Tüm avcı dostlara selam olsun.
Bir takım sıkıntılardan dolayı sezon boyunca dört ya da beş kez ava gidebilme şansı bulduk. Üveyk, bıldırcın ve ördek avlarına gitmek nasip olmadı. İki kere keklik avına , iki kere lökeşe avına ve bir kaç kez de tahtalı avına gidebildik.
Sezon başlamadan önce avcı bir ağabeyimizi yakalandığı hastalıktan ötürü rahmete uğurladık. Biraz da bu elim olayın sıkıntısından, gül yüzlü Ramazan Ağabeyimizin, bize mutluluk veren gülüşünün meralarda eksik olacağı hüznü ile gitmeye içimiz pek el vermedi.
Malum av dostlukları unutulmaz ve av hayatınızın mihenk taşlarını oluşturur. Biz bir mihenk taşımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun.
Hemen ardından, bana öğretmenliği öğreten, her zor anımda yanımda olan büyükbabamı da ağutos ayında rahmete uğurladım. Üst üste gelen acı olaylar, insanın yaşam sevincini de köreltiyor. Ama inadına daha güçlü olmak ve yaşama daha sıkı sarılmak zorundayız. Geleceğimiz ve yaşanacak her sey için...
Üstüne ben de geçen yıl bu zamanlar evliliğimi bitirdim ve kızımla ailemin yanına yerleştik. Bu üzüntülü olaylar 2015 senesinin biz de acı izler bırakan olayları oldu. Zorladı bizi 2015...
Unutmaya, acılarımızı kalbimize gömmeye çalıştık. Ava zaman ayıramadık çünkü hep bir yerlerde anılar vardı ve acıların da soğuması gerekiyordu. Zaman buldukça, hafızamızı biraz dinlendirip acıları düşünmedikçe de az az gittik avlarımıza.
Köpeksiz ava gitmek zaten keyfi yarı yarıya düşürüyor. Bakacak yerimiz yok. Dolayısıyla köpeğimiz de yok. Ama köpek römorkumuz var.
Keklik açılışını yaptık ve bir hafta sonrasında aynı merayı bir daha dolaştık. Keklik meralarımız artık tükenmeye başlamış. Taş ocakları, acayip ve garabet yapılaşma, çirkin, yakışıksız,doyumsuz avcılık vs...
Tüm sezon; iki keklik, iki lökeşe, bir kaç tahtalı ve senede bir defa dostlarla gidilip sonrasında azıcık efkar dağıttığımız batak-karatavuk avları
Allah tüm insanlığa huzur ve mutluluk versin. İçinde bulunduğumuz ve her gün kötü haberlerle sarsıldığımız kötü zamanların bir an önce son bulması dileği ile sizleri bir kaç fotoğrafla selamlıyorum.
Rast Gelsin