Gönderen Konu: Sezondan bir iki kare  (Okunma sayısı 2875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sezondan bir iki kare
« : 10 Mart 2016, 20:56:55 »
Tüm avcı dostlara selam olsun.
Bir takım sıkıntılardan dolayı sezon boyunca dört ya da beş kez ava gidebilme şansı bulduk. Üveyk, bıldırcın ve ördek avlarına gitmek nasip olmadı. İki kere keklik avına , iki kere lökeşe avına ve bir kaç kez de tahtalı avına gidebildik.

Sezon başlamadan önce avcı bir ağabeyimizi yakalandığı hastalıktan ötürü rahmete uğurladık. Biraz da bu elim olayın sıkıntısından, gül yüzlü Ramazan Ağabeyimizin, bize mutluluk veren gülüşünün meralarda eksik olacağı hüznü ile gitmeye içimiz pek el vermedi.
Malum av dostlukları unutulmaz ve av hayatınızın mihenk taşlarını oluşturur. Biz bir mihenk taşımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun.

Hemen ardından, bana öğretmenliği öğreten, her zor anımda yanımda olan büyükbabamı da ağutos ayında rahmete uğurladım. Üst üste gelen acı olaylar, insanın yaşam sevincini de köreltiyor. Ama inadına daha güçlü olmak ve yaşama daha sıkı sarılmak zorundayız. Geleceğimiz ve yaşanacak her sey için...

Üstüne ben de geçen yıl bu zamanlar evliliğimi bitirdim ve kızımla ailemin yanına yerleştik. Bu üzüntülü olaylar 2015 senesinin biz de acı izler bırakan olayları oldu. Zorladı bizi 2015...

Unutmaya, acılarımızı kalbimize gömmeye çalıştık. Ava zaman ayıramadık çünkü hep bir yerlerde anılar vardı ve acıların da soğuması gerekiyordu. Zaman buldukça, hafızamızı biraz dinlendirip acıları düşünmedikçe de az az gittik avlarımıza.
Köpeksiz ava gitmek zaten keyfi yarı yarıya düşürüyor. Bakacak yerimiz yok. Dolayısıyla köpeğimiz de yok. Ama köpek römorkumuz var.

Keklik açılışını yaptık ve bir hafta sonrasında aynı merayı bir daha dolaştık. Keklik meralarımız artık tükenmeye başlamış. Taş ocakları, acayip ve garabet yapılaşma, çirkin, yakışıksız,doyumsuz avcılık vs...

Tüm sezon; iki keklik, iki lökeşe, bir kaç tahtalı ve senede bir defa dostlarla gidilip sonrasında azıcık efkar dağıttığımız batak-karatavuk avları :)
Allah tüm insanlığa huzur ve mutluluk versin. İçinde bulunduğumuz ve her gün kötü haberlerle sarsıldığımız kötü zamanların bir an önce son bulması dileği ile sizleri bir kaç fotoğrafla selamlıyorum.
Rast Gelsin

• Saint Ettienne Bergeron 65 mm 70 cm
1949 İZMİR

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK, Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sezondan bir iki kare
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2016, 21:24:31 »
 allah can sağlığı ağız tadı versin,..

şu dünya üçgünlük,.. hani derlerya kalp kırmaya bile değmez hoşgörülü olmak ömrünü uzatır insanın ama gelde görünüzki kardeş kardeşe düşman olmuş,.. kardeşi kardeşe kurşun sıkar olmuş,.. vahşet ortalıkta kol geziyor,..

amma velakin hayat bizler için devam ediyor,..

yakın zamanda kaybettiğimiz çınarlar birdaha bulunamıyor, bize düşen rahmetle anmak mekanları cennet olsun hepsinin,..

size ağız tadında daha nice güzel avlar temenni eder, av ekibinizde dostluk harmanıyla yoğrulu bol nasipli bol kahkahalı av günlerinde ve hayat çizginizde dilediğinizce bir yaşam dilerim.

bol şanslar,..

sağlıcakla kalınız.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2016, 21:29:56 »
Teşekkür ederim. Dualarınız ve mesajınızla güç verdiniz.
Sizlere de sağlık afiyet ve mutluluk dolu günler dilerim
Rast Gelsin.
1949 İZMİR

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2016, 23:27:12 »
Sevgili kardeşim, Karacaoğlanın şu sözleri geldi aklıma senin satırlarını okurken. Demiş ki kurtulamam üç nesnenin elinden biri firkat biri ölüm biri aşk. Bunlar biri güzel ikisi kötü. E sen bunlardan kötü olan ikisini bir senede yaşamışsın zaten kolay değil. Bir de böyle zamanda insana yediği ekmek bile diken gibi gelebiliyor. Kendini çok üzme ben de aynı şeyi yaşadım. Ama insanın yaşadığı en kötü şeyler bile gelecekte gülümseyerek hatırlanabiliyor. Hayat böyle bir şey işte hem gülen yüzü var hem de ağlanacak tarafları... Kendine çok çok iyi bak ama en önemlisi kendini hiçbir şey için üzme. Sen sağlam kalırsan sana hep gülümser dünya... ;)

The following users thanked this post: Zafer ÖZHAN

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2016, 03:56:31 »
Oğuz Bey;
Güzel mesajınız için teşekkür ederim. Sevgi, saygı ve muhabbetle...
Rast Gelsin.
1949 İZMİR

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2016, 11:08:17 »
avlarınız muhabbetiniz neşeniz daim olsun hocam . hakka yürüyen yakınlarınıza allah , merhameti ile muamele etsin , kabirleri pür nur , mekanlari cennet olsun . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2016, 15:37:54 »
Yusuf Bey;
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Sağlık ve mutluluk dilerim.
Rast Gelsin
1949 İZMİR

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2016, 22:56:31 »
Abi sizi çok iyi anlıyorum, bende 2015 de size yakın şeyler yaşadım. Ama ne yaparsın ki bu dünya böyle. İnsanın başına herşey geliyor.  Av keyif ve zevk işi. Moral olmadımı insanın canı ne av istiyor ne de başka birşey. İnşallah bu sene herşey daha iyi olur da hepimiz ağız tadıyla av yaparız. Ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet dilerim. Kalanlara sağlık afiyet.
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2016, 09:49:12 »
Barış Bey
Güzel yüreğiniz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Sağlık ve mutluluk ile kalın.
Rast Gele
1949 İZMİR