Çok teşekkürler Volkan Bey..
Sağ olun.
IWA bitti, ben de şu anda otelde uzanmış durumda dinleniyorum, bilgisayar kucağımda, tv açık
Yani aslında soru soramam artık
Esneme miktarlarıyla ilgili bir rakam verebileceklerini sanmıyorum ama aklımda olsun, sonraki ilk fırsatta sorarım. Nasip olursa 22 Nisan'da Londra'da Purdey ve Holland ziyaretim olacak. Sizin için ilk olarak onlara sorayım
Sauer&Sons ve AyA Fine Guns sınıfındalar evet. Aslılnda AyA'nın yeri daha garanti ve üstlerde. Ha bir de Best Guns sınıfı var ki, bunu İngiliz'ler kendi üretimlerini kategorize edebilmek için, ilk başlarda bir miktar marketing kaygısıyla kendileri çıkarmışlar. Tüfeklerini Best Gun ve diğerleri olarak sınıflara ayırmışlar. Daha sonra, bu lige, İngiliz otoritelerin kabulu ve literatüre geçmeleriyle İngiltere dışından kabuller olmuş. Ancak ligin sahibi İngiliz'ler
Günekli kısmı uzun hikaye.
Aslında bununla ilgili bir çok kez konuşmalarım da araştırmalarım da olmuştu, Holland'da, Purdey'de, Merkel'de vs... Aslında şöyle, tüm konuştuklarımdan , okuyup araştırdıklarımdan sonra sonuç şu: sağlamlık söz konusu olduğunda SxS çiftede güneksiz, O/U çiftede günekli
Elegantlık söz konusu olduğunda her ikisinde de güneksiz
diyebiliriz.
Peh, peeh! IWA'yı fethetmişsiniz İbrahim Bey. Fakat elinize sağlık, zahmetli işler.
Şöyle hızlıca inceledim de, bazı tüfeklere bakarken kelimenin "tam anlamıyla" nefesim kısıldı. Şu Sauer & Sons çiftelerden itibaren hemen her çifteye ba-yıl-dım. AyA hayranlığımın zirvesi oldu. Bu ikisi "fine gun" tabir edilen sınıfta olduklarını sanıyorum.
Browningler'in kimi günekli Onlara hangi türlü daha iyi, daha sağlam yahut neden bazısı öyle diye sorsanız kontrada kalırlar mı acaba.
Bir de, sorabilecekseniz (özellikle yivsiz) namluların atışlarda esneme (basınçla genleşip, büzülme) miktarları en fazla ne kadar olabiliyorsa öğrenmek isterdim.
Size iyi gezmeler ve güzel vakitler dilerim.