ, Enes BAŞARAN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2016, 10:26:32 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Diyarbakırda usta birliğinde 200 metre ak-47 atışlarında atışa katılan 60 kişi içinde 3 te 3 vuran tek ben vardım. Komutan sordu silaha hakimsin hiç heyecan yapmadın sen daha önce silah kullandınmı diye komutanım ben avcıyım dedim durumu anlattım tamam şimdi anlaşıldı dedi gülümsedi   :) gurur tavan yaptı tabi 1 hafta boyunca bölükte sağlam havam olmuştu  :D Alah göstermesin de olası bir durumda avcılar olarak silah kullanma becerisi yüksek ikinci bir ordu gibiyiz evelallah. Avcılar için kim ne derse desin biz kendimizi biliyoruz..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Enes BAŞARAN

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2016, 15:21:32 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Diyarbakırda usta birliğinde 200 metre ak-47 atışlarında atışa katılan 60 kişi içinde 3 te 3 vuran tek ben vardım. Komutan sordu silaha hakimsin hiç heyecan yapmadın sen daha önce silah kullandınmı diye komutanım ben avcıyım dedim durumu anlattım tamam şimdi anlaşıldı dedi gülümsedi   :) gurur tavan yaptı tabi 1 hafta boyunca bölükte sağlam havam olmuştu  :D Alah göstermesin de olası bir durumda avcılar olarak silah kullanma becerisi yüksek ikinci bir ordu gibiyiz evelallah. Avcılar için kim ne derse desin biz kendimizi biliyoruz..
Deseydinya ben 50 mt den koşan Tavşanı vuruyorum 200 mt yarım boy hedef neki😊

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2016, 19:38:06 »
Avcı olmamızın bir yansımasıdır silah,tüfek,fişek merakı.
Olağanüstü bir durumda açık ara öndeyiz,hem sivil hemde silahı iyi derecede kullanabiliyoruz  :)
Allah devletimizè milletimize bir daha savaş göstermesin ama olursa da binlerce ' korkunç' çıkacağına olan inancım tamdır.
O0
1993 ERZİNCAN

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Enes BAŞARAN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2016, 21:13:55 »
25 metre sıfırlama atışında 3 mermiyi aynı delikten birbirini yırtarak geçirmiştim baya bir şans ile bölük komutanı birdaha böyle at sana taktir verecem dedi tekrar attım ama olmadı birazda heyecan vardı tabi :)

o işin bende faydasını gördüm,
 askerlik döneminde benzerini yaşadım, 5 dakika zaman sürecinde 1000 mt koşup mermi yoluna yatıp körük gibi ciğerler çalışırken 200 mt göğüs hedefini 3 atış mermiyle 1 er parmak arayla vurup bölük komutanım (başkası atmıştır uleyn) dedi ben attım deyince beni tekrar tek başıma koşturup yeni boy hedefine atış yaptırdı sonuç aynı çıkınca tüfeğimi alıp kendisi attı hedefte bir mermi vardı ama o bile görev yaptı yani başarılı  derecesindeydi,
 o gün ben askerlik bitene kadar cumartesi pazar çarşı ödülü alarak mükafatlandırıldım, hatta unutmuşum yazmayı akşam mesai bitimi subay astsubay servisinde araç koruma olarak hergün olmasada komutanların aradığı asker olmuştum,..

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 12 Mart 2016, 21:37:02 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN