Değerli arkadaşlar fırsat buldukça piyasada bulunan kurşunları test etme imkanım oluyor yine yakın zamanda yaptığım bir testi sizinle paylaşmak istiyorum.
Tüfek: Hatsan fieldhunter pompalı 66 cm namlu açılı bant ve 3 no şok.
Fişek: Zuber 44 g brenneke ve sterling 40 g gulandi kurşun.
Zuber 44 gram içerik:44 gram plastik tapalı brenneke tip kurşun 1,90 g tekna barut ve nsi 684 kapsül
Sterling 40 gr içerik: 40 gram plastik tapalı gulandi kurşun 2,05 g a0 barut ve nsi 688 kapsül.
Mesafe:36,6 metre hedef kağıttaki daire çapı 12,7 cm
Sonuç: Zuber kurşunun kurşun kısmı çok uzun plastik tapa kısa kalıyor ve dengeyi sağlayamıyor kurşunun uç kısmı sürekli yere doğru eğilim gösteriyor takla atma eğilimi yüksek ve çok fazla düşme yapıyor, kullanılan malzemeler malum kaliteli,barut miktarı 0,20 g artırılırsa daha iyi olacağı kanısındayım çok güçlü ve yüksek basınç oluşturan bir patlamaya sahip yakın mesafede yaptığı tahribatı tahmin bile edemezsiniz.Çok yakın mesafeler için tavsiye edebilirim(kendini ispatlamamış tüfeklerle kullanmanızı tavsiye etmiyorum).
Sterling kurşun çok dengeli ve isabetli ağırlığına oranla çok çok hızlı bir kurşun oluşturduğu tepme herhangi bir 32 g fişek kadar geldi bana,yaptığı tahribat tarif edilir gibi değil,yakın ve orta mesafelerde domuzda çok etkili olacağını düşünüyorum.
! No longer available